çiftçilikte nasıl kazanırz.

Ynt: çiftçilikte nasıl kazanırz.

2008de çiftçilik para getirmiyor diye traktörü satıp,tarlaları icara vermiştik.Şimdi yeniden başlayayım diyordum ki yorumları okuyunca soğudum.

hemşerim osmaniyenin neresindensin hangi köy netaraftasın

buarada eger 2008de bıraktıysan benim fikrim tarlaların icar parasıda iyiyse bidaha hiç başlama :D

Kazançlı bir ciftcilik için yılda iki ürün almanın yollarını aramalıyız.Mesela bugdayı biçtikten hemen sonra mısır ya da ayçicegi ekmeliyiz. Bunlar destekleriyle beraber 100 dekarda bize en az 10 milyar ek kazanç saglar. Bir de kuru tarlalarimiza sondaj vurmaliyiz ya da komşu tarlaların suyundan faydalanmaliyiz kuru tarim bize bir sey kazandirmaz kazandirsa bile birkac yil kurak gectiginde bize zarar ettirir. Benim görüşüm susuz tarla tam bir kumardir hele ki yağisin az olduğu yerlerde büyük bir risktir. Ama sulu tarla öyle değildir masrafini çıkarır. Son sözüm: Karlı çiftçilik suyla olur su yoksa karı unutun 2. bir işinizin olmasi, ek gelirinizin olmasi gerekir yoksa gecinemezsiniz.

tarlalar kuru (asgari ücretli çalışanım) desene ... tümden ...ku yedik allah yardımcımız olsun. su işi çok zor sondaj vurdursan suyun garantisi yok hadi suyu buldun mazotla çalıştıracan hadi mazotu buldun (petrol cü kıredi açtı ) bu kez de devlet sayaç tak diyor takmassan kuyuyu gelip betonla dolduruyor beton parasınıda senden alıyor mazotu vergilerle kendi zamlandırıyor gübre fiyatlarına müdahale etmiyor sadece gübre firnaları ile bayiler kazanıyor kaybeden biz oluyoruz bize taş mı harç mı satıyorlar gelip bakan bile yok birileri bu gübre pastasından iyi paralar götürüyor devlet onlara göz yummak bi tarafa destek bile oluyor sizin anlayacanız herkesten önce bize boruyu devlet sokuyor ki nah bu kadar kes-*-*-

umut71 link=topic=49666.msg722216#msg722216 date=1363890444' Alıntı:
tarlalar kuru (asgari ücretli çalışanım) desene ... tümden ...ku yedik allah yardımcımız olsun. su işi çok zor sondaj vurdursan suyun garantisi yok hadi suyu buldun mazotla çalıştıracan hadi mazotu buldun (petrol cü kıredi açtı ) bu kez de devlet sayaç tak diyor takmassan kuyuyu gelip betonla dolduruyor beton parasınıda senden alıyor mazotu vergilerle kendi zamlandırıyor gübre fiyatlarına müdahale etmiyor sadece gübre firnaları ile bayiler kazanıyor kaybeden biz oluyoruz bize taş mı harç mı satıyorlar gelip bakan bile yok birileri bu gübre pastasından iyi paralar götürüyor devlet onlara göz yummak bi tarafa destek bile oluyor sizin anlayacanız herkesten önce bize boruyu devlet sokuyor ki nah bu kadar kes-*-*-

Doğru bir tespit...

arkadaşlar çiftçilikten para kazanmak aşırı zor, fakat para kazanmanın en kolay yolu namuslu , şerefli , haysiyetli ve işi oldukça meşakatli olan çiftçiye malzeme satmak. ben etrafıma bakınca bunu görüyorum.

Ürettiğini bir yıl sonra satanlar var deposundan çıkarıp.
Tükettiğini bir yıl önceden alanlar var yine deposundan çıkarıp tüketirler.
Bu gün kullandığı nakiti sermayesi ne zamanın parası belli değil küflenmiş eskimiş.
Böyle çalışanlar var çevremde belki kazanıyorlardır.
Ben beceremedim nasıl kazanmayı değil, nasıl kaybetmemeyi düşünüyorum şu an.

Emre Kayhan link=topic=49666.msg722452#msg722452 date=1363952439' Alıntı:
arkadaşlar çiftçilikten para kazanmak aşırı zor, fakat para kazanmanın en kolay yolu namuslu , şerefli , haysiyetli ve işi oldukça meşakatli olan çiftçiye malzeme satmak. ben etrafıma bakınca bunu görüyorum.
ismail_17 link=topic=49666.msg722458#msg722458 date=1363953665' Alıntı:
Ürettiğini bir yıl sonra satanlar var deposundan çıkarıp.
Tükettiğini bir yıl önceden alanlar var yine deposundan çıkarıp tüketirler.
Bu gün kullandığı nakiti sermayesi ne zamanın parası belli değil küflenmiş eskimiş.
Böyle çalışanlar var çevremde belki kazanıyorlardır.
Ben beceremedim nasıl kazanmayı değil, nasıl kaybetmemeyi düşünüyorum şu an.

haklısınız..............

bu kafa ve mantıkla bu politikarla bu yanlışlarla bu piyaasa ile çok zor konuyu ben açtım ama ben bile umutsuzum artık..

Çiftçilikten kazanmak için birkaç yüz dönüm tarla olması şart onun dışında tarlada kiralanması lazım. Ufak çiftçilikte malesef kazanılmıyor var olan tarlalar 2 3 senede bir satılıp geçim sağlanmaya çalışılıyor. Geçim ve yatırım yapılabilmesi için 500 dönüm tarla çalışılması şart. En önemlisi sürekli tarlaya yatırım yapılmamalı şehirden ev yada dükkan alınıp kiraya verebilirsiniz. Emin olun bu gelir bile rahatlamanızı sağlayacaktır.

köylü link=topic=49666.msg728288#msg728288 date=1365081507' Alıntı:
arkadaşlar bir kere ekim maliyeti düşmeli...
ithalat kısılmalı....
gerisi üreticinin becerisi...
mazotun düşeceğini sanmıyorum ama gübre fiyatları düşürülebilir ve tohum fiyatlarıda düşürülebilir. ilaç pahalı değil ama gübre fiyatları aldı başını gidiyor

güzel bi konu açmışsınız arkadaşlarr .. burda yazılan her msj okudumm ..yıllardır çifcilik yapıyorum Allaha çok şükür kazanıyorumdaa .. peki nasıl yapıyorumm .. öncelikle icara tarla ekmiyorumm ..5 sene önce 4000 dönum arazı ekıyordum 2000 dönumu icardıı onları bıraktım kendi tarlaarımı ekip biçiyorumm ..traktörlerimii değiştirmedim çifcının en buyuk hatasıı diye bilirimm traktörünüü değiştirmesii 96 model iki tane traktrüm var onları kullanıyorum gecen senede ihtiyaçtan bi traktör daha aldım ..onuda sıfır deil ikinci el aldım.. ürettiğim ürünleriin hepsini satıyorumm .. sertifakalı tohum kullanıyorum ..ve tohum gubre ve mozatu peşin alıyorumm .. sattığım ürünlerin parasından alacaklarıma vereceim parayıı ayırıyorumm .. gereksiz zirai alet almamaya özen gösterıyorumm ....kullandığım mibzer 6 yıllık ..römorklar 30 yıl ..ilaçlama makınasıı 18 yılllık.. gaz ayagıı 19 yıl.. vssss her yıla ait gelir gider tablosuu yapıyorumm ajandamdaa .. malıytetlerii yazıyorumm en ufak parcasına kadarr traktörlerin yağ değişimine kadarr her masrafıı .. ve sattığım ürünlerden kazandıklarımı aldığım desteklerii vssss onlarıda yazıyorumm .. bazen az bazen çok kazanıyorsun ama rabbim emeğin karşılığınıda veriyorr... ..arkadaşlar önceliklee hesabınıız iyii yapınn gerisi gelecektırr..

2000 dönüm arazi var. (Allah daha çok versin) icara ekmeyin diyorsun. Bizim 30 dönüm arazi var gelde icara ekme?

baybars51 link=topic=49666.msg728302#msg728302 date=1365083754' Alıntı:
2000 dönüm arazi var. (Allah daha çok versin) icara ekmeyin diyorsun. Bizim 30 dönüm arazi var gelde icara ekme?
hımm ozaman icar ekeceksinn ama ekerkende hesabıı yapacaksınn ...senin imkanlarını aşmayacak kadar arazı kiralayacaksınn işleye bileceğinkadarr...

Köyümün toplam ekilebilir kıraç arazisi 1500 dönüm (1 dönüm 1000 m²),
Hayvancılıkta yapılmakta.
Küçük aile işletmesi diyelim buna.
Sizlere sormak isterim.
Ülkemiz genelinde küçük aile işletmesi % kaç civarındadır?
Yani ekecek kaldıracak, hayvanına saman temin edecek.
Büyük çiftlik örneklemelerine anlam veremiyorum.
Yapı itibari ile Ülkemiz buna müsait değil.
Eğer, büyük çiftlikler oluşturulur ise,
Ekmeğini topraktan ve hayvanından kazanan küçük aile işletmeleri nereye gidecek?

taserhan link=topic=49666.msg728299#msg728299 date=1365083299' Alıntı:
güzel bi konu açmışsınız arkadaşlarr .. burda yazılan her msj okudumm ..yıllardır çifcilik yapıyorum Allaha çok şükür kazanıyorumdaa .. peki nasıl yapıyorumm .. öncelikle icara tarla ekmiyorumm ..5 sene önce 4000 dönum arazı ekıyordum 2000 dönumu icardıı onları bıraktım kendi tarlaarımı ekip biçiyorumm ..traktörlerimii değiştirmedim çifcının en buyuk hatasıı diye bilirimm traktörünüü değiştirmesii 96 model iki tane traktrüm var onları kullanıyorum gecen senede ihtiyaçtan bi traktör daha aldım ..onuda sıfır deil ikinci el aldım.. ürettiğim ürünleriin hepsini satıyorumm .. sertifakalı tohum kullanıyorum ..ve tohum gubre ve mozatu peşin alıyorumm .. sattığım ürünlerin parasından alacaklarıma vereceim parayıı ayırıyorumm .. gereksiz zirai alet almamaya özen gösterıyorumm ....kullandığım mibzer 6 yıllık ..römorklar 30 yıl ..ilaçlama makınasıı 18 yılllık.. gaz ayagıı 19 yıl.. vssss her yıla ait gelir gider tablosuu yapıyorumm ajandamdaa .. malıytetlerii yazıyorumm en ufak parcasına kadarr traktörlerin yağ değişimine kadarr her masrafıı .. ve sattığım ürünlerden kazandıklarımı aldığım desteklerii vssss onlarıda yazıyorumm .. bazen az bazen çok kazanıyorsun ama rabbim emeğin karşılığınıda veriyorr... ..arkadaşlar önceliklee hesabınıız iyii yapınn gerisi gelecektırr..
2000 dönüm kendi tarlanızın olması güzel bizim 700 dönüm kendi arazimiz var 200-250 dönümde köyden göçen akrabalarımızın tarlalarını icara alıyoruz. Hesabını bilip parayı kenara ayırdıktan sonra çiftçilik kazandırıyor bizde hayvancılık yok 30 yıldır köye gidip gelerek çiftçiliği sürdürüyoruz. işleri çabuk bitirmek için biz son 3 senede çoğu zirai aletleri değiştirdik 1200kglık gübre makinası 1000kglık ilaç makinası aldık 500dönüm buğday ekili yerimiz var 1 günde gübre 1günde ilaçlama bitiyor. biçtiklerimizi depolama yaptığımız için römorklarımız 7-8 senelik damperli 4er tonluk. mibzerimiz 3 metrelik güngör marka çok şükür kazancımız yerinde 1 koyup 3 alabiliyoruz ama daha öncede dediğim gibi şehirede yatırım yapılmalı çok faydası oluyor

doktorsihirbaz link=topic=49666.msg728332#msg728332 date=1365087946' Alıntı:
2000 dönüm kendi tarlanızın olması güzel bizim 700 dönüm kendi arazimiz var 200-250 dönümde köyden göçen akrabalarımızın tarlalarını icara alıyoruz. Hesabını bilip parayı kenara ayırdıktan sonra çiftçilik kazandırıyor bizde hayvancılık yok 30 yıldır köye gidip gelerek çiftçiliği sürdürüyoruz. işleri çabuk bitirmek için biz son 3 senede çoğu zirai aletleri değiştirdik 1200kglık gübre makinası 1000kglık ilaç makinası aldık 500dönüm buğday ekili yerimiz var 1 günde gübre 1günde ilaçlama bitiyor. biçtiklerimizi depolama yaptığımız için römorklarımız 7-8 senelik damperli 4er tonluk. mibzerimiz 3 metrelik güngör marka çok şükür kazancımız yerinde 1 koyup 3 alabiliyoruz ama daha öncede dediğim gibi şehirede yatırım yapılmalı çok faydası oluyor
aynen öyle kardeşimm ..bende şehirde kalıyorum yatırımımı buraya yapıyorum ... köye iş zamanı gidip geliyoruzz.. sende benım gibi yapıyorsun ve kazanıyorsunn Allah bereket versinn .....bende hayvancılık yapmıyorumm ...