sağılan sürüye aşağıdaki rasyon verilebilir.Çopu ilk doğum 11 tane simental ve holstein karışık ineğim var aşağıdaki rasyonu veriyorum ama hem sütüm çok yağsız hem de günde toplam 140 litre filan süt alıyorum Bi türlü anlamadım acaba nerede hata yapıyorum.
2 kg saman
4.5 kg süt yemi
15 kg silaj
1.5 kg yonca
1 kg mısır kırma
Melezlemeye gitmeni tavsiye ederim. Melezleme için Norveç Kırmızısı ırkını seçebilirsin bu hem holstein hemde simantel e melezleme yapabilirsiniz ben geçen yıl simantal ineklere melezleme yaptik tabi elimde simantla olduğu için ve aynı şekilde bu yılda aynı aşıları yapıcaz nasipseÇopu ilk doğum 11 tane simental ve holstein karışık ineğim var aşağıdaki rasyonu veriyorum ama hem sütüm çok yağsız hem de günde toplam 140 litre filan süt alıyorum Bi türlü anlamadım acaba nerede hata yapıyorum.
2 kg saman
4.5 kg süt yemi
15 kg silaj
1.5 kg yonca
1 kg mısır kırma
600 kg civarı canlı ağırlıkları var. süt verimi he bu şekildeydiHayvanların canlı ağırlığı kaç kg ? İneklerin beslenmesinde yaşama payı ve verim payı hesaplanarak besleme yapılmalıdır. Kuru madde miktarı yetersiz olabilir. Bunun dışında hayvanın genetik kapasitesi, hayvan refahı, yemlemenin saatleri, sağlık problemleri verimi etkileyen faktörlerdir. Bir hekimden yardım alabilirsiniz. Süt veriminiz önceden yüksekti sonra mı düştü yoksa hep böyle miydi?