DEUTZ G SERİSİ Mİ C SERİSİ Mİ ? FARKI NEDİR

Arkadaşlar iyi günler deutz - fahr G serisi ile C serisinin farkı nedir ? Şu ara kafayı taktım deutz'a alsam mı almasammı bilemedim .

5C serisinde biraz dizayn farkı var 5C serisinin motoru deutz 5G serisi farmotion motorlu olduğu söyleniyor ayrıca 5C de power shuttle varken 5G de mekanik shuttle var 5C serisinde 60+60 vites var 5G serisinde 40+40 vites var beygir farkları var başka farkları da vardır illaki
 
  • Beğen
Tepkiler: gatmer45
Abicigim genel olaraktan ne farki var ? Motorlar ayni mi sanzimanlar ayni mi ? Yani ne bileyim bildiginiz herhangi bir fark olur yani .

G serisindeki motor Same karakteristiği taşıyor, elektronik kontrollü 1600 bar yakıt pompası var, C serisindeki motor biraz Perkinsvari motor karakteristiğinde 2000 bar yakıt basınçları var.Şanzımanları hakkında bilgim yok, yalnız Avrupa serileri kepçeli kullanım için tasarlanmış,Şanzımanı motor karakteristiğine göre fazla buçuk vitesi var, ben olsam C serisinde 30*30 + yol vitesi olmasını yeğlerdim, tabiki kullanıcıların istekleri önemli olur.
Şanzıman yük kapasitesi hakkında herhangi bir bilgi yok, fakat motor esneklikleri kepçeli motora göre tasarlandığı için şanzımanı fazla yoracağını sanmıyorum.
 
Peki G , ve C de ikiside ithal mi ?
Evet ikiside ithal ikiside commonrail tabiiki sizin tercihinize kalmis g serisi farmotion motor same motoru diye bilinen motor 40+40 sanziman power shuttle yerine mekanik ileri geri mekik kolu var 5 ana vites 4 takviye vites ve 2 powershift , c serisi ise basta ilk farki motoru deutz motor power shuttle mevcut 5 ana 4 ara vites ve 3 power shift ile 60+60 sanziman mevcut. Ayni zamanda ek olarak stop go ozelligi mevcut mesela tarlada pulluk ile surum yaparken frene bastiginizda durup ayni devirden kaldigi yerden devam eder buda c serisine ek bir ozelik . Sonuc olarak ikiside ithal guzel traktorler g serisi daha mekanik ve farmotion motor c serisi ise powershuttle ile birlikte biraz daha donanimli ve deutz motor . Sizi formdan biliyorum nh kullanicisiydiniz ekibe deutzmu ekleyeceksiniz ?
 
Genel itibariyle arkadaşlar anlatmış tüm özellikleri ve farkları Bana anlatacak pek bi şey kalmamış gibi Bir de ağır ekipman takınca yol pozisyonu ve söndürme özelliği var C de Ayrica motor commonrail Deutz motoru G lerdeki Formotion motor C de önlerde led gündüz farları var G de yok C de jant fonemlerinde mikelajli Deutz logosu var G de yok Vs
 

Benzer Konular