cumamız mübarek olsun savaşta zulüm gören din kardeşlerimize dua edelim

İşte sizce şu garip değil mi Müslümanı hıristiyani hepsi aynı dünyada aynı şartlarda var oldu neden hıristiyani Yahudisi kendini geliştirdi de müslümanlar sadece zülm gören kaldı çünkü müslüman liderler okuyan gelişen bilimle ilgilenen toplum değil cahil herşeyi allaha havale edio her gelenin allahtan geldiğine inanan cahil toplum istediler bugün bizim başımızdaki lider kendini nasıl çoban olarak nitelendiyorsa şuan ki müslüman ülkelerin liderleri çoban halkları koyun olmaktan öte gidemeyecek bu yanlış öğretilen dini yaşamaya devam ettikçe müslümanlık bu değil İslamiyetin ilk emri oku ama tabi kime anlatıyorum hepsi boş :)
Şuanda kullanilan tip alet edevatlarin hepsi astroloji biliminin kökü matematik ve fen biliminin kökü ve daha birçok bilimsel buluslar hep islam alimleri tarafindan bulunmuştur sebebi ise kurani kerimin ilk ayeti oku dur sen okumazsan suclusu baban mi olur şu anda bile dünyanin kritik yerlerinde doktor nasada bilim adamı cern de araştirmaci olan Türk ve müslümanlar var sen hizmet ettiğin düsüncenin esiri olmuş bi kara cahilsin avrupada papalik zulmü varken banyoyu temizligi ve özgürlügü ögrendiler bizden aç oku avrupa insan haklari sözlesmesini sinra bide peygamber efendimuz (sav) in veda hutbesini oku kadin hakki istiyorsan aile hukuku istiyirsan kurani kerimden nisa suresini oku da ögren cahilligin azalsın

Arkadaşlar bu konu asla islamiyetle alakası olmayan bir konu..
Allah birdir.. bizi Yaradan,akıl sahibi eden,yetki veren..
"oku" diye emreden...
Yüceler yücesi ALLAH'tır..
Amaç;
müslüman Coğrafyalarda olan zulüm ve çaresizliğin gerçek sebebini tartışmak...
ve belkide buradan ışık yayarak belkide çare olmaktır..
Amaç;
onların 1500 km füzeleri varsa;
bizimde kazma,kürek ve yumruğumuz var diyen halimize...
Onların 1500 km mezilli füzesi varsa bizimde 3000 km menzilli akıllı füzemiz var..
Allahın izniyle üstesinden geliriz diyen bir konuma gelmek..
bizi yerimizden kalkmaya erindiren..
önümüze engel koyan;
gelişmeyi ögretmeyen;
başarmaya bırakılmayan;
sen sus işine bak diyen sesleri
kısmaktır...
bence fırsat varken..
hergün yeni birşeyler düşünün..
yeni icatlar peşine koşun..
yeni sistemler kurun..
yaptığınız işi geliştirin..
şöyle bir etrafınıza bakın....
arabadan,telefona
plazma tv'den traktöre varana kadar....
ürettiğimiz hiçbirşey yok...
hep gavurun aklı...
buna ne zaman yeter diyip
kalkıp cüret edeceğiz...
heryerde akıllı ve yenilmeyen olacağız...
hemde nasıl biliyormusunuz..
ya ALLAH ya BİSMİLLAH..
diyerek...
Rahmetli erbakan savunma sanayisine milli motor üretimine araba üretimine milli fabrikalara yol açtıgında karşısına çıkan engel olan zihniyet şimdi tutmuş ülkedeki üretim sıkıntısından bahsediyor bence olayın kökü 40 sene geride şuanda yeni bi sıcrama sözkonusu ama bakın 17 temmuz öncesi hendekler sonrası patlayan bombalar
Allah ü Teala "En güçlü orduları siz kurun, en güçlü silahları siz yapın" diye emreder;

Allah yardım eder ve İnşallah oralar tekrar Türk yurdu olur, zaten İngilizler yeni harita yayınladı Türkiye'nin yeni eyaletini gösteren

Fakat Vatan haini ve cahil çok gencimiz var, :)

şu haliyle bile Türkiye dünyanın en güçlü devleti.. elhamdülillah.

-fetö, göto, pkk, esed, tahran, ab'nin tamamı.. abd-rusya.. alayi toplandı.

generallerimizin 1/3'ü cia-ajan çıktı, nato-ab'ye giden 400 kusur subayın yarısı cia-ajan cikti, gezi zart zurt.. icerde disarda ne kadar varsa..

tık yok bizde süper devlet budur.. kökumuz sağlam..

bu savaşı da kazanacağız.. göreceksiniz..

Tartus'a gittim. Halep nasip olmadı. Onun dışında Yemen Al mukalla, israil Ashdod, Lübnan Beyrut, Mısır İskenderiye, Cezayir Sikikda, Libya Bingazi, Ürdün Akabe, Fas Kazabılanka gibi benzer özelliklerde coğrafyalarda bulundum.
Avrupanın neredeyse tamamında bulundum. Rusya, Ukrayna ve Gürcistanı görme şansım oldu.

İletinizde yazdığınıza göre Esad halkina zulm eden bir diktatör. Peki sorarim size bu adam benim kardeşimdir derken, 1 yıl sonra adamı düşman ilan etmek, adamın ülkesindeki muhaliflere silah göndermek, oradaki savaşa ortak olmak, en kötüsü de kaybeden tarafta olmak. Pazarını kaybetmek, itibarını kaybetmek, paramızı kaybetmek hangi mantık ile açıklanabilir?
Mualif dediğimiz adamlar arap baharı dediler neredeyse bütün arap ülkelerini kana buladılar. Bana Libya'nin, Mısırın, Suriyenin, Irak'ın geçmişten daha iyi durumda olduğunu söyleyebilir misiniz? Söyleyemezsiniz çünkü perişan durumdalar. Çünkü bu bahari halk yapmadı. Kaddafinin dediği gibi dışarıdan getirilen teröristler yaptılar. Birilerinin maşalari, piyonları yaptı.

Halkın özgürlüğünü ve demokrasiyi istemesi, bunun için savaşması ayrı mevzudur, çakma cihatçılar, işid ve daeş benzeri örgütler ayri birşeydir. Suriye'de sap ile saman karıştırmıştır. Kim masum bunu bilemezsiniz, bilmiyorsunuz, bilmiyoruz. Masum diye ülkemize aldigimiz adamlarin arasindan memleke isid bombacıları sızdı. Savaşın başlarında Urfada işid militanlarini tedavi ettiler bu ülkede. Şimdi sorarsan inkar ederler. Ama o körüklediğimiz savaş bugün bizide vuruyor. O savaş yüzünden Rus uçağını vurduk ve bedeller ödüyoruz, o savaş yüzünden canlı bombalar ülkemizde insanlarımızı öldürdü, o savaş yüzünden ülke ne olduğu belli olmayan insanlarla doldu, o savaş yüzünden bugün askerimiz suriyede şehit oluyor. O savaş bizim ekonomimizi baltalamaktadır...

Devletler arasında hiçbir zaman edebi dostluk veya düşmanlık olmaz, her zaman menfaatler olur, menfaatleriniz uyarsa dostunuz uymazsa düşmanınız olur.

Bir sene önce Esede kardeşim diyen birisi neden bugün düşman gibi davranıyor diyorsunuz, Bir Müslüman, diğer bütün Müslümanları kardeşi gibidir, vede kardeşi gibi davranmak zorundadır. Erdoğan Esede kardeşim dediği zaman , esed halepi,idlibi, humusu kısaca hiçbir yeri bombalamıyordu.

Batı denen ikiyüzlü ülkeler Arap baharını başlatınca sıranın suriyeye geleceği gün gibi ortaya çıkınca , esed uyarıldı, hatta kendiside ikna oldu, sonra kraliçenin manevi kızı olan eşi yüzünden geri vazgeçti. Türkiye Esedle dost kalmak için elinden geleni yaptı.

Şimdi siz diyorsunuzki Halkını bomba yağdıran,katleden Esedi değilde ona kardeşim diyeni suçluyorsunuz, peki kardeşim değilde düşmanım mı diyecekti?

Şua anda Siyasetçiler konuştuğu zaman dostmuz Avrupa, abd diyorlar, maalsef bunlar bizim hiçbir zaman dostumuz olmadılar, buna rağmen dostumuz diyorlar, neden bunlardan rahatsız olmuyorsunuz

Peki 16-17 sene önce pkkyı barındıran, her türlü desteği veren, bundan dolayı Türkiyenin rest çektiği gerekirse askeri müdahalede bulunacağı düşman konumundaki Esed ailesi nasıl oluyorda bugün sizin için sütten çıkmış ak kaşık olabiliyor

Türkiye Suriyede kaybetti diyorsunuz, neye göre kime göre kaybetti, Dünya Halepte insanlığı kaybettiği bir ortamda varsın para kaybetsin, ama Türkiye Halepte, suriyede insanlığı kaybetmedi, İnsanlığı kaybolmayan bir ülke, itibarı kaybolmaz bilhakis itibarı dahada artar, ama bu durum işlerine gelmeyen kesim bunu itibar kaybı olarak görmesi gayet doğaldır.

Suriyede, Halepte kimin ne kaybedip ne kazandığını tarih yazacak, bu tarih nesilden nesile aktarılacak, Osmanlı askerinin, Japon askerlerine yaptığı iyilik aradan 150-200 yıl geçmesine rağmen unutulmadı, bunun için Japon halkı Türk insanını seviyor

Birileri bu yardımlardan rahatsız olabilir ama haksızlığın karşısında susan dilsiz şeytandır hadisinden yola çıkarak bu millet suriyedeki insanlara karşı yapılan zulme asla sessiz kalmayacaktır. Eğer bu haksızlığa sessiz kalınırsa yarın o haksızlık sırası bu ülkeye geleceği gün gibi aşikardır

Not : Diğer soruma cevap vermediniz?
Soru: Atatürkün partisi olan chp şu anda Atatürkün yolanda gidiyor mu?

Son düzenleme:
şu haliyle bile Türkiye dünyanın en güçlü devleti.. elhamdülillah.

-fetö, göto, pkk, esed, tahran, ab'nin tamamı.. abd-rusya.. alayi toplandı.

generallerimizin 1/3'ü cia-ajan çıktı, nato-ab'ye giden 400 kusur subayın yarısı cia-ajan cikti, gezi zart zurt.. icerde disarda ne kadar varsa..

tık yok bizde süper devlet budur.. kökumuz sağlam..

bu savaşı da kazanacağız.. göreceksiniz..

Allah'ın izni ile kazanacağız,

"Allah nurunu tamamlayacaktır." (Saff, 61/8)

hakaret etmeden herkes açıkça konuşsun.. bu vatan hepimizin..

---

batının malzemesini kullanmak başka bise "batiperestlik" başka bise!

işin komiği.. bizi batıya muhtaç edenler de batiperestlerdir!

bize bu zulmü eden, başımıza bu çorapları ören batıyı halen sevmek en hafif tabiriyle izansizlik olur..

Fatih okumak yazmak gezmek bi yerde hepsi bos.. bu milletin derdiyle dertlenmedikten sonra hepsi hikaye!

bu milletle kan-doku uyuşmazlığın varsa bu milletle aynı dili konusmuyorsan olay bitmiştir..

---

Alayi toplandı geliyo Çanakkale misali.. ama boş bu milleti sigortasiyla-emekli maaşıyla korkutursun da ölümle asla:)

Son düzenleme:
Devletler arasında hiçbir zaman edebi dostluk veya düşmanlık olmaz, her zaman menfaatler olur, menfaatleriniz uyarsa dostunuz uymazsa düşmanınız olur.

Bir sene önce Esede kardeşim diyen birisi neden bugün düşman gibi davranıyor diyorsunuz, Bir Müslüman, diğer bütün Müslümanları kardeşi gibidir, vede kardeşi gibi davranmak zorundadır. Erdoğan Esede kardeşim dediği zaman , esed halepi,idlibi, humusu kısaca hiçbir yeri bombalamıyordu.

Batı denen ikiyüzlü ülkeler Arap baharını başlatınca sıranın suriyeye geleceği gün gibi ortaya çıkınca , esed uyarıldı, hatta kendiside ikna oldu, sonra kraliçenin manevi kızı olan eşi yüzünden geri vazgeçti. Türkiye Esedle dost kalmak için elinden geleni yaptı.

Şimdi siz diyorsunuzki Halkını bomba yağdıran,katleden Esedi değilde ona kardeşim diyeni suçluyorsunuz, peki kardeşim değilde düşmanım mı diyecekti?

Peki 16-17 sene önce pkkyı barındıran, her türlü desteği veren, bundan dolayı Türkiyenin rest çektiği gerekirse askeri müdahalede bulunacağı düşman konumundaki Esed ailesi nasıl oluyorda bugün sizin için sütten çıkmış ak kaşık olabiliyor

Türkiye Suriyede kaybetti diyorsunuz, neye göre kime göre kaybetti, Dünya Halepte insanlığı kaybettiği bir ortamda varsın para kaybetsin, ama Türkiye Halepte, suriyede insanlığı kaybetmedi, İnsanlığı kaybolmayan bir ülke, itibarı kaybolmaz bilhakis itibarı dahada artar, ama bu durum işlerine gelmeyen kesim bunu itibar kaybı olarak görmesi gayet doğaldır.

Suriyede, Halepte kimin ne kaybedip ne kazandığını tarih yazacak, bu tarih nesilden nesile aktarılacak, Osmanlı askerinin, Japon askerlerine yaptığı iyilik aradan 150-200 yıl geçmesine rağmen unutulmadı, bunun için Japon halkı Türk insanını seviyor

Birileri bu yardımlardan rahatsız olabilir ama haksızlığın karşısında susan dilsiz şeytandır hadisinden yola çıkarak bu millet suriyedeki insanlara karşı yapılan zulme asla sessiz kalmayacaktır. Eğer bu haksızlığa sessiz kalınırsa yarın o haksızlık sırası bu ülkeye geleceği gün gibi aşikardır

Not : Diğer soruma cevap vermediniz?
Soru: Atatürkün partisi olan chp şu anda Atatürkün yolanda gidiyor mu?
Ben diyorum ki; halkını katlettiğini nereden biliyorsunuz? Katlettikleri gerçekten halk mı? Suriyeden gelen kardeşlerimiz madem ki masum halk, bu bombacılar nerden çıktı? Mademki masum halk, neden suriyedeki önemli bir kısım ösöye lanetler yağdırıyor. Sapla saman karışmış kimin ne olduğu belli değil orada. Sen açmışsın kapını gel vatandaş diyorsun herkese... Meleketinde bombalar patlıyor, ülkede devalüasyon olmuş sen hala suriye diyorsun.

Ben olayın insani boyutunda, ülkemin yapmış olduğu yardımı yanlış bulmuyorum lakin herşeyin bir ayarı, oluru, üslubu vardır.

Suriyelilere tanınan ayrıcalıklar bu ülkenin vatandaşına tanınandan çok daha fazla olursa ben hakkımı helal etmem, etmiyorumda.

Bu ülkede milyonlar memur olmaya çalışırken sen onları alıp memur yaparsan,
Benim kardeşim iyi bir üniversiteye yerleşmek için kendini parçalarken sen sorgusuz sualsiz o adamları yerlestirirsen,
Benim ülkemdeki insanlar başını sokacak bir ev alabilmek için yıllarını harcarken sen onları tokilere yerlestirirsen,
Oradan gelen insanlar memleketimde asayişi bozarsa, hatta bazıları canli bomba çıkıp insanımızı havaya uçurursa ben bu politikayı tabiki eleştiririm.

Suriyede hiçbirşey kazandığımız yok. Adana'da yakalattığımız mit tırları ile savaşa el altından silah verdiğimiz ortaya çıktı rezil olduk. İsidciler Urfada hastanelerde tedavi edildi, ortaya çıktı rezil olduk. Gelenlerin maliyeti 25, 30 milyar dolar oldu. Askeri harekatların, atılan bombaların, uçan uçakların maliyetleri... Rus turistleri kaybetmemiz, Rusya, Suriye, Irak, İran ile ticaretin aldığı ağır darbeler, orada şehit olan askerimiz, ülkede güvenlik sağlanamadığı için yabancı sermayenin ve turistin gelmemesi... Kısacası ülke menfaatleri söz konusu diyorsunuz ya, ozaman biz yanlış taraftayiz ve Suriyeden sonra bu savaşın ençok kaybedeniyiz.

Chp konusuna gelince; hiç ama hiç memnun değilim. Ama mevcut cumhurbaşkanından çok daha fazla memnun değilim.
Adam bugün askerimiz zalim esadin zulmüne son vermek için orada diyor, yarin biz terör örgütlerini temizlemek için oradayiz diyor. İç siyasette insanımizi kandırmak kolaydır da dış siyasette adamı perişan ederler. Bakın geçen Suriye rejim uçağı askerimizi vurdu Suriyede, birşey yapamadik. Tamda bizim Rus uçağını indirdiğimiz günün yil dönümünde. Resmen ruslar vurdu askerimizi hani Rusya ile normallesiyorduk? Hiçbir dostumuz, iyi ilişki içerisinde olduğumuz ülke kalmadı. Hep bu cb nin kabadayiliklari yüzünden. Ekonominin halide ortada. Sonumuz hayır olsun.

Şuanda kullanilan tip alet edevatlarin hepsi astroloji biliminin kökü matematik ve fen biliminin kökü ve daha birçok bilimsel buluslar hep islam alimleri tarafindan bulunmuştur sebebi ise kurani kerimin ilk ayeti oku dur sen okumazsan suclusu baban mi olur şu anda bile dünyanin kritik yerlerinde doktor nasada bilim adamı cern de araştirmaci olan Türk ve müslümanlar var sen hizmet ettiğin düsüncenin esiri olmuş bi kara cahilsin avrupada papalik zulmü varken banyoyu temizligi ve özgürlügü ögrendiler bizden aç oku avrupa insan haklari sözlesmesini sinra bide peygamber efendimuz (sav) in veda hutbesini oku kadin hakki istiyorsan aile hukuku istiyirsan kurani kerimden nisa suresini oku da ögren cahilligin azalsın

Allahını seveyim, konuş...

hakaret etmeden herkes açıkça konuşsun.. bu vatan hepimizin..

---

batının malzemesini kullanmak başka bise "batiperestlik" başka bise!

işin komiği.. bizi batıya muhtaç edenler de batiperestlerdir!

bize bu zulmü eden, başımıza bu çorapları ören batıyı halen sevmek en hafif tabiriyle izansizlik olur..

Fatih okumak yazmak gezmek bi yerde hepsi bos.. bu milletin derdiyle dertlenmedikten sonra hepsi hikaye!

bu milletle kan-doku uyuşmazlığın varsa bu milletle aynı dili konusmuyorsan olay bitmiştir..

---

Alayi toplandı geliyo Çanakkale misali.. ama boş bu milleti sigortasiyla-emekli maaşıyla korkutursun da ölümle asla:)
Olay basit herkes elini taşın altina koyacak japonya 2.dunya savasindan sonra hergün 1saat ülke için ücretsiz calismistir almanya yılmadan üretmeye devam etmiştir kıvranmayıp gelişmeye odaklanmalıyız bu bombalar hendekler hepsi son çırpınışları
Ben diyorum ki; halkını katlettiğini nereden biliyorsunuz? Katlettikleri gerçekten halk mı? Suriyeden gelen kardeşlerimiz madem ki masum halk, bu bombacılar nerden çıktı? Mademki masum halk, neden suriyedeki önemli bir kısım ösöye lanetler yağdırıyor. Sapla saman karışmış kimin ne olduğu belli değil orada. Sen açmışsın kapını gel vatandaş diyorsun herkese... Meleketinde bombalar patlıyor, ülkede devalüasyon olmuş sen hala suriye diyorsun.

Ben olayın insani boyutunda, ülkemin yapmış olduğu yardımı yanlış bulmuyorum lakin herşeyin bir ayarı, oluru, üslubu vardır.

Suriyelilere tanınan ayrıcalıklar bu ülkenin vatandaşına tanınandan çok daha fazla olursa ben hakkımı helal etmem, etmiyorumda.

Bu ülkede milyonlar memur olmaya çalışırken sen onları alıp memur yaparsan,
Benim kardeşim iyi bir üniversiteye yerleşmek için kendini parçalarken sen sorgusuz sualsiz o adamları yerlestirirsen,
Benim ülkemdeki insanlar başını sokacak bir ev alabilmek için yıllarını harcarken sen onları tokilere yerlestirirsen,
Oradan gelen insanlar memleketimde asayişi bozarsa, hatta bazıları canli bomba çıkıp insanımızı havaya uçurursa ben bu politikayı tabiki eleştiririm.

Suriyede hiçbirşey kazandığımız yok. Adana'da yakalattığımız mit tırları ile savaşa el altından silah verdiğimiz ortaya çıktı rezil olduk. İsidciler Urfada hastanelerde tedavi edildi, ortaya çıktı rezil olduk. Gelenlerin maliyeti 25, 30 milyar dolar oldu. Askeri harekatların, atılan bombaların, uçan uçakların maliyetleri... Rus turistleri kaybetmemiz, Rusya, Suriye, Irak, İran ile ticaretin aldığı ağır darbeler, orada şehit olan askerimiz, ülkede güvenlik sağlanamadığı için yabancı sermayenin ve turistin gelmemesi... Kısacası ülke menfaatleri söz konusu diyorsunuz ya, ozaman biz yanlış taraftayiz ve Suriyeden sonra bu savaşın ençok kaybedeniyiz.

Chp konusuna gelince; hiç ama hiç memnun değilim. Ama mevcut cumhurbaşkanından çok daha fazla memnun değilim.
Adam bugün askerimiz zalim esadin zulmüne son vermek için orada diyor, yarin biz terör örgütlerini temizlemek için oradayiz diyor. İç siyasette insanımizi kandırmak kolaydır da dış siyasette adamı perişan ederler. Bakın geçen Suriye rejim uçağı askerimizi vurdu Suriyede, birşey yapamadik. Tamda bizim Rus uçağını indirdiğimiz günün yil dönümünde. Resmen ruslar vurdu askerimizi hani Rusya ile normallesiyorduk? Hiçbir dostumuz, iyi ilişki içerisinde olduğumuz ülke kalmadı. Hep bu cb nin kabadayiliklari yüzünden. Ekonominin halide ortada. Sonumuz hayır olsun.
Sizin dış siyaset anlayışınız kolunu koparana olsun bitane daha var demek yada elpençe durulan günlere nooollllooor 5 milyar dolar diye yalvarmak suriyede içişlerine karışmamaliydik diyorsunuz da 35 ülke karıßmış ülkeye bi Türkiyenin karışması mı BATMIŞ esed katildir demek neden zor geliyor sizin savunduğunuz taraf olduğunuz taraf zalimin tarafı

Olay basit herkes elini taşın altina koyacak japonya 2.dunya savasindan sonra hergün 1saat ülke için ücretsiz calismistir almanya yılmadan üretmeye devam etmiştir kıvranmayıp gelişmeye odaklanmalıyız bu bombalar hendekler hepsi son çırpınışları

Sizin dış siyaset anlayışınız kolunu koparana olsun bitane daha var demek yada elpençe durulan günlere nooollllooor 5 milyar dolar diye yalvarmak suriyede içişlerine karışmamaliydik diyorsunuz da 35 ülke karıßmış ülkeye bi Türkiyenin karışması mı BATMIŞ esed katildir demek neden zor geliyor sizin savunduğunuz taraf olduğunuz taraf zalimin tarafı
Esed te katiltir, isidte katildir, ösöde katiltir. Benim neden zoruma gitsin. Allah (cc) hepsinin belasini versin. Ben benim ülkeme yansımasına bakıyorum. Bana, benim insanima giren çıkana bakiyorum.
Birde japonya nasil ilerlemiş diye anlatiyorsunuz. Adamlarin olayi sadece saat olarak çok çalışmak değil. Adamlar para bulunca betona gommuyorlar bizim gibi, teknolojiye yatiriyorlar. Öyle bizimkiler gibi saray, milyonluk mercedes, halkin parasi ile lüks hayat yaşamanın peşinde degiller. Başlarındaki adamlar servetine servet katma peşinde değiller. Adamlarin başındaki adamlar bir feribot kazasinda çocuklar öldü diye istifa ediyorlar. Bizde erkek çocuklarına tecavüz ediliyor utanmasalar ödül verecekler. Madenlerde 300 insan ölüyor baştakiler oraya gidip adam dövüyor.
Çalmıyor adamlar çalmıyorlar!

Sunuda söyleyim sana emin ol 15 yil önce bu ülkenin askeri anlamda itibari çok daha iyiydi. Kıç kada kayalik için Yunana savaş açıyorduk. Suanki övüp övüp bitirilemeyen iktidar bütün adalari yunana bıraktı, haberiniz varmı?
Birde su borç ödeme parq muhabbetlerine gelince. Miras yedik miras. Devletin satilacak kurumu kalmadi. Tarla sat borç öde, sonra borçları ödedim diye hava at. Seneye bakalim ne yiyeceksin. Memlekette devalüasyon oldu. Öyle yastik altindaki dolari bozdurmaklada olmuyor görüyorsunuz. Sonumuz hiç iyi görünmüyor, Allah hayir etsin sonumuzu.

Suriyedeki olaylar patlak verdikten bugüne kadar ölen insan sayısı 600 bin civarındadır. Hiçbir terör örgütü bu kadar insan potansiyele sahip olamaz. Eğer siz bunları normal insan değil diye düşünüyorsanız bu sizin düşüncenizi gösterir yoksa orada katledilen insan gerçeğini değiştirmez.
Diyorsunuzki neden suriyedeki önemli bir kısım ösöye lanetler yağdırıyor, öncelikle bu önemli bir kısım dediğiniz kesim kim? Bakınız bu ülkenin Meclisini bombalayan, vatandaşına kurşun sıkan şeref yoksunu avrupaya kaçan cancık gibi insanlar bu ülkeye lanet yağdırıyor olması onların haklı olduğu anlamına gelmez, sonuçta nasıl bu ülkede katil esedin halepte insanlarını katletmesine alkış tutanlar varsa suriyedede esedin yaptığı zulme alkış tutup ösöye lanetler yağdıranlarında olması gayet doğaldır.
Acaba Ösö zulum yaptığı için mi, yoksa esedle savaşıp halkına destek verdiği için, birilerinin menfaatleri bozulmasından dolayı mı lanet yağdırıyorlar?
Yoksa o bölgede Ösö’yu destekleyen halkın desteğini kırmak için ösö kılığına giren rejim destekçilerinin yaptığı katliamları ösö yapmış gibi göstermeye çalışıyorlar?
Meclisi bombalayan, milletine kurşun sıkan fetö terör örgütünün, Türkiyeyi o bölgede Türkmenlere yardım etmesine engellemek ve o bölgeye sokmamak için işide yardım ediyormuş gibi gösterip ülkeyi zor duruma sokmak için çevirdiği tezgahı daha 2 gün önce cumhuriyet savcıları tarafından açıklanmasına, vede CIA aracılığı ile Türkiye işidin petrolünü satıyor lafından dolayı bu ülkeden özür dilenmesine rağmen hala birileri kalkıyor Adanada MİT tırlarını yakalandı diye yalan uyduruyorlar, birilerinin’de buna inanmasını bekliyorlar
Bu millet cancık gibi sözüm ona gazeteci olan gazeteci kılığındaki bir hainin lafına inanacak kadar düşmedi, bugün suriyede halepte katliam yapılıyorsa bunun bir numaralı sorumlusu esed denen katildir, ikincisi o bölgeye zamanında Türk askerini göndermeyen fetö terör örgütüdür. Türkiyede işidciler tedavi ettirenlerde fetöcülerdir, sırf bu ülkeyi sıkıntıya sokmak içindir.
Hiç kimse askerimizin burnunu kanamasını istemez ama Eğer bu ülkede bomba patlamasını istemiyorsanız bunun tedbirini hatayda değil Halepte, musulda almanız gerekir, bugün 3 asker kaybederim diye çekinirseniz yarın 3000 askerinizi kaybedersiniz
Tarih sizi, ülke olarak ne kadar para kazandığınızı, size ne kadar turist geldiğini ne kadar ticaret yaptığınızı yazmayacak , Tarih yaptığınız insanlığı yazacak
İstanbulda bombayı patlatanlardan birisi bu ülkenin vatandaşı idi, Suriyeli değildi, bugün pkk’nın başında olan yöneticilerin çoğuda Türkiye vatandaşı idi. Gelen 3 milyon insanın içinden 100-200 tanesi şerefsiz , insanlığını kaybetmiş terörist olabilir, bunların vebalini suçu günahı olmayan çocuklara ödetemezsiniz
Avrupa, Amerika Rusya, İran İsrail hiçbiri birbirinden farklı değildir, hiçbiri bu ülkenin dostu olmadı, olmayacakta Ama nedense birileri sürekli dost olan devlet kalmadı edebiyatı yapıyorlar, sizin millet olarak yıllarca savaştığınız batı ne zamandan beri sizin dostunuz olmuştu, siz batının piyonluğunu yaptığınız müddetçe onların menfaatine göre davrandığınız müddetçe size iyi davranmaları sizin dostunuz olduğundan değildir, siz onların piyonu olduğunuzdan dolayıdır
Bugünlerde menfaatimiz gereği rusya ile bazı konularda hareket edebiliriz, ama bunu istemeyenler 24 kasımda 4 askerimizi şehit eden abd’yi değil rusyayı suçlaması ne kadar art niyetli olduklarının göstergesidir
Bugün CB’nına dikdatör, kabayı diyenler bizzat batının kendisi ve bilerek yada bilmeyerek batının piyonu olan insanlarımızıdır. Çünkü CB’nın dik duruşu bu millete özgüven vermektedir, bu durum Sömürgeci batı ve piyonlarının işine gelmediği, vede bölgede istedikleri gibi at oynatamadıklarından bu kadar saldırıyorlar
Bu ülkede illa birşeyi eleştirecekseniz batıya karşı dik duranı değil, cancık gibi fetö gibi bu ülkeye ihanet edip batıya sığınan alçakları eleştirin
Nazi Almanyası Hitlerin, Fransızların, İngilizlerin kısaca medeniyetin beşiği denilen, ama medeniyetin M’sinden nasibini almamış, batının yaptığı soykırımları tarih nasıl yazdıysa Suriyeyide yazacak
Bugün suriyede 3. Dünya savaşı yaşanmaktadır, bu savaşın tek kazanı olacaktır. Oda mazlumun yanında duran, zalime karşı gelenler kazanacaktır

Sunuda söyleyim sana emin ol 15 yil önce bu ülkenin askeri anlamda itibari çok daha iyiydi. Kıç kada kayalik için Yunana savaş açıyorduk. Suanki övüp övüp bitirilemeyen iktidar bütün adalari yunana bıraktı, haberiniz varmı?
Birde su borç ödeme parq muhabbetlerine gelince. Miras yedik miras. Devletin satilacak kurumu kalmadi. Tarla sat borç öde, sonra borçları ödedim diye hava at. Seneye bakalim ne yiyeceksin. Memlekette devalüasyon oldu. Öyle yastik altindaki dolari bozdurmaklada olmuyor görüyorsunuz. Sonumuz hiç iyi görünmüyor, Allah hayir etsin sonumuzu.
15 sene önce bu ülkenin savunma sanayisinin sadece %25 yerli idi bugün bu oran %75 oldu, Birşeyi savunuyor olabilirsiniz ama lütfen milletin aklıyla dalga geçmeyin. %25 iken itibarlıkdık %75 iken itibarımız düştü öylemi? Kusura bakmayın olayı yanlış okuyorsunuz.
15 Sene önce savunma sanayimiz göbek bağı ile batıya bağlı olduğumuz için biz, bağırsakta ciddiye alan olmuyordu. Biz kendi kendimize naralar atıyorduk. Kimseninde çekindiği falan yoktu
Adalar meselesine gelince, Bu ülkenin burnunun dibinde olan Adaları ileride başımıza bela olur diyip bize tepsiyle sunulan adaları rumlara altın tepsiyle geri iade eden milli şefinizdir. Aynı Musul gibi , kerkük gibi halep gibi
Milli şefiniz biraz dirayetli olabilseydi, Sahada kazandığımızı masada vermeseydi, Atatürk'ün arkasından iş çevirmeseydi, bugün ne musulda ne halepte nede adalarda sorun yaşardık

Not: Amerika ve Avrupadaki devletler içinde GSMH/Borç oranı en düşük olan ülke Türkiyedir %38

Son düzenleme:
15 sene önce bu ülkenin savunma sanayisinin sadece %25 mi yerli idi bugün bu oran %75 oldu, Birşeyi savunuyor olabilirsiniz ama lütfen milletin aklıyla dalga geçmeyin. %25 iken itibarlıkdık %75 iken itibarımız düştü öylemi? Kusura bakmayın olayı yanlış okuyorsunuz.
15 Sene önce savunma sanayimiz göbek bağı ile batıya bağlı olduğumuz için biz, bağırsakta ciddiye alan olmuyordu. Biz kendi kendimize naralar atıyorduk. Kimseninde çekindiği falan yoktu
Adalar meselesine gelince, Bu ülkenin burnunun dibinde olan Adaları ileride başımıza bela olur diyip bize tepsiyle sunulan adaları rumlara altın tepsiyle geri iade eden milli şefinizdir. Aynı Musul gibi , kerkük gibi halep gibi
Aselsan, havelsan, roketsan, mkek, fnss, otokar gibi bugün askeri alanda ülkeyi ileri götüren firmalarin kuruluş tarihlerine bir bakin isterseniz. Bu kurumlar meyve vermeye başladı ve bu dönemin akp hükümetlerine denk gelmesi tesadüftür. Bu yatırımlar çok önce yapılmıştır. Ayrica %75 yerli nedir? Uçağın dışarıdan, hava savunman dışarıdan, 3 tane yerli gemin var donanmanin geri kalani dışarıdan. Nasil %75 yerli oluyor? Keşke olsa keşke...

Ne ekonomiden,
Ne dış politikadan,
Ne hergun ülkede patlayan bombalardan,
Ne şehit düşen masumlardan,
Ne çocuk tecavüzlerinden,
Ne Suriyelilere yapilan kayırmalardan,
Ne ülkede bitmek bilmeyen kavgalardan,
Ne kadına şiddetten,
Ne mazot fiyatindan,
Ne gübre fiyatindan,
Ne tarim politikalarindan
Ne işçi ölümlerinden... diye uzar gider. Hic birinden menun değilim.
Daha kapimizin önünü temizlemekten acizken bizim olmayan işlere burnumuzu sokmusuz. Herşeyin civisi çıkmış memlekette. Siz memnun olabilirsiniz lakin ben değilim.
Esasen önemli bir kesim memnun değil ama bu ülkede seçimde fayda etmiyor. Çünkü seçim sonuclarini begenmeyenler ülkede kaos yaratip seçim tazeletiyorlar.
Kışladaki askerin kendi ülkesinde çarşıya çıkamayacak artik ama size göre herşey yolunda. Gerçekten şaşırıyorum. Sastigim bir konuda fetö, yıllarca koyun koyuna oldukları adamlar ülkenin anasini belledi, ne asker, ne polis kaldi ülkede ama ülkeyi yönetenler bunun üzerinden mağdur edebiyati yapiyorlar. Benmi yol verdim o itlere?
Nekadar anlatsamda anlamazsiniz. O yüzden bukadar yeter...
Kalin sağlıcakla.

Türkiye parayı betona gömüyor öyle mi her ile üniversite acmak beton mu savunma sanayisini gelistirmek beton mu 1994 te 80 kisilik sinifta okuyirduk simdi benim kizim 18 kisilik derslikte okuyor bu dami beton arabayı üretelim diye 10 yıldır yırtiniyor CB. Budami beton faizler düşsün dolar düşsün diye yırtiniyor enflasyon tek haneye düştü bunlar hep beton zaten 3 5 kurum harici hepsi eski hükümetlerin tanidiklari doldurdugu 1 isi 15 kisinin yaptiğı rant kapilariydi satmasa temizleyemeyecti neyin kafasindasiniz simdi s.ke s.ke calisiyor ordaki memur önceden saat 9 da ise gelir 10 da cay molasi 11bucuk yemege 1bucukta gel 3 te tekrar cay molasi 5 te çık git ben Ankaraliyim memuriyeti benden iyi bilemezsin bi betondu tutturdunuz bakin bi özellestirmeden kaç para gelmiş yatirimlar kaç para ben söyleyim özelliştirmenin parasindan 70 kat fazla yatirim yapildi pardon duyamadım ha bu arada ucak gemisi savaş ucağı ve milli yazılım bi bitsin o zaman görürüz amerikan f16larını

Türkiye parayı betona gömüyor öyle mi her ile üniversite acmak beton mu savunma sanayisini gelistirmek beton mu 1994 te 80 kisilik sinifta okuyirduk simdi benim kizim 18 kisilik derslikte okuyor bu dami beton arabayı üretelim diye 10 yıldır yırtiniyor CB. Budami beton faizler düşsün dolar düşsün diye yırtiniyor enflasyon tek haneye düştü bunlar hep beton zaten 3 5 kurum harici hepsi eski hükümetlerin tanidiklari doldurdugu 1 isi 15 kisinin yaptiğı rant kapilariydi satmasa temizleyemeyecti neyin kafasindasiniz simdi s.ke s.ke calisiyor ordaki memur önceden saat 9 da ise gelir 10 da cay molasi 11bucuk yemege 1bucukta gel 3 te tekrar cay molasi 5 te çık git ben Ankaraliyim memuriyeti benden iyi bilemezsin bi betondu tutturdunuz bakin bi özellestirmeden kaç para gelmiş yatirimlar kaç para ben söyleyim özelliştirmenin parasindan 70 kat fazla yatirim yapildi pardon duyamadım ha bu arada ucak gemisi savaş ucağı ve milli yazılım bi bitsin o zaman görürüz amerikan f16larını
Bana Akp hükümetleri döneminde kurulmuş ve yillik cirosu 100 milyon dolar olan bir şirket söyleyin? Birde satilanlarin cirolarına bakın. Türk telekom, petkim, tekele özellikle bakin. Birde 200 milyon dolara yok parasına yandaşa peşkeş çekilen tekelin 2 yil sonra nekadara satildigina bir bakın bakalım.

Sınıflar özel okullarda 18 kişi ise eyvallah, devlet okullarına uğramanızı tavsiye ederim. Lakin dersaneler kapatılınca millet çocuğunu gönderecek okul bulmakta zorlandı. Birde 4+4+4 var. Efsane diye getirdiler facia oldu. Nasil kaldıracaklarını ne yapacaklarini bilemiyorlar suan. Üniversite demişken, eğitim kalitesi ne hallerde bir araştırın bakalim. Erige gusül abdesti aldiran fıskiye tubitaktan ödül aliyor. Papaz eriği imam eriği olmuş. Egitim sistemimiz, bilim, teknoloji çok gelişmiş maşallah. O betonlar birilerine rant oluyor. Birilerinin cebi doluyor. Paralar suyunu çekincede devalüasyon oluyor. Evdeki dolarlarin bozdurun diyorlar.
F16 görürüm diyorsunuz 2018 de amerigan f35i gelecek. 100 tane almak için sanırım 6 yıldır sıra bekliyoruz haberiniz olsun.
Gerçekten yoruldum bu boş muhabbettlerden.
Herkes görmek istediği gibi görüyor... Gerçekten sıkıldım.

Bana Akp hükümetleri döneminde kurulmuş ve yillik cirosu 100 milyon dolar olan bir şirket söyleyin? Birde satilanlarin cirolarına bakın. Türk telekom, petkim, tekele özellikle bakin. Birde 200 milyon dolara yok parasına yandaşa peşkeş çekilen tekelin 2 yil sonra nekadara satildigina bir bakın bakalım.

Sınıflar özel okullarda 18 kişi ise eyvallah, devlet okullarına uğramanızı tavsiye ederim. Lakin dersaneler kapatılınca millet çocuğunu gönderecek okul bulmakta zorlandı. Birde 4+4+4 var. Efsane diye getirdiler facia oldu. Nasil kaldıracaklarını ne yapacaklarini bilemiyorlar suan. Üniversite demişken, eğitim kalitesi ne hallerde bir araştırın bakalim. Erige gusül abdesti aldiran fıskiye tubitaktan ödül aliyor. Papaz eriği imam eriği olmuş. Egitim sistemimiz, bilim, teknoloji çok gelişmiş maşallah. O betonlar birilerine rant oluyor. Birilerinin cebi doluyor. Paralar suyunu çekincede devalüasyon oluyor. Evdeki dolarlarin bozdurun diyorlar.
F16 görürüm diyorsunuz 2018 de amerigan f35i gelecek. 100 tane almak için sanırım 6 yıldır sıra bekliyoruz haberiniz olsun.
Gerçekten yoruldum bu boş muhabbettlerden.
Herkes görmek istediği gibi görüyor... Gerçekten sıkıldım.
1.si okul devlet okulu
2.si 3 -4 sirket haric dedim o 3-4 sirketi örnek vermissiniz onda hemfikiriz
3.sü f35lerin üretiminde Türkiye de bulundu ve finansman sagladi ne sirasindan bahsediyorsunuz
4.sü peşkeş cekilmesine de katiliyorum o yönden çok şımardılar bide tersine bakarsanız bunca yildir 3 5 şirket yiyordu şimdide başka 3 5 şirket yiyor ülkenin pastasını

Niye kimse çiftçilikte nasıl daha çok kazanırım konusunda böyle hararetli yazmıyor..
bu işte bi iş var..
neyseki kaliteli yorumlar..
kimse birbirini incitmiyor..
devam edilebilir..

Yusuf abi çiftçilikle elimizden geleni zaten yapiyoruz. Bizde ayçiçeği, buğday var zaten o yüzden yazacak çok birşeyde yok.
Kavga edecek birşeyde yok ortada. Düzgün bir uslupla herkes kendi doğrusunu savunuyor.
Amerikanin, birleşik kralligin, hollandanin ve israilin f35 teslimatlari başladı. Biz gerçekten sira bekliyoruz. Projede uçağın gövde kısmını kale kalip üretiyor diye biliyorum. Buda önemli bir başarı. İnsallah göklerimizde yerli ucagimizin uçtuğu günleri görmek nasip olur.
Cümleten hayirli akşamlar.