Çiftçiyi Kandırmak Ne Güzel...

Ynt: Çiftçiyi Kandırmak Ne Güzel...

nailyetek link=topic=82961.msg989130#msg989130 date=1427995818' Alıntı:
Kış boyunca( 7 ay) ortalama 40 büyükbaş hayvanın ahır gübresini bayıra stok yapıyorum, 3 yıldır bi türlü toprakla buluşturamadım. Geçen yıl bir kısmını taşımaya çalıştım, ekim ayı geldi, yağmur yağdı v.s. yine kaldı. Bunu tarlaya dengeli bir şekilde dağıtmak imkansız, gübre dağıtılan tarlada tav varsa çiğnenmesi cabası, daha sonra işlemek işkence.
Yaz ortasında bunu istediğimiz tarlaya nakil edemiyoruz, her taraf ekilmiş, yol yok v.s. Harman ağustos 20 de son buluyor, benim başımın belası. Kısacası yalnız uğraşan bir kişinin işi değil.
Nefret ediyorum...:(
Abi- 3-4 tane traktör bir tane kepçe ile çok zevkli olur şimdi onu çekmesi gübre dağıtma romorkları olacak ama oyun oynar gibi :)

nailyetek link=topic=82961.msg989142#msg989142 date=1427997185' Alıntı:
Kubilay; yükleme ve nakliye maliyeti yüksek, yoksa neden olmasın.
Bu eleman; No Stress!! yazmış ön cama, gelsin bizim arka kepçe ile yüklesin ve bayırlarda damper kaldırsın bakalım. Yada 4 teker dampersizi kürekle boşaltsın,
Depresyondayım :( :( yazdırmazsa ne olayım. :DAynen mesafe uzak birde bizim yerler çok bayır oda sıkıntı olur.
Abi çok güldürdün :)

Nail hocam şartlarınızi bilmiyorum fakat yaz vakti toprak hem sert iken uygun olan en büyük nakliye aracı ile arazinizin bi kısmına nakil etseniz. Sonra istediğiniz vakit degerlendirirsiniz arazinizde

ORION link=topic=82961.msg989140#msg989140 date=1427996804' Alıntı:
Attığıda kompost :D yaptığı düpedüz ahlaksızlık :D

;D Hadsiz ya :D :D

Bu eleman; No Stress!! yazmış ön cama, gelsin bizim arka kepçe ile yüklesin ve bayırlarda damper kaldırsın bakalım. Yada 4 teker dampersizi kürekle boşaltsın,
Depresyondayım :( :( yazdırmazsa ne olayım. :DAynen mesafe uzak birde bizim yerler çok bayır oda sıkıntı olur.

Eleman alışmış abi ekskavatörle yükleyip römorkla dağıtmaya kışın senin yanına antremana yollasak sabaha marşa basmamak için aküyü bitirir :D

Abi gübre römorkunu bayır çok etkilemiyor bizim yerlerde engebede sizin yerlere yetisir sadece gübre yaş olmasın yeter.

ORION link=topic=82961.msg989145#msg989145 date=1427997337' Alıntı:
Abi- 3-4 tane traktör bir tane kepçe ile çok zevkli olur şimdi onu çekmesi gübre dağıtma romorkları olacak ama oyun oynar gibi :)
Abi çok güldürdün :)
:D Durum böyle maalesef,
eeemreee link=topic=82961.msg989150#msg989150 date=1427997544' Alıntı:
Nail hocam şartlarınızi bilmiyorum fakat yaz vakti toprak hem sert iken uygun olan en büyük nakliye aracı ile arazinizin bi kısmına nakil etseniz. Sonra istediğiniz vakit degerlendirirsiniz arazinizde
Yaz mevsimi bize yetmiyor, en erken ot biçimi haziran başı olur, bir hafta 10 güne kurutup anca bağlanıyor. Zaten ramazan ayına denk geliyor, nadastı, harmana hazırlık tı derken harmandayız. Bittiğinde Ağustos 15-20 oluyor, o arada 1 ay kada süre varda, ya inşaat ya tamir tadilat, arada da yağış oluırsa bi bakmışız Ekim ayı,
Zaten bir kısmını araziye tarla sınırlarına çekiyorum, onuda domuzlar karıştırcaz diye ürünleride çiğniyor.
aslan26 link=topic=82961.msg989155#msg989155 date=1427997922' Alıntı:
Abi gübre römorkunu bayır çok etkilemiyor bizim yerlerde engebede sizin yerlere yetisir sadece gübre yaş olmasın yeter.
Damper işi yoksa çalışır o zaman.
kubilay07 link=topic=82961.msg989153#msg989153 date=1427997809' Alıntı:
;D Hadsiz ya :D :D

Eleman alışmış abi ekskavatörle yükleyip römorkla dağıtmaya kışın senin yanına antremana yollasak sabaha marşa basmamak için aküyü bitirir :D
:D :D Aynen, pasaportu yanından ayırmaz, ilk fırsatta tüymüştür.

Haftalık 4 ramork anlasmali mandiralardan gubre cekiyorum istanbulda artik koyden dagdan inen insanlar ne ara entel oldular gubre kokusunu unuttular. Yere damlayan gubre suyunu bile sikayet edenler gördüm. avrupa gübre dedigimiz gubre tarlalara ne zaman girdiyse toprak yapisida kalmadi mahsulün tadida ben sebzecilik yapiyorum almiyorumda atmiyorumda abi dogal olsun oldugu kadar olmayani kader.

nailyetek link=topic=82961.msg989156#msg989156 date=1427998119' Alıntı:
:D Durum böyle maalesef,Yaz mevsimi bize yetmiyor, en erken ot biçimi haziran başı olur, bir hafta 10 güne kurutup anca bağlanıyor. Zaten ramazan ayına denk geliyor, nadastı, harmana hazırlık tı derken harmandayız. Bittiğinde Ağustos 15-20 oluyor, o arada 1 ay kada süre varda, ya inşaat ya tamir tadilat, arada da yağış oluırsa bi bakmışız Ekim ayı,
Zaten bir kısmını araziye tarla sınırlarına çekiyorum, onuda domuzlar karıştırcaz diye ürünleride çiğniyor.Damper işi yoksa çalışır o zaman.:D :D Aynen, pasaportu yanından ayırmaz, ilk fırsatta tüymüştür.
Kamyon la nakil imkaniniz varsa diye dedim nail hocam . 3 günlük is olabilir diye düşünüyorum .

Eğimli, biçimsiz tarlalarda gübre dağıtımı ile ilgili çok kolay ve güzel bi tüyo:

Gübreyi, tarlanın üst sınırına bir çizgi şeklinde dökün bırakın. Bu kadar.

Not: Gübrenin ince uzun bi yığın olması önemli. Başka hiç bir numarası yok.

Herşeyin tersine oldugu bu güzel ülkede bunun dogru yönde olmasını beklemek ayıp olur Kubilay :)

amca oğlunun 25 30 büyükbaş hayvanı bizimde 25 30 tane büyük baş hayvanımız var her yıl şubat veya mart aylarında ya tarlaya yada tarla kenarına cekeriz hiçte kötü tarafını görmedik hata ramork hesabı satılır burda kurusu ramorku 60 tl satıldıgını duyuyoruz..
modası geçti diyenlere not = nakliye masrafı vesayire derdi olmasa biz alırız nekadar varsa