Ynt: Deutz 6206 aranıyor
1006 link=topic=43591.msg403213#msg403213 date=1305821919' Alıntı:
ahada deutz ustası bi cevaplasın..kuyruk mili çok çok kullanışlı zaten çift debriyaj el debriyajı istediğin şekil kullanırsın aynı ayak debriyajı gibi+çok sağlam.kim demiş hassas diye...vitesler senkromençli ve senkronize şanzıman..taksi gibi vitesleri var..yakıtı steyr le hemen hemen aynı.az da yakabilir..biz 10 yıl kullanmışız her yıl 100 römorktan fazla saman yapmışız ne debriyaj değişti ne baskı..hararet diye bişey yok göstergede yok zaten tık demedi..ağustosun o sıcağında bile öğlen 3 römork doldurup geliyoz gık yok..balyayı daha rahat yapar samandan.. bi tane vardı eskişehirde çok temiz motor revizyonlu..10,5 diyodu sattımı duruyomu bilemem..bunları zaten sırf kuyruk mili işi için alıyolar..santrifüjlere takıyolar su basıyolar.. ok-*-stemiz bulursan hiç kaçırma..memnun kalırsın...
Ustalığını, yaşını v.s bilmem 1006 ve burda tecrübe dediğin şeyi kazanmışın bunu biliyorum utanılacak gücenilecek bişey yok tabii...Actıgın topicler sordugun sorular hala duruyor burdan anlaşılıyor.

Deutz ' un var tamam ama şu ustası yok babası kralı diye amütevazi olayınız garip arkadaşlar...Ben bilen deneyimleri olan illaki Deutz fun ' ları değil kullanan , bi kaç kez iş yapmış olan arkadaşlardan da paylaşmalarını bekliyorum.Kısacası ' ' + ' ' ları ve ' ' - ' ' leri ile paylaşılsın. Yavaş gitmesi devirsiz olduğunu biliyoruz.Az yakar demişsiniz oda bu sebepten sanırım.Yoksa Steyr ile Deutz motor hacmini sorarlar.
Hayatımda 2 kez niyetlendim 62-06 almaya 2 sindede hevesim kursagımda kaldı.
Alacagım 1 galeride idi 7.000 TL anlaşmıstık bana kuyruk milinin debriyajını harala gürele kullanma dıger traktörler gibi değil sorun cıkar baskısını bitirirsin dedi birde şanzumanı sıkıntı cıkarırsa baya masraf acar dedi ki gelmiş basına galeri sahibinin 5000 TL komple sıfır şanzuman almış (işçilik dahil) Konyadan kendi 62-06 sına onu satmam dedi.
O dediğin satan Eskişehirdeki arakadaşı biliyorum Çifteler ' de revizyondan sonra şanzumana para harcadı ayna mahrutiye 2.500 TL sanırım ve fiyatı 8.500 TL idi traktörün son pazarlık yapmıştık sonra 10.500TL den kuruş inmem dedi.Yani alaydım ben o traktörü herhal yanmıştım şanzuman elimde patlayacaktı.

O arkadaş bana çift sürerken MF 285 den daha hızlı olduğunu ve çiftte tarlada MF 285 ile hemen hemen aynı yaktığını söyledi olsa olsa 10-12 Lt az yakmıştır dedi.
Kuruk mili kullanışlı balyada kullanılıyor ve şantrafüjde kullanıldığınıda biliyorum.Ben kuyruk mili kaç devirli secenekler ne onu sordum 540 yada 540/1000 hangisi ? Balyada aman aman zorlanmıyor cogu traktör zaten.Ama saman işte beni düşündüren zarıl zarıl saatlerce bütün gün saman makinası koşulacak kıyamıyorum.
Acıkcası ben başıma gelecek şanzuman yada ayna mahruti sorunu çıkmasından çekiniyorum Steyr olsa korkmam

ayna mahruti + işçilik 1800TL .Birde hepsi senkromeçli değil sanırım 62-06 ların 1978 ve sonrasını almamı önerdiler.
Eniştemiz aldı 2 ay kadar önce 8.500TL orjinal boyası v.s görmen lazım çok temiz öz amcam bulmuş enişteye nasıl kızdım anlatamam