çizel ve pulluk

Ynt: çizel ve pulluk

omerfarukkoc link=topic=57039.msg612716#msg612716 date=1341501750' Alıntı:
Abi Bunu 3-4 Senede Bir Toprağın Tabanını Kırmak İçin Kullanırız Biz... Tarlayı Ekim ' e Hazır Hale Getirmek İçin Değildir Bu ALet...

arkadaşım adamın yazdığına bakarsan zaten ekime hazırlamak için değil pulluk yerine bir ürün soruyor arkadaş
zaten 7 li de çekseniz sürmeden yapıçak olsan bir daha çekmeden olmaz

yanlız adam link=topic=57039.msg613370#msg613370 date=1341818048' Alıntı:
arkadaşım adamın yazdığına bakarsan zaten ekime hazırlamak için değil pulluk yerine bir ürün soruyor arkadaş
zaten 7 li de çekseniz sürmeden yapıçak olsan bir daha çekmeden olmaz
Ben Alıntı Yaptığın Yorumumda Senin Paylaştığın DİPKAZANdan Bahsediyordum Abi ;)
İkinci Satırdaki Cümlene Katılıyorum ok-*-s
İlk Satır+Bir Önceki Yorumum Hakkında İse Pulluk Tarlayı Ekime Hazır Hale Getirme Aşamalarından İLK ' idir, Onun Yerine Dipkazan Kullanılamaz. Demek İstedim ;)

pulluk söyle zararlıdır: derin sürüm yapılır alttaki çiğ toprak üste çıkartılır o zaman pulluk zararlıdır ama yuzeysel sürümlerde toprağı takla attırmak her tarımsal faliyet için elzemdir gereklidir, çizelin iyiliği toprağın derinlerini işleyip yumuşatabilmesi u tutma kapasitesini artırabilmesidir alttaki toprağı yukartı pek fazla çıkartmadığı için derin sürüm yapma imkanı veriyor ve dediğim gibi su tutma kapasitesini arttırıp toprağı yumuşatıyor havalandırıyor...