ÇİZEL (patlatma) hakk

Ynt: ÇİZEL (patlatma) hakk

bizim bölgede toprak yapısı çok aşırı sert yerler var ama arazini hepsi değil sadece 1 , 2 bölge anca ama sizin bu çizel i anladığım kadarıyla anız dediğimiz yani yoz yere çekeceksiniz buda kolay olmaz tabiki 75 beygir 4x4 bir motor derin bir şekilde 7 liyi çeker sanırım buraya bu yıl nh 7040 geldi mısırlar hasat edilirken arkasındaki çizel 5 li doğsan marka vardı birkaç kişi arazinin en sert yerlerine götürdüler adam nasıl kaçacağını şaşırdı bu ne biçim toprak demişti çizelin ayaklarını ölçtüler 1 metre civarındaydı 7040 çektiği yerlere baktık ölçtük anca 30,40 cm derinlikte gidebilmiş tabiki çektirenlerin çoğu memnun kalmadı

bende geçenler düşündüm 2 ayağını söksem tahaf bişey olur diye eğer sökecek olsak ayakların şase üzerindeki yerlerini de değiştirmek mi gerekiyor bende anlamadım deniyen varmı :S

keltaşlı link=topic=52108.msg532839#msg532839 date=1328817688' Alıntı:
Normal 7 li şasede önde 3 ayak, arkada 4 ayak oluyor. Eğer 9 luyu arka iki bacağı çıkarıp 7 li yapılınca önde 4 bacak, arkada 3 bacak olucak. Farkeder mi çekiş konusunda, Deneyen varsa paylaşırsa aydınlamış oluruz.
bence fazla fark etemez sonuçta görevi yapan bacaklar...

steyr5454 link=topic=52108.msg532866#msg532866 date=1328818692' Alıntı:
bende geçenler düşündüm 2 ayağını söksem tahaf bişey olur diye eğer sökecek olsak ayakların şase üzerindeki yerlerini de değiştirmek mi gerekiyor bende anlamadım deniyen varmı :S
Yerlerini değiştiremezsin ki, ortadaki dikine demirler var. Simetrik olmaz. Mecburen önde 4 bacak arkada 3 bacak olur. Ama çekişe zararı olur gibi geliyor bana. Önde 4 bacak traktörün önünü yukarı fazla asılır. Ama denemeden kesin bişey idda etmiyorum.

arkadaşlar,nekadar toprak fark etsede, 75 beygire 9 ' lu ağır gelir hakkıyla işleme olmaz.
çünkü patlatmadaki maksat anızı patlatmaktır, yani sürülmemiş yeri,
yok sürülmüş yer karıştırılacaksa 11 ' li tiller (kazayağı) daha uygun.
bu yeni üye arkadaşı yanıltmayalım.75 beygir dört çekerde olsa kurak anızda 9 ' luyu hakkıyla batıramaz...
yok çizip geçsin diyorsanız onunda hiç bir esprisi okmaz..
tşkkrlr...

onubunu boşverinde bizdede 9lu var şaseye kadar batırıyoruz canını alıyo 105in aynı şekilde 75lik 7liyide çekmez :)

tüm arkadaşlara çok teşekkürler işlerim sebebi ile herzaman net e giremiyom girsemde fazla zman kalamıyorum (banka çalışanıyım şubeden girince sisetem engelliyor) hafta sonuda köyde oluyorum kusura bakmayın.. tavsiyeleriniz için çook teşkkürlerr 9 alpler spariş ettim nasipse normal sürümde 9 lu yapmaya derin sürümde 7 olarak kullanmaya karak verdim

Konuyu hortlatalım😀 bende de 2075 4x4 varda yeni bir konu açmayalım gereksiz yere diye eski konuları dolaşıyordum ki bu konuyu buldum. Hocam şimdi sanırım 9 lu almışsınız öncelikle hayırlı olsun. Motor çekebiliyor mu?
Birde diger arkadaşlara bir sorum var ben DOĞSAN ile ALPLER arasında kaldım 7li fiyatları ikisinin de aynı 2500 lira siz hangisini tercih ederdiniz?

alpler tavsiye ederim suan 7 li alpler kullanıyorm. saglam ve traktörü dıger patlatmalara göre tutmuyor saglamlık derken neye gore dersen bacakları ustten tutan baglantı alplerde kalın etlı sactan bukum diger markalar pik döküm yada sızın kı gıbı keskın dıkey sac bunlar zorlamada sıgorta kesmesıne neden oluyor saseye yarar verıyor ve bacaklardaki oynamalar sonucu sigorta kesiyor zorlamalarda en katı alanlarda denedim en ufak bır oynama olmadıı.

hasattan sonra tarlaya ilk olarak çizelle gireceksen 7 li alpler tavsiye ederim. çizelde ne kadar derin işçilik o kadar iyi. pulluk tabanını kırarsan çok güzel iş yapmışsın demektir. ama üstten gidine o kdar da güzel olmaz.

varsa komşuda 9 lusu bi defa dene derim baktın motoru tutuyor hiç macera arama 7 li al. baktın 9 luyu istediğin kadar pulluktan çok daha derin batırıyorsun o zamana 9lu alabilirsin. hayırlısı neyse o olsun .

Traktörü büyütme düşüncen yoksa 7 li al kullan derım 9 lu o motorun harcı değil kımse kandırmasın kendını ayak bası kg ve beygır gereksınımı olan bır ekıpman çizel...

Konuyu hortlatalım bende de 2075 4x4 varda yeni bir konu açmayalım gereksiz yere diye eski konuları dolaşıyordum ki bu konuyu buldum. Hocam şimdi sanırım 9 lu almışsınız öncelikle hayırlı olsun. Motor çekebiliyor mu?
Birde diger arkadaşlara bir sorum var ben DOĞSAN ile ALPLER arasında kaldım 7li fiyatları ikisinin de aynı 2500 lira siz hangisini tercih ederdiniz?
Alplerin çizelini kullananlar çok memnun.