Çok tuhaf patates ekme yöntemi kubota ile

Ynt: Çok tuhaf patates ekme yöntemi kubota ile

Patatesler daha ilginç. :S Hayatımda ilk defa kırmızı patates gördüm. bils-*-

tahmınım300 cıvarı patetes cınsı var buda sanayılık dıye gecyo şükür hallerımıze şimdiki teknolojı nerde yalnız babamlarda elle ekıp elle sokuyorlarmış : ' (

zuha-*-s *098*- bizde ekiyoruz patates ama böyle eksek kriz geciririz böyle patates mi ekilir tarlami biter patatesi tahta kesiyor sanki lokantada salata yapiyor

vale link=topic=41339.msg371358#msg371358 date=1301779796' Alıntı:
güzelpaylaşım bizim memlekette nasıl ekiliyo acaba
valtra26 link=topic=41339.msg371348#msg371348 date=1301778699' Alıntı:
sa dörde neden bölüyorsunuz göz sayısı az gelmiyormu

Büyük olan patatesler 2 ye yada 4e bölünür tam olarak nedenini bilmiyorum.çeliklemesi için derler ve tohumdan tasarruf yapmak için herhalde. Biz uzun zamandır patates yetiştirmiyoruzda eskiden bölündüğünü hatırlarım . bu şekilde tohumda hastalık oluyor bildiğim kadarıyla şuan yapılıyormu bilmiyorum. bizdeki makinalarda
B

birazdaha teknolojiği
CANDEMIR AGRICULTURE MACHINES

1 inci videodaki traktörün dreksiyonu kendimi hareket ediyo yoksa arkadanmı yönetiyolar

Bölerek ekme konusunda;
Bizde 10 yıl önce çok ekmişiz patates. Patatesler çok büyük olunca bölünür. Hem daha çok patates tohumu ortaya çıkar hemde verim iyi olur..