Çizel Alacak Arkadaşların Dikkatine..

Ynt: çizel alacak arkadaşların dikkatine

al sana 900. tşk. o zaman..
ben yandım eller yanmasın..
sevdanın aşkın narına yılmazzz oyyy oy :)

ben o çizeli çekmeyen deutzu çizerim..

YUSUFTUYLUOGLU link=topic=74117.msg913347#msg913347 date=1408659588' Alıntı:
al sana 900. tşk. o zaman..
ben yandım eller yanmasın..
sevdanın aşkın narına yılmazzz oyyy oy :)

ben o çizeli çekmeyen deutzu çizerim..

Abi madem öyle, gözünü biraz daha korkutayım. Aşağıdaki video kendi çekimim, hile hurda yok :)

125 hp Fendt ' in 9 ' lu çizelle imtihanı: (videoda konuşan benim)

http://youtu.be/n-2Dn4VCF2Q

Deutz ' a bol şans :)

video icin tesekkurler, bu aletin uc siralisi daha iyi olur mu acaba diye dusunuyordum, videoyu gordukten sonra bizdeki iki siralinin benim istedigim ise daha uygun oldugunu anladim. cizel konusu gecmisken, genel olarak bu tip cizel patlatma gibi aletleri bir sekilde islenmis (mesela surulmesi denenmis ama pulluk pek batmamis) yerlerde calistirmak guc oluyor, aniz gibi sert bir yuzey olmadiginda traktor aleti batirinca tutunamiyor (gecen sene surulu yere tas toplama oncesi tekli patlatma cekme denemesinde tecrube ettim) bir de aniz uzerine cizel ile surum yapacaksaniz sertlikten dolayi batma problemi oldugu zaman once yastik baslarini yaparsaniz, hafif de olsa oynatilmis yerde daha kolay battigi icin is pratiklesiyor.

cem.ispir link=topic=74117.msg913352#msg913352 date=1408665581' Alıntı:
video icin tesekkurler, bu aletin uc siralisi daha iyi olur mu acaba diye dusunuyordum, videoyu gordukten sonra bizdeki iki siralinin benim istedigim ise daha uygun oldugunu anladim. cizel konusu gecmisken, genel olarak bu tip cizel patlatma gibi aletleri bir sekilde islenmis (mesela surulmesi denenmis ama pulluk pek batmamis) yerlerde calistirmak guc oluyor, aniz gibi sert bir yuzey olmadiginda traktor aleti batirinca tutunamiyor (gecen sene surulu yere tas toplama oncesi tekli patlatma cekme denemesinde tecrube ettim) bir de aniz uzerine cizel ile surum yapacaksaniz sertlikten dolayi batma problemi oldugu zaman once yastik baslarini yaparsaniz, hafif de olsa oynatilmis yerde daha kolay battigi icin is pratiklesiyor.

3 sıralılarda sap toplama daha az oluyor. (Bacak araları mesafe arttığı için)

Batma ve traktörü tutma konusunda ise dizayn çok önemli. Ayakların uçları ne kadar ileri bakıyorsa o kadar az traktörü tutuyor ve o kadar çok havalandırıyor toprağı.

Benim niyetim yukarıdaki 9 ' lu Eker-mak ' ın aynı şase ' si üzerine (3 sıra yani) 9 ' lu değil 5 ' lisini almak. Aralar çok geniş olduğu için sap toplama vs olmaz. 90-95 hp ve üzeri her motor 5 ' lisini oturtup gidebilir.

Sıra başları konusunda ben de bahsettiğin (ilk önce yastık başlarına çekme) olayını yaptım. Güzel oluyor ama sıra başları işlenik olunca dönme hızı düşüyor, zaman kaybı oluyor biraz.

ben en iyisi 5 li 74 cm ayakboyu 2 mt iş genişliği olanı seçeyim..
bu iş beni iyiden iyiye korkuttu ..
bunu tam anlamıyla kullanırsam ideal ..
ama getirip boşuna parkta yatırmak ayıp.. :(

YUSUFTUYLUOGLU link=topic=74117.msg913421#msg913421 date=1408695833' Alıntı:
7 li al.çekmezse 5 li kullanırsın.
yarın traktör büyürse 5 li az gelir.küçüğe çare yok ,büyüğe çare var ;)

sebazios link=topic=74117.msg913349#msg913349 date=1408659971' Alıntı:
Abi madem öyle, gözünü biraz daha korkutayım. Aşağıdaki video kendi çekimim, hile hurda yok :)

125 hp Fendt ' in 9 ' lu çizelle imtihanı: (videoda konuşan benim)

http://youtu.be/n-2Dn4VCF2Q

Deutz ' a bol şans :)

Yılmaz abi senin tam olarak aradıgın aslında böyle bir sey. Bizdeki traktörün ne kadar büyükse o kadar büyük malzeme alırım mantıgı veya koskaca traktörün arkasına ufacık ekipman takmıs (kınama) mantıgı bitmedikçe bu durumlar çok olacaktır.

YUSUFTUYLUOGLU link=topic=74117.msg913421#msg913421 date=1408695833' Alıntı:

7 ' li al abi. Hem ilk 3 ' ü iptal eder, 4 ' lü patlatan olarak kullanırsın. Hem de 7 ' le dönüştürmek 10 Dk ' ı alır. Istediğin an 7 ' li 5 ' li, 4 ' lü hatta 3 ' lü vs kullanırsın.

Park ' ta yatırma olmaz abi. 1 ' ye kadar yolu var :)

Ayak sayısını değiştirmek çok kolay ve büyük avantaj.

Hüseyin ASLAN link=topic=74117.msg913436#msg913436 date=1408697451' Alıntı:

Yılmaz abi senin tam olarak aradıgın aslında böyle bir sey. Bizdeki traktörün ne kadar büyükse o kadar büyük malzeme alırım mantıgı veya koskaca traktörün arkasına ufacık ekipman takmıs (kınama) mantıgı bitmedikçe bu durumlar çok olacaktır.

Hüseyin aradığım bu değil, tam olarak şu:

esypypap.jpg

V yapıda ve kulaksız olduğu için senin gösterdiğinden çok daha az yoruyor motoru.

Ripper iyi fakat söyle bir sıkıntısıda var egerki tarla tabanında sert kısım varsa o traktöre acırım td100e komsu koyden birinden emenat olarak 3 lüsünü deneme fırsatım oldu. Fakat sonuç üzüntü verici bacagın birini kopardım ve td resmen aglıyordu 90cm den sonra.... Yani bayagı bir baba traktör lazım açıkcası

çizel alacak arkadaşların dikkatine

Hüseyin ASLAN link=topic=74117.msg913446#msg913446 date=1408699646' Alıntı:
Ripper iyi fakat söyle bir sıkıntısıda var egerki tarla tabanında sert kısım varsa o traktöre acırım td100e komsu koyden birinden emenat olarak 3 lüsünü deneme fırsatım oldu. Fakat sonuç üzüntü verici bacagın birini kopardım ve td resmen aglıyordu 90cm den sonra.... Yani bayagı bir baba traktör lazım açıkcası

Kısa bacak olacak Hüseyin. Anız bozmada kullanılacak. 90 cm ' lerde işim ne :)

50-55 cm ' de düz ara gitsin yeter.

Biliyorsun pulluk tabanı, pulukla sürekli sürüm yapılan derinlikte (25- 40 cm) oluşuyor. Sürekli 70 cm ' den sürüyorsan iş başka ama klasik pulluk kullanana 50-55 cm ' den işleyebilecek bir alet yeter, hatta artar.

YUSUFTUYLUOGLU link=topic=74117.msg913516#msg913516 date=1408714929' Alıntı:
senin beğendiğin güzel.. Yılmaz.
bacak boyuda ayarlanabilir herhalde .

Ayarlanabiliyor Abi. Motoruna göre ayarla.

Hatta az önce komşum gecti önümden. Ona anlattığım, almaya niyetlendigim yukaridaki modelin birebir aynısını almış. (5 ' li V tip)

Nası kiskandim, nası kiskandim anlatamam. Hayallerimi çaldı resmen adam :D

sebazios link=topic=74117.msg913529#msg913529 date=1408719300' Alıntı:
Ayarlanabiliyor Abi. Motoruna göre ayarla.

Hatta az önce komşum gecti önümden. Ona anlattığım, almaya niyetlendigim yukaridaki modelin birebir aynısını almış. (5 ' li V tip)

Nası kiskandim, nası kiskandim anlatamam. Hayallerimi çaldı resmen adam :D
daha iyisi senin olur inşallah.
fiyatı neymiş sordunmu