DEUTZ 75 ön hidrolik ekipman deneme(YSFTY)

Ynt: DEUTZ 75 ön hidrolik ekipman deneme(YSFTY)

omerfarukkoc link=topic=71870.msg830795#msg830795 date=1390170699' Alıntı:
Babam Böyle Pasta Yapmayı Nerden Öğrendi :D
Çok Soru Srdum Heralde Abi :)

güçç*-* güçç*-* güçç*-* güçç*-* güçç*-*

ali kuzu link=topic=71870.msg830793#msg830793 date=1390170613' Alıntı:
güzel çalışma olmuş tebrikler..
sağolun.
omerfarukkoc link=topic=71870.msg830795#msg830795 date=1390170699' Alıntı:
Abi Senin Bu Canavarı İlk Konundan Beri Takipteyim, Ön Hidrolik Mevzusu Güzel Bişey :)
Öndeki Tesviye Küregini Terse Çevirsen Daha İyiydi Sanki, Böyle Toprakla İlk Kavusan Yeri Bıcaklar Oldugu İçin Traktör Yüksekten Alcaktan Gecerken Kürek Dalma Çıkma Yapmıyor mu ? Tarla Bozulmadı mı ?

Babam Böyle Pasta Yapmayı Nerden Öğrendi :D
Çok Soru Srdum Heralde Abi :)
ömer kumanda kolu elimde devamlı eğimlere göre ayarlıyorum nerenin nasıl olması gerektiğine karar vererek anlık ileriyorum bu sayede hem tesviye hemde keseği kırmama yardımcı oluyor.tarlayı düzlemede yararlı oluyor..

Hacı; ya küreği ters çevirmen lazım yada oraya sürgü takman lazım, böyle çok uğraştırır seni.

maşallah,gercekten takdir edilecek bir içat.
ön ve arka ekipmanlar bir birinden farklı hidrolik koluylamı kalkıyo yaksa ikiside aynı kollamı.

Ertuğ Aslan link=topic=71870.msg830812#msg830812 date=1390171850' Alıntı:
güzel çalışma olmuş abi eline sağlık
Sağol kardeşim.
nailyetek link=topic=71870.msg830818#msg830818 date=1390172874' Alıntı:
Hacı; ya küreği ters çevirmen lazım yada oraya sürgü takman lazım, böyle çok uğraştırır seni.
Gerekli düzenlemeyi yaptık sonradan hacı :)
tümosan 8095 link=topic=71870.msg830857#msg830857 date=1390201503' Alıntı:
maşallah,gercekten takdir edilecek bir içat.
ön ve arka ekipmanlar bir birinden farklı hidrolik koluylamı kalkıyo yaksa ikiside aynı kollamı.
Sağol memet bey kumandalar ayrı kollarla yönetiliyor tabiki..

Güzel paylaşım. Uygun ekipmanlar ile daha güzel çalışmalara da imza atılabilir. Şu aleti bir seri üretime geçiren yerli firma olmadı. Hâlbuki her traktöre uygun yapsalar çok büyük satış rakamları yakarlar diye düşünüyorum. Ama nedense kimse bu işe atılmıyor. Sebebini çözemedim. Ön yükleyici yapan firmalar için hâlbuki çok basit birşey...

alipasalierkan link=topic=71870.msg830994#msg830994 date=1390226694' Alıntı:
Güzel paylaşım. Uygun ekipmanlar ile daha güzel çalışmalara da imza atılabilir. Şu aleti bir seri üretime geçiren yerli firma olmadı. Hâlbuki her traktöre uygun yapsalar çok büyük satış rakamları yakarlar diye düşünüyorum. Ama nedense kimse bu işe atılmıyor. Sebebini çözemedim. Ön yükleyici yapan firmalar için hâlbuki çok basit birşey...
Gerçekten olması gereken sistem ama nedense bizim millet pek ilgi göstermez,bugün ağırlıkları birbirine bağlayıp gerektiğinde takarsın sonuçta bazı traktörlerde 500 kg ön ağırlık var, traktör üzerinde dolaşıp duruyor sonuçta yakıta etkisi var.Farklı ekipman bağlanarak traktörün iş gücü artıralabilir illaki faydalı bi sistem.Birde kaç para olsa piyasa çeker onuda bilmek lazım?Ben bu sistemi üç traktör modeline göre çizdim hemde farklı ekipmana göre ayarlanabilir şekilde olmazsa yapacağız bi bakacağız piyasasına.Ayrıca kuyruk mili olayı var ama zor iş sadece hidro motor seçeneği var oda pahalı ve hassas bi sistem

öne merdane / kesek kırıcı v.b. arkaya mübzer ile güzel kombine olur

alipasalierkan link=topic=71870.msg830994#msg830994 date=1390226694' Alıntı:
erkan bu ekipmanı her traktöre monte edebilecek aklımız var millet olarak ama neden yapıpta tarlada ikikez gezmek terine tek seferde işi bitirmiyoruz bende senin gibi meraktan ölüyorum bu sisteme göre ekipman yapmaksa bundanda kolay üç yıldır bu işle uğraşıyorum vu nette birsürü resmi var ALLAHIN kulu demedi yaw kardeşim hele gel anlat bunu nasıl geliştirebiliriz v.s v.s yok abi yok biz anca arkaya takmaya alışmışız demekki ne yapalım:)
UÖZKAN.77 link=topic=71870.msg830999#msg830999 date=1390227499' Alıntı:
Tebrikler..

Kaça maloldu peki? kar küreme, tesviye.. vs çok ideal..
sağol umut o iki yıl oldu zannedersem o günün fiyatlarıyla 3 civarıydı herhalde
buna diskaro ve tırmıkta takıp kullandım ama bi türlü videoları köyden getirip merkezde yükleme fırsatım olmadı işten dolayı ama bu sezon hepsini yayınlayacağım yeni çekim tabi..
pusat link=topic=71870.msg831004#msg831004 date=1390227821' Alıntı:
öne merdane / kesek kırıcı v.b. arkaya mübzer ile güzel kombine olur
bu sezon kombine ekim yaparken bu dediğin kurulumu yapacam nail:)

Ön pto için herkes hidrolik motor seçeneğini ele alıyor ama hidrolik motor arkadaşın da dediği gibi hassas bir sistem. Onun yerine şu aşağıdaki videoda kullanılan sistem özellikle de güç kaybı açısından çok daha avantajlı. Sadece videoda görünen şanzımanı bulmak lazım. Şaftlar ve montaj kolay kısım. Hidromotor ile 540 ' ı yakalarsınız ama 540E ve 1000 devir gerektiğinde sıkıntı olur. Bu sistemde ise arkada ne varsa ayısı önde de var.

http://youtu.be/CaEnT0V5ojE

peki hem önde hemde arkada pto gereken işlerde çıkarsa ne yapılacak ..
hidro motoru şöyle özetleyeyim bunlar sipariş üzerine güç ve tur sayısı verilebilen motorlar
tur sayısı dakikada 750 devir olursa güç diyelimki 35 hp olur
540 a ayarlanırsa 45 hp
1000 devire imal edilirse 25 hp güç üretir diyelim
özetlemek gerekirse tur sayısı arttıkça güç azalır ..
yapılacak işleri baz alarak kullanıma uygun bir hidro ayarlanabilir...
tabi bu işin ucu traktörün üzerinde bulunan pompa ve dk/lt bar basıncına kadar hesaplara tabi:)

YUSUFTUYLUOGLU link=topic=71870.msg831263#msg831263 date=1390244510' Alıntı:
peki hem önde hemde arkada pto gereken işlerde çıkarsa ne yapılacak ..
hidro motoru şöyle özetleyeyim bunlar sipariş üzerine güç ve tur sayısı verilebilen motorlar
tur sayısı dakikada 750 devir olursa güç diyelimki 35 hp olur
540 a ayarlanırsa 45 hp
1000 devire imal edilirse 25 hp güç üretir diyelim
özetlemek gerekirse tur sayısı arttıkça güç azalır ..
yapılacak işleri baz alarak kullanıma uygun bir hidro ayarlanabilir...
tabi bu işin ucu traktörün üzerinde bulunan pompa ve dk/lt bar basıncına kadar hesaplara tabi:)

Zaten asıl sorun da bu. Hem önde hem arkada pto gereksinimi olan işler çıkarsa, pompa debisi ve gücü yüksek bir traktörde bulunup arkadaki ekipman standart kuyruk milini kullanırken öndeki ekipman traktörün kendi hidrolik pompasından faydalanan bir hidromotor şeklinde yapılır diye düşünüyorsun ama Yusuf abi burda yanıldığın nokta var.
Olay şu:

ybera2e9.jpg

Yukarıdaki ekipman burda Doluca tarafından bağ budamada kullanılmakta. Aynı yukarıda görünen şekilde, yalnız 4wd 70-56 ' nın önüne takılı, kullanan arkadaşlar konuştum, hiç memnun değiller. Sebebi, gücün hidromotorlara iletimi esnasında çok ciddi güç kayıpları yaşanması. Hem hız hem de güç bakımından sıkıntı oluyor anlayacağın. Bu nedenle öne takılacak hidromotor tahrikli bir pto ' dan verim alınabilmesi için traktör üzerindeki pompa değil, arka pto ' ya takılan harici bir pompa zorunlu gözüküyor. O takıldığı anda da zaten arka pto iptal olmuş oluyor.

Biz bunu hem arkaya hem de öne tambur biçme bağlayıp tek seferde çok geniş bir alan biçebilmek için istedik. Çok ihtiyacımız vardı. Bu yüzden çok düşündük, işi bilenlere danıştık. Ikisini birden kullanabilmek için tek ve gerçek çözüm motordan mekanik aktarmalı orjinal ön pto. Yoksa hem ön hem arka kuyruk milini aynı anda kullanmak için bulunan tüm çözümler hikaye.

TEKNIK DEGERLER

Tip EPRM ----------------------50----80----100----125---160--- 200---250---315---400

Max. Hiz (Aralikli), [dev/dk.] 970---940----750---600---490----375----300---240---190
Max. Tork (Pik), [daNm] ------17--- 27 --- 32 --- 37----46-----56---- 71-----83---- 87
Max. Basinç (Pik), [bar]------ 225---- 225---225---- 225---225-- 255 - 225---210----175
Max. Güç (Aralikli), [kW]------8,5---- 15-----15-----14,5 -- 14---11,5 --10,5 --9,6----8,8

burada mesele doğru motoru kullanmak 50 çeşit motor var sıralamada görülen 600dev/dakika tur atan hidro motor 37 hp güçle çalışabiliyor...
şimdi mesele şu 37 hp bildiğimiz hidromotoru 50 hp güç gerektiren bir ,şe sokarsanız sorunlar tabiki çıkar..
çayır biçme makinaları güç gereksinimi 2 metre iş hacmi ile hesaplanırsa en fazla 35 hp ye ihtiyaç duyulur..
neyse ben meseleyi fazla uzatmayım ..
inşallah yapım ve kullanım işini bitirebilirsem burada paylaşırım bakalım olmaz diye düşünülen birçok şey vardır yapılmıştır inşallah buda onlardan biri olur...:)

YUSUFTUYLUOGLU link=topic=71870.msg831386#msg831386 date=1390250102' Alıntı:
TEKNIK DEGERLER

Tip EPRM ----------------------50----80----100----125---160--- 200---250---315---400

Max. Hiz (Aralikli), [dev/dk.] 970---940----750---600---490----375----300---240---190
Max. Tork (Pik), [daNm] ------17--- 27 --- 32 --- 37----46-----56---- 71-----83---- 87
Max. Basinç (Pik), [bar]------ 225---- 225---225---- 225---225-- 255 - 225---210----175
Max. Güç (Aralikli), [kW]------8,5---- 15-----15-----14,5 -- 14---11,5 --10,5 --9,6----8,8

burada mesele doğru motoru kullanmak 50 çeşit motor var sıralamada görülen 600dev/dakika tur atan hidro motor 37 hp güçle çalışabiliyor...
şimdi mesele şu 37 hp bildiğimiz hidromotoru 50 hp güç gerektiren bir ,şe sokarsanız sorunlar tabiki çıkar..
çayır biçme makinaları güç gereksinimi 2 metre iş hacmi ile hesaplanırsa en fazla 35 hp ye ihtiyaç duyulur..
neyse ben meseleyi fazla uzatmayım ..
inşallah yapım ve kullanım işini bitirebilirsem burada paylaşırım bakalım olmaz diye düşünülen birçok şey vardır yapılmıştır inşallah buda onlardan biri olur...:)

Inşallah Yusuf Abi. Yalnız sen bu ön arka kuyruk milini aynı anda çalıştırabilen sistemi yap, hem sistemi incelemeye, hem de elini öpmeye taaa Erzurum ' a gelicem haberin olsun:)

Değerli arkadaşlar hidro motoru normal hidrolik pompasından çalıştırmaya kalkarsak olmaz neden!Birincisi hidrolik pompa yağı transmisyondan çeker filtre olsada yinede talaş gelir bunun hidromotora gitmesi sakıncalı yani ayrı besleme tankı olması gerekir ve ayrıca arka hidrolik sistemi kullandığınızda hidro motor durur.Ayrı bi pompa kullansak onu nere bağlayacağız,arka kuyruk miline pompa bağlasak arka pto iptal olur birde bu uğraşa karşı çıkan maliyet ne kadar olacak değecekmi gibi bir sürü soru var.İşin doğrusu direk motordan almak onu yapmak daha ayrı bidert yani ön pto uygulamak hangi yol olursa olsun zor.

sebazios link=topic=71870.msg831481#msg831481 date=1390256000' Alıntı:
Inşallah Yusuf Abi. Yalnız sen bu ön arka kuyruk milini aynı anda çalıştırabilen sistemi yap, hem sistemi incelemeye, hem de elini öpmeye taaa Erzurum ' a gelicem haberin olsun:)
herdaim başımın üstünde yeriniz var buyurun tabiki.
Bişeyler yapmaya çalışıcam bu konuda neler çıkacak bilmiyorum.:)
KMS DİZAYN link=topic=71870.msg831494#msg831494 date=1390257046' Alıntı:
Değerli arkadaşlar hidro motoru normal hidrolik pompasından çalıştırmaya kalkarsak olmaz neden!Birincisi hidrolik pompa yağı transmisyondan çeker filtre olsada yinede talaş gelir bunun hidromotora gitmesi sakıncalı yani ayrı besleme tankı olması gerekir ve ayrıca arka hidrolik sistemi kullandığınızda hidro motor durur.Ayrı bi pompa kullansak onu nere bağlayacağız,arka kuyruk miline pompa bağlasak arka pto iptal olur birde bu uğraşa karşı çıkan maliyet ne kadar olacak değecekmi gibi bir sürü soru var.İşin doğrusu direk motordan almak onu yapmak daha ayrı bidert yani ön pto uygulamak hangi yol olursa olsun zor.
haklısınız önümüzde zor bir problem var ama çözümü yok diye düşünmüyorum .
Pompa çıkışından alacağım ayarlanabilir basınç la ilerlemeyi düşünüyorum kabine monteleyecegim ayar kolu aynı zamanda devir düğmesi görevi görecek .
Arka kollar ön pto çalışırken kullanılmayacak gibime geliyor .
Başlarda kullanılırsa buda önü azda olsa etkiler ama zamanlama olarak carpismayacaktir büyük ihtimal.
Inşallah herşey düşündüğüm gibi olur.

güzel paylaşım combineci yusuf abi :)
hidro motor işi çok mühendislik isteyen bir iş o yüzden hiç bulaşmamak lazım :D

anayurtlu 3105d link=topic=71870.msg831526#msg831526 date=1390260269' Alıntı:
güzel paylaşım combineci yusuf abi :)
hidro motor işi çok mühendislik isteyen bir iş o yüzden hiç bulaşmamak lazım :D
volkan bırak yapacam..Bırakın beniii :)