ÇOK PAHALANAN GÜBRE

Ynt: ÇOK PAHALANAN GÜBRE

rençberçiftci link=topic=49375.msg486132#msg486132 date=1323525990' Alıntı:
En çok beni sinirlendiren söz, hangisi gelse aynısını yapacak, veya onlar zam yapmayacakmı, şu gerçek hiçbir iktidar üreticiyi bu kadar dışlamadı. Birde şu var mazotu indiremezler sözü, peki gemilere yatlara nasıl ucuz mazot veriyorlar, iki ton mazot yaktım 5000 tlsi vergi bu para 20 haneye bedava kömür, oda 4 er oy etti 80 oy benim vergi bana ne olarak döndü.
kesinlikle çok haklısın
adam 500 bin dolarlık 300 bin euroluk cipindede range roverindede keyfi olarak aynı mazotu yakıyor benim gariban çiftçim 135 fergusonunda aynı paraya mazot yakıyor adalet mi bu

köylü link=topic=49375.msg486013#msg486013 date=1323512722' Alıntı:
mazzot zamlandı sesiniz çıktımı?
gübre zamlandı zamlanıyor sesiniz çıktımı?
taban fiyatları açıklandı sesiniz çıktımı?
battınız kalktınız sesiniz çıktımı?
önünüze sandık geldi.hep bereber evet dediniz.
şimdi, kime ne anlatıyorsunuz kime ne ağlayacaksınız kime ne sesinizi duyuracaksınız.kaçınız bir araya gelirde zamlara hayır dersiniz diyebilirsiniz.
kaçınız traktörlerinize binip hadi yürüyelim desiniz.
hanginiz sözü köyünüzde geçer.
hanginiz şimdiye kadar bir hak aramaya çıktınız.
hanginiz başbakana, bakana ,hükümete mektup yazdınız şikayetinizi yazdınız.
hey heyle geldiniz hey heyle gittiniz sandıklara
kuru lafla herşeyi yaptınız.
kimsenin ağlamaya hakkı yok.
sizler karar verdiniz.ve zamanı gelene kadar bekleyeceksiniz.

Söylediklerinize tabiki katılıyoruz. Sadece şu, hangimizin başbakana ,bakana ve hükümete şikayette bulunduğumuz konusuna çiftçi olan herkesin de bildiği ve unutamayacağı bir cevabı hatırlatmak isterim. Geçtiğimiz yıllarda içimizden bir çiftçi arkadaşımızın başbakana derdini anlatma teşebbüsü esnasında başbakanımızın verdiği cevabı yazmaya gerek yok sanırım. Bu şekildeki bir cevap bugüne kadar bizlerden başka hangi kesime verilmiştir? Bizlere verilen değer ortadadır, ne yazık ki Köylü Milletin Efendisidir cümlesi de unutturulmak istenmektedir. :(

Bir zamanlar bize söylediler.kitleri özelleştirmeyin.bütçenin yarı gelirini bu kurumların devlete katkısı sağlıyor.Yarın özelleşince alan adam zarar gösterir.vergi ödemez.devlette boşluğu tekel ve akrayakıttan kapatır.dediler.kimse tınlamadı.

Devletin en büyük gelir kaynakları Tüpraş, limanlar ve Türk Telekom ' du ve geliri bu kurumlara göre daha az olan onlarca devlete gelir sağlayan kurum özelleştirilerek satıldı bu iktidar zamanında, o zaman deli gibi oy desteği veriyordunuz çok iyi yaptınız, durmak yok yola devam diye.
Şimdi mazota zam geldi, gübreye zam geldi, doğalgaza, elektriğe zam geldi diye ağlayıp duruyorsunuz.

Bence bizim ekonomi çoktan çöküş sinyalleri vermeye başladı da iktidar ' da bunu anca anlamaya başladı, günü kurtarmak için önüne gelen herşeye zam yapıyor, düşünsenize koskoca bir devlet, bedelli askerlikten gelecek paraya umut bağlıyor, belki oradan biraz düzeltiriz diye yazık ki ne yazık bu milleti bu günlere getirenlere.

Kendi düşen ağlamaz...

Bir zamanlar 'Köylü, milletin efendisi' imiş, şimdi 'Millet, köylünün efendisi' oldu. Sistem bu, ne yapacaksın. 'Ho, öküzüm ölene kadar' demiş atalar. slk-*-s

dengesiz link=topic=49375.msg486337#msg486337 date=1323538142' Alıntı:
Devletin en büyük gelir kaynakları Tüpraş, limanlar ve Türk Telekom ' du ve geliri bu kurumlara göre daha az olan onlarca devlete gelir sağlayan kurum özelleştirilerek satıldı bu iktidar zamanında, o zaman deli gibi oy desteği veriyordunuz çok iyi yaptınız, durmak yok yola devam diye.
Şimdi mazota zam geldi, gübreye zam geldi, doğalgaza, elektriğe zam geldi diye ağlayıp duruyorsunuz.

Bence bizim ekonomi çoktan çöküş sinyalleri vermeye başladı da iktidar ' da bunu anca anlamaya başladı, günü kurtarmak için önüne gelen herşeye zam yapıyor, düşünsenize koskoca bir devlet, bedelli askerlikten gelecek paraya umut bağlıyor, belki oradan biraz düzeltiriz diye yazık ki ne yazık bu milleti bu günlere getirenlere.

Kendi düşen ağlamaz...
Sayın Cumhurbaşkanı Bedelli den gelecek paranın bütçeye gelir olarak eklemeyin dedi.Demek ki eklemek isteyenler.2b orman arazileri de satıldı mı.yolları ve köprüleri satmak var.sonra.mazot 10 tl olur.sonra 20 ve 50 olur.bu şekilde gider.

TT 55 link=topic=49375.msg486347#msg486347 date=1323538593' Alıntı:
Sayın Cumhurbaşkanı Bedelli den gelecek paranın bütçeye gelir olarak eklemeyin dedi.Demek ki eklemek isteyenler.2b orman arazileri de satıldı mı.yolları ve köprüleri satmak var.sonra.mazot 10 tl olur.sonra 20 ve 50 olur.bu şekilde gider.

Ne eklemicekler ya o milleti kandırmak, kamu vicdanını dindirmek için söylenmiş bir söz, Deniz Fenerini de yardım diye millete yutturdular, paranın ne olduğunu herkes gördü işte, gördü ama genede oy verdi buda garip tabi.

Dünden önceki akşam TBMM birde milletvekili olacaklar hepsi birbirini kötülemekten bir birbirine hakaret etmekten başka iş yapmıyorlar.Bir vekil konuşmak istedi mazotun fiyatı 1.5 çiftçiye verilen 3.8 tl vs. konuşuyordu o başkan yardımcısı bozuntusu kesti adamın mikrofonunu adam konuşamadı birşey, bu ne demek oluyor böyle şerefsizler var demek oluyor.Böyle konuları konuşmak konuşturmak istemiyorlar,istedmiyorlar oluyor..

Yapılacak iş belli ama...
Yaşın küçük hiç oy kullandım mı vs. diyebilirsiniz.Hayır kullanmadım ama aklımız başımızda Allah şükür,herşeyde ortada kabak gibi gözüküyor %50 miyop olanlar var Türkiyem ' de görmüyorlar bir şeyi...

hükümetin başındaki zat seçim sürecince meydanlarda bağırdı bunlar mazotu 1.5 lira yapamaz bunlar yalancı diye ama bugün kü tablo en büyük yalancının kendileri olduğunu ortaya koyuyor bizim saf millet bu ne derse ona innıyor aptallığa lüzum yok gözünüzü açın usandık artık çalışıp çalışıp gelen üç kuruş parayı gübreye ve mazota vermekten

evet yazdım sizlerde teşekür ettiniz.keşke sorun böyle çözülse.ama işte olmuyor.biz herşeyi güzel ve toz pempe görüyoruz.suç bizim biz çiftçilerin.herkesim hak arar biz hak arayanda kızarız bide küfür ederiz.kim bize gülse arkasından kazık yada kötek geliyor.bunu bilityorlar ama yine gülenin peşindeler.
sizler gübresiz ekşm yapmadınız daha iki yıl önce,
sizler sulu mazotuü,10 numara yagı deponuza koymadınız mı.
kaç kez motorunuzun yagını saatinde degiştirdiniz.
kaçınız kredi kartı kullanmıyorsunuz,
kaçınız oglu ,kardeşi ,babası kredi kartından kredilerden battı
hanginiz seneye borçsuz ekin ekiyor,
hanginiz arabanızı motorunuzu rampada vitesten sallamıyor,
hepsini çok iyi bi- liyorsunuz
konuşupda ağlayıpda konu açarak bir yere varılmıyor.artık.
ben pahalı mazot kullnıyorsam,
gübre kullnıyorsam
ben kazanmayıpda aracı kazanıyorsa
ben üretirken kazanan yan gelip yatıyorsa
ben de bunu biliyorsam
sorun yok demek....

on yıldır bu tarım politikasından anladığım ölen ölür geri kalan sağlar bizim...
bu sağlarda hala aynı yönde gidiyorsa ortada ters giden birşeyler vardır.

Bizim buradada şöyle bir furya var, yurt dışındaki işciler eşlerini 60.000 tl verip 900 tl sigortadan emekli yapıyorlar, bunun anlamı şudur 60.000 tl yi kasaya atıp günü kurtarmak, bu para 60 ayda geriye ödendikten sonrası gelecek iktidar maaşı nereden öderse ödesin.

arkadaşlar bütün yorumları okudum hepiniz haklısınız. peki ne yapabiliriz. ziraat odalarına gidelim nasıl memur esnaf işçi yürüyüş yapıyor bizde tepkimizi gösterelim ama genel merkezin belirlediği bir gün bütün çiftçiler herkes kendi ilinde ilçesinde olmaz mı
olur neden olmasın tabi toplanabilirsek yapabilirsek birlik olabilirsek türkiyenin en büyük çaılışanı çiftçiler nasıl bi fuar olduğunda toplanıyorsak bunda da toplanalım