çiftçilikte nasıl kazanırz.

Ynt: çiftçilikte nasıl kazanırz.

mete26 link=topic=49666.msg491277#msg491277 date=1324034347' Alıntı:
Meclis lokantasında hangi yemeği kaça yiyorlar?

Etli türlü fırın: 1 lira.
Çentik kebap:3 lira.
Güveçte köfte: 3 lira.
Fırın kebap: 3 lira.
Kuzu tandır: 4 lira.
Soslu dilbalığı: 4 lira.
Piliç but fırın: 3 lira.
Hindi dolma: 2 lira.
Spagetti bolonez:1 lira.
Pilav: 50 kuruş.
Mevsim salata: 50 kuruş.
Karışık turşu: 50 kuruş.
Cacık: 50 kuruş.
Havuç çorbası: 50 kuruş.
Brokoli çorbası: 50 kuruş.
Tavuklu brokoli 1 lira.
Hanımağa sarma: 1 lira.
Yoğurtlu semizotu: 1 lira.
Kabak bayıldı: 1 lira.
Patlıcan biber tava:1 lira.
Kısır: 1 lira.
Köylü biftek: 4 lira.

aklınıza gelen bütün tasarruları uygulayın. ancak bir arpa boyu yol alırsınız. benim vekilim 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren yıllık 2 maaş (yaklaşık 22 bin TL tutuyor) iletişim ve ulaşım desteği alacak

Elektrik artıyor.

Doğal gaz fırlıyor.

ÖTV vergileri yükseliyor.

mazot (çiftçinin sadık dostu) devamlı zamlanıyor.

Fiyatlar başını kaldırıyor.

devlet ne zaman vekile verdiği 2 maaş 22.000 tl.cik harcırahı çiftçisinede destek olarak verirse o zaman çiftçilikten para kazanılır.
biftek 4 tl köylü beleş

evet arkdaşlar değişik ürünler ekmek ve bunların yanında hayvancılık yapmk sıkıştıgın an 2 tane dana sat rahtlarsın

Sadece çiftçilikten gelir sağlayamazsınız. Bunun yanında 2. bir işde yapmanız gerekir bana göre. Örneğin; 15 dönüm yerimiz var ve buraya her sene ekin ekeriz. Birde bahçemiz var pazar ihtiyacımızı karşılıyacak kadar. 30 dönümlük yer kiralıyoruz ve buranın yarısını ot diğer yarısınıda ineklerin yayılmaları için ayırıyoruz. İneklerden süt elde ediyoruz ve sütü yağ ve peynir yapıp her hafta cuma günleri satıyoruz. Tabiki özel müşterilerimizde var belediye başkanımız bile bizden yağ alır. Her yıl kurbandan para geliyor. Böyle böyle bir dükkan açtık. Bizim yaşadığımız yer 13.000 nüfuslu ve yarısından çoğu çiftçi. Burada un , kepek, bongalit, kömür vb. şeyler satıyoruz ve gerçektende çok gidiyor. Tabi soracaksınız siz baya gelir elde ediyorsunuz diye ama yinede karnımızı doyuracak kadar ve birazda para biriktiriyoruz. Tabi hepsi benim için çünki okuyorum :) En önemliside ıvır zıvıra para vermeyin. Bizim uzel 240s var ve bize yetiyor. Zaten yazları çıkartıyoruz dışarı onun haricinde içerde duruyor. Ve Ford transit pikap var onlada dükkanımıza gidiyoruz. Borcumuz yok Allah ' a şükürler olsun ki . Ve bir tavsiye sakın ha kredi kartı filan uğraşmayın :)

juvenile link=topic=49666.msg491318#msg491318 date=1324038752' Alıntı:
Sadece çiftçilikten gelir sağlayamazsınız. Bunun yanında 2. bir işde yapmanız gerekir bana göre. Örneğin; 15 dönüm yerimiz var ve buraya her sene ekin ekeriz. Birde bahçemiz var pazar ihtiyacımızı karşılıyacak kadar. 30 dönümlük yer kiralıyoruz ve buranın yarısını ot diğer yarısınıda ineklerin yayılmaları için ayırıyoruz. İneklerden süt elde ediyoruz ve sütü yağ ve peynir yapıp her hafta cuma günleri satıyoruz. Tabiki özel müşterilerimizde var belediye başkanımız bile bizden yağ alır. Her yıl kurbandan para geliyor. Böyle böyle bir dükkan açtık. Bizim yaşadığımız yer 13.000 nüfuslu ve yarısından çoğu çiftçi. Burada un , kepek, bongalit, kömür vb. şeyler satıyoruz ve gerçektende çok gidiyor. Tabi soracaksınız siz baya gelir elde ediyorsunuz diye ama yinede karnımızı doyuracak kadar ve birazda para biriktiriyoruz. Tabi hepsi benim için çünki okuyorum :) En önemliside ıvır zıvıra para vermeyin. Bizim uzel 240s var ve bize yetiyor. Zaten yazları çıkartıyoruz dışarı onun haricinde içerde duruyor. Ve Ford transit pikap var onlada dükkanımıza gidiyoruz. Borcumuz yok Allah ' a şükürler olsun ki . Ve bir tavsiye sakın ha kredi kartı filan uğraşmayın :)
Üye numarasına bak be :D

çiftçilikten çok para kazanmanın en kolay yolu devletin biyoyakıt üretiminin önünü açması gerekiyor. o zaman hem mazottan kurtulmuş oluruz hemde ektiğimiz ürünler para yapar.

benim evimde tavuk bile yok koyunlarım vardı evin et ihtiyacı icin satmak zorunda kaldım aslında dünyada gelişmiş ülkelerde hayvancılık yapanlar arazilerine bir tane bile ticari ürün ekmiyolar tmmen hayvansal ürünleri ekip dikiyolar toprakla cifcilik yapanda tavuk bile beslemiyor yabancı tohum firmalarının devamlı takip ederim bunun farkına vardım hayvancılıkla tarım bir arada gitmesi icin cok yatırım iş gücüne ihtiyac vardır ikisinide bir arada gitmiyor birinde bile başarı olmuyor hep acık bir yöne yönelip işimizin en iyisini yapsak farkı görüsünüz bana şu anda inek cifligi yap hayvan besle vs diyen cok ortaklık teklif edende cok ama elimde hic alt yapım yok fazla sermaya ister ben o sermamayeyi topragıma işime yatırısam tarımda büyük başarılar yaparım yani herkez işini yapsın

1)en az mazotu yakmaya bakacaksın
2)bilinçli çiftçilik yapacaksın
3)2. iş yapacaksın
4)hayvanın olacak inek koyun vb..
5)tarımın yanında ya çiftçilik yapacaksın yada memurluk çitçi yılda nerden baksan 1-2 ay anca çalışıyor geri kalanı yatıyoruz
6)teknolojiyi takip edeceksin
7)boşa borca girmeyeceksin 200 dönüm yer için 85 bg traktör almayacaksın
8)küçük büyük farketmez bir bahçen olacak kendi pazar ihtiyacını karşılayacaksın artanını pazara götürüp satacaksın
UNUTMAYALIMKİ ARTIK ÇİFTÇİLİK ANCAK BİLİNÇLİ YAPILAN ÇİFTÇİLİĞE...

--------------------------------------------------------------------------------

Tavuklu brokoli 1 lira.

aklınıza gelen bütün tasarruları uygulayın. ancak bir arpa boyu yol alırsınız. benim vekilim 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren yıllık 2 maaş (yaklaşık 22 bin TL tutuyor) iletişim ve ulaşım desteği alacak

Elektrik artıyor.

Doğal gaz fırlıyor.

devlet ne zaman vekile verdiği 2 maaş 22.000 tl.cik harcırahı çiftçisinede destek olarak verirse o zaman çiftçilikten para kazanılır.

bir taraftan haklısın herkesin günahı kendine ancak bizler bence kendi gelirimize bakıp ,çoğu erzakımızı (pazarlıkları vb) kendimiz yetiştirebilir.organihini yeriz.

mete26 link=topic=49666.msg491277#msg491277 date=1324034347' Alıntı:

Tavuklu brokoli 1 lira.

Elektrik artıyor.

Doğal gaz fırlıyor.

Bilgilerin doğruluğunu kanıtlayabilirmisiniz ?

Freston link=topic=49666.msg491490#msg491490 date=1324046950' Alıntı:
1)en az mazotu yakmaya bakacaksın
2)bilinçli çiftçilik yapacaksın
3)2. iş yapacaksın
4)hayvanın olacak inek koyun vb..
5)tarımın yanında ya çiftçilik yapacaksın yada memurluk çitçi yılda nerden baksan 1-2 ay anca çalışıyor geri kalanı yatıyoruz
6)teknolojiyi takip edeceksin
7)boşa borca girmeyeceksin 200 dönüm yer için 85 bg traktör almayacaksın
8)küçük büyük farketmez bir bahçen olacak kendi pazar ihtiyacını karşılayacaksın artanını pazara götürüp satacaksın
UNUTMAYALIMKİ ARTIK ÇİFTÇİLİK ANCAK BİLİNÇLİ YAPILAN ÇİFTÇİLİĞE...
bir iki ay yatıyormuyuz ben kasımın sonunda işileri anca bitirdim martın sonu nisan başı işler başlar kışlık ürünlere bile yöneliyoruz şimdi turp kırmızı lahana havuc saten ekliyor

dolcevita link=topic=49666.msg491499#msg491499 date=1324047251' Alıntı:
bir iki ay yatıyormuyuz ben kasımın sonunda işileri anca bitirdim martın sonu nisan başı işler başlar kışlık ürünlere bile yöneliyoruz şimdi turp kırmızı lahana havuc saten ekliyor
ben kendimiz için söyledim abi kasım 15 işleri bitirdik nisan başı işler başlar

Freston link=topic=49666.msg491502#msg491502 date=1324047347' Alıntı:
ben kendimiz için söyledim abi kasım 15 işleri bitirdik nisan başı işler başlar
hımm ok anladım işimiz zor dedigin gibi cok dikkatli takipci olmamız gerekir eskisi gibi ekmekle bicmekle ne iş biter nede para kazanılır

Sattığın ürünün fiyatını çiftçi olarak, sen belirlemelisin. Kârını, masrafını iyi hesap edip fiyatı belirlemelisin. Ama öylemi, değil ister kâr ister zarar, bizde alıcı belirler fiyatları. Kriterleri o koyar. Seni karın tokluğuna çalıştırmak ister. Biz en alt tabaka görülürüz. Bizden sonra sattığımız malın/ürünün üstünden kimler kimler ne paralar kazanır. Buna tarım ile ilgili devlet sektörü bile dahildir. Niye çünkü bize hiçbir faydası olmadan oturur ve maaşını alır. Gören duyanda adamlar tarım sektörü için canla başla çalışıyorlar sanır. Oysa bu sektör hep kendi kaderine terk edilmiştir. Allah, yardımcısı olsun tarım çalışanının, gerçekten tutunmak, varlığını sürdürmek mucize oldu.

şu konu o kadar güzel di ancak neden meclisi karıştırıyosunuz bence bu konuyu silelim adam gibi düzgünce bir başlıkla düzgünce bildiklerimizi yazalım siyasi konulara girmeden mete26 abim bir şeylere değinmek istemiş ancak bize çözüm gösterecek iletiler yazalım...

dolcevita link=topic=49666.msg491507#msg491507 date=1324047467' Alıntı:
hımm ok anladım işimiz zor dedigin gibi cok dikkatli takipci olmamız gerekir eskisi gibi ekmekle bicmekle ne iş biter nede para kazanılır
aynen öyle abi :)

Konuyla alakalı yorum yapalım arkadaşlar olay başka yönelere kaymasın.Konu kaldığı yerden devam etsin.

68cerran68 link=topic=49666.msg491606#msg491606 date=1324052497' Alıntı:
kazanıyorum diyen varmı ? :)
Kimse yalan söylemesin sitemizde 600-700-800 kg verim alanlar var bunlar kazanmıyorum derse yalan ok-*-s
Ben doğru söylüyüm çoğu sene para bırakmıyordu ama bu sene baya para bıraktı çok şükür grin-*-s