Debriyaj iptali

Konu yanlış yerde ise mazur görün.
Hali hazırda ps olan traktörler levyeli modellere oranla çok çok pahalı. Daha doğrusu gözümde o kadar para edecek bir sistem değil.
A7B84131-07A3-4EF2-BD3A-7B1DB38FCB76.jpeg
güçlü 2 tane hidrolik pompası ve 1 adet hidrolik valf ile hem shutle hemde debriyajı çok basitleştirilmiş bir hale getirilebilir mi?
Hem bu vesile ile balata derdini bitirmiş oluruz.
5D8A485C-F01E-4020-B1F8-69FE617B32ED.jpeg
hemde koca bir kolu itmek derbriyaja basmak vs vs yerine böyle basit bir kol ile ileri geri hareketi tamamlanabilir.
Ayrıca benim gibi hem traktörünü sevip hemde yeni traktörlere tonla para vermek istemeyenlere büyük bir çözüm olmaz mı?
Yorumlarınızı bekliyorum iyi günler.

Ee abi bu kadar basitte niye bizi enayi yerine koyuyorlar ki
Eski traktörümuze bu sistemi nasil uygulariz
İşin heyecan yaratan kısmı bu bende
O kadar basitmi gerçekten yoksa hic mümkün değilmi
Eskilere traktorlere birşeyler uygulanabiliniyor ama bu sistem nasıl olacak
Her markanın kendine göre sistemi var
Mf 5400 un jd 6 binin lastik tekerlekli catarpilin cok sağlam sistemi var
Birileri bunu paket olarsk hazirlasa yapsa satılırmı acaba marka maraka ayri olmasi gerek

Eski traktörümuze bu sistemi nasil uygulariz
İşin heyecan yaratan kısmı bu bende
O kadar basitmi gerçekten yoksa hic mümkün değilmi
Eskilere traktorlere birşeyler uygulanabiliniyor ama bu sistem nasıl olacak
Her markanın kendine göre sistemi var
Mf 5400 un jd 6 binin lastik tekerlekli catarpilin cok sağlam sistemi var
Birileri bunu paket olarsk hazirlasa yapsa satılırmı acaba marka maraka ayri olmasi gerek
Abi yabancılar kendileri debriyaj boşluğunu cnc kesim plakalarla uzatıpta bu sistemi uygulamışlar. Gidip görsek yada türkiyede yapanla görüşsek daha iyi olur sanki

hidrostatik sistemde güç kaybı ortaya çıkar tam % delik veremem ama %10 gibi diyebiliriz sadece debriyaj sisteminden b kadar kayıp çok olur cvt sanjımanlar ise oldukça farklı sistemler onlarda bile mekanik sisteme oranla kayıp var fakar sınırsız bölme özelliğinden %1-2 kayıpla kurtarıyor daha iyi bilenler mutlaka vardır.

hidrostatik sistemde güç kaybı ortaya çıkar tam % delik veremem ama %10 gibi diyebiliriz sadece debriyaj sisteminden b kadar kayıp çok olur cvt sanjımanlar ise oldukça farklı sistemler onlarda bile mekanik sisteme oranla kayıp var fakar sınırsız bölme özelliğinden %1-2 kayıpla kurtarıyor daha iyi bilenler mutlaka vardır.
Haklısınız bunu az çok kafamda canlandırmıştım ama atıyorum 130 hp traktörün 20hpsini çalmış 110 hp olmuş ben bu konfora çok görmem ama fikir almak gerek :)

Özellikle kepçelerde bu sistem mükemmel, sinyal kolu gibi bir kolla kontrol ediyorsun. Ama tabi tamamen gücün tekerlere aktarılması ile ilerleyen traktör sisteminde nasıl sonuçlar ortaya cıkar bilinmez. Bu konular mühendislik konuları

Ğ
Dediğiniz yapılabilir ama en az 20 bin maliyeti olur kimsede o parayı vermez... Baskıyı yağ banyolu yaparsın deftansiyelle oynarsın olur ama hakı b... Geçer....
elde diyelimki tw 15 var bu motoru verip hatta bu motorun sağlamlığını motor ömrünü verip sıfır bir shutle bulunan makine almak için en az üste 300000 TL vermek gerek.