Devletin belirledği hasat biçim ücretini müşteri olarak nasıl buluyorsunuz ?

Ynt: Devletin belirledği hasat biçim ücretini müşteri olarak nasıl buluyorsunuz ?

dustero link=topic=69832.msg796222#msg796222 date=1384785060' Alıntı:
300kg olursa kardeşimin hesabı makul karşılanabilir. Merak ettiğim neden TC den daha büyük bir makine alan yok sizin oralarda? kar marjı çok iyi müşteri sabitse daha büyük bir makinede 5 senede çıkartılabilir arazilerinizde madem büyükse. bu aslında rekabetide ortadan kaldırır.
Aynen öyle ancak bence insanları düşündüren halen eski makinalara da rağbet olması.Bir de zaten bu şartlarda tc rahatlıkla iş yapıyor.Fazlasına gerek yok diye düşünülüyordur belki de.

Ynt: Devletin belirledği hasat biçim ücretini müşteri olarak nasıl buluyorsunuz ?

Tc , 8055 gibi 5 sarsak,1530 4 sarsak ve tek batörlü makinalar neredeyse bire bir aynı yapıya sahip. yani parça sorunu yok her yerde bulunuyor. belli bir güven sağlamış, olan işi bitirmeye yetiyorlar demekki başka renk makinalar pek tutulmuyor. yani tc5070 yerine adam gidipte tek batörlü cs 540, cs6050 almıyor. levyeden kaktırdı mı günlük cs kadar yer biçer kurak yerlerde. anadoluda sap değerli, tek batör aranan bir özellik sanırım.

dustero link=topic=69832.msg796214#msg796214 date=1384784156' Alıntı:
Şimdi açıklık geldi dediğiniz gibi muhtemelen bölge şartlarından kaynaklanan bir durum söz konusu ben kendi bölgeme göre hesap kitap yaptım. Sizin oralarda dekar verimi nekadar 1000m2 de?
Kardeşim verim genelde 250 ile 350 kg arası degişir nadiren 400 ü görürüz ve genelde bizim buralara arpa ekilir Ahım şahımda birsap yoktur bizim buralarda.
dustero link=topic=69832.msg796211#msg796211 date=1384782712' Alıntı:
Dostum tablo böyleyse satıp makinaları TC5070 alalım ozaman nediyeyim.. Tek batör makinayla sabahlara kadar biçmek bence büyük iş heralde hiç çiğ de düşmüyor gece habire sapı yediğine göre.. Tabla 4.60m ise gene çok daha büyük bir iş 350dekar muazzam bir rakam ki 550dekar diyosun.. bu arada sorayım dedim 1000m2 de verim kaç kilo? birde biçilen arazilerin büyüklükleri nekadar ortalama ?
Kardeşim bizim buralarda biçim zamanı iba düşmez sabaha kadar biçersin Ama yulaf daha geç işlendigi için yulaf biçimi 1 gibi falan biter biçer yemez Diger türlüde bugday veya arpada sabaha kadar sıkıntı olmuyor
GÜRKAN link=topic=69832.msg796215#msg796215 date=1384784187' Alıntı:
bizim bölgede 17 liraydı biçim. bizim 1530 verimli yerde (500-600 kg) 1.5-2 litre arası yakıyor. 400 kg verimde 1litre yakıyor parçalara göre. aşağıdan biçim yapıyoruz balya mak. var sap da lazım olduğu için. günde 80-90 dekar max. biçiyoruz. henuz bu rakamı geçemedik. senelik 2000 lira civarı bakım masrafı gidiyor. kendi yerlerimize tam denk geliyor makina kapasitesi. yani kar var mı desek, yok mu desek hep aynı hesap. yerlerimi istediğim zaman, istediğim şekilde biçiyorum en önemli karı bu. . gerisi umrumda değil. romorklar dolunca, boşaltıp yetişemezse çekiyorum kenara, gölgede dinleniyorum. baktık ertesi gün yağmurlu görünüyor, gece işi sıkı tutup çiğ düşene kadar devam. ertesi sabah erken kalkıp devam. sıkmalı rutubet ölçme makinası yanımda, biçerderdöverin depodan numune alırım ölçerim rutubeti 15i gördüm mü biçime devam. millet arpa biçerken biz buğday biçiyoruz, yağışlara kadar depoya alıyoruz mahsulu, hem renk, hem değer kaybımız olmaz. yani biçerciye bağımlı olmamak, kendi işini kendin yönetmek daha verimli oluyor, hem iş kalitesi he de tane kaybı açısından. yani meslek olarak biçercilik hastalıktan başka birşey değil bence. 100 bin euroya tc al, 5 sene öde, elde avuçta ne var takside yatır, sonra milletten dilenir gibi para topla yapılacak iş değil. senede 20 gün çalışıp makina ödemek değil iş, adamın ömrünü yiyen o işin stresi ve paraları toplamak. tarlaya gidince adam gider romorkun altında oturur iş bitsin diye bekler, sen aman makina düzgün çalışsın, arıza olmasın, şoförle uğraş, ustayla uğraş, mazotçuyla uğraş.. ooo anlatsak destan olur :D bulaşan da vazgeçemiyor, virüs mübarek. :D
Abi gerçekten açıklayıcı olmuş.Tekdemek istedigim amcam bundan önce 45 leri vardı hakikatende çok temizde sattılar ve dışardanda tarla alınca yetmemeye başlamıştı.5070 i sırf kendi tarlaları ve köyden biçmek için almışlardı.Makineyi bilmediklerinden ögrenmek amaçlı şoför tuttular oda polatlıdanmıştı eski biçercilerden onun tanıdıklarına götürdüler biçtiler samimi oldular bide polatlıda biraz biçim yapıyorlar.Bu sene borçları bitti ve biçeri büyütmeyi düşünüyolardı cx almayı hatta babam amcamgilin biçerini almayı bile düşündü ama adam olmadıgı için yanaşamadı.Amca oglu askerden geliyo bu sene şoförde tutmucaklar.Piyasa biçeride degil yani sırf zevk olsun diye almışlardı tc yi .Aylık net 10 bin gelirleri var senelik 1500 ü geçkinde ekenekleri 1 kere alıyorlar 5 sene sorunsuz biniyorlar.Köyden biri 1530 aldı kendi arazisini işlemek için yaklaşık 1300 dekar vardır biçime bizden önce başladılar biz bitirdik sattık adamlar hala biçim yapıyolardı bide bu yönü var eskinin.Bu arada biçerciligi cingen karısı bile begenmemiş :)

bu biçerdöver işinde bizim burada 16lirayken ve bizler şoför tutmayıp kendimiz işi yaparken 9-10liraya biçtirip ve üzerine şoför tutanlar nasıl yarı yarıya kazanç sağlıyorlar yada ben dönümden 12liramı kazanıyorum acaba iyi bir hesap yapmam lazım.benim hesabıma göre buğdayda makina kıyıcılı 1200 yakıyor kıyıcısız 1litreye yakın yakıyor bu zaten eder 5lira.gelelim parça servis ve şoför ücretine oda 3veya 4 lirasını götürse zaten sizin 9lira çıkmış oldu.yani boşuna kürek sallama gibi oluyor.bizim burada 16lira biçim dolayısıyla dönümde9-10 lira gibi net kazanç sağlıyoruz.9-10 diyorum çünkü şoför masrafımız yok

umutmalkoc link=topic=69832.msg796486#msg796486 date=1384801614' Alıntı:
bu biçerdöver işinde bizim burada 16lirayken ve bizler şoför tutmayıp kendimiz işi yaparken 9-10liraya biçtirip ve üzerine şoför tutanlar nasıl yarı yarıya kazanç sağlıyorlar yada ben dönümden 12liramı kazanıyorum acaba iyi bir hesap yapmam lazım.benim hesabıma göre buğdayda makina kıyıcılı 1200 yakıyor kıyıcısız 1litreye yakın yakıyor bu zaten eder 5lira.gelelim parça servis ve şoför ücretine oda 3veya 4 lirasını götürse zaten sizin 9lira çıkmış oldu.yani boşuna kürek sallama gibi oluyor.bizim burada 16lira biçim dolayısıyla dönümde9-10 lira gibi net kazanç sağlıyoruz.9-10 diyorum çünkü şoför masrafımız yok
Abi biçer bizim degil o yüzden yakıtı hakkında bilgimde yok eger senin dedigin gibi amcamgil 5 senedir boşa kürek çekmiş oluyor ve Ayriyetten biçerin taksitlerini nasıl ödüyorlar.Şu var biçer bugdayın durumuna göre yakar yemez zorlanır çok yakar ama bizim buralarda öyle durum yok çünkü verim yok.Bizim çevrelerde 9-10 lira arasına biçerler ve çogu soförle çalışır senin dedigine göre hepsi boşa kürek çekiyor noo*-*-

Bu sene diyarbakir çinar da biçerdövercilere sulu buğday dönüme 11 tl verdik kuruda da buğday arpa 10 tl

koparanlı 80.4 servet link=topic=69832.msg796496#msg796496 date=1384802334' Alıntı:
Abi biçer bizim degil o yüzden yakıtı hakkında bilgimde yok eger senin dedigin gibi amcamgil 5 senedir boşa kürek çekmiş oluyor ve Ayriyetten biçerin taksitlerini nasıl ödüyorlar.Şu var biçer bugdayın durumuna göre yakar yemez zorlanır çok yakar ama bizim buralarda öyle durum yok çünkü verim yok.Bizim çevrelerde 9-10 lira arasına biçerler ve çogu soförle çalışır senin dedigine göre hepsi boşa kürek çekiyor noo*-*-
valla ne diyeyim keşke bizim buradada o fiyatlar olsa bir dakika tutmam biçeri satarım :) şaka bir yana gerçekten sizde çok uygunmuş.

umutmalkoc link=topic=69832.msg796510#msg796510 date=1384803488' Alıntı:
valla ne diyeyim keşke bizim buradada o fiyatlar olsa bir dakika tutmam biçeri satarım :) şaka bir yana gerçekten sizde çok uygunmuş.
Abi sizin oralar verimlidir Ondan 16 lira biçer parası veriyolar bizde 11 lira yapsınlar kimse biçtirmez :) Sizin ora gibi fiyat olsa burda kamyonları satıp direk biçer döver alırız :)

bizde 11liraydı cs540 biçim yaptı.
7gün sürdü 19000lira tuttu.
ayçiçekte bi gün gibi sürdü 3000lira tuttu.
civarda kıraç tek köy bizim sayılır ama piyasa aynı etrafla.

arkadaşlar şunu söyleyim ben makina alıcamda iş yapıp parayı toplayıp taksit ödeycem diyen yalan söyler hiç olmaz iki yakan bir araya gelmez takla atırp durursun sade ee varsa hambarında buğday v.s gibi ürünün ozaman ödersin biz 2004 ee 1984 model olması lazım clayson 8070 aldık onun borcu bitti kaza yaptık 2008 de 2003 model l 520 aldık onun borçunuda bu sene bittirdik yani 2 makinaya 9 sene borç ödedik ama bir taksidi bile biçimden topladığımız parayla değil hep depomuzdakli mahsülümüzle veya balya parası ile yukarda yazmışlar 1 dekarı 5 liraya masrafı oluyormuş öyulede bir dünya yok 1 litre mazot zaten 5 lira ortaama bizim buranın şartlarında bizim makinamız en az 1,4 ile 2 litre arasıonda oynuyor hani bunun şöför parası hani bunun yıkllık bakım masrafı ..... bu masraf böyle uzar gider 5 liraya masrafla 1 dekar yer biçilse hiçç durmadan bir tane daha alırdık bizim burda bu sene biçim 16 lira idi ama hayvancılar hariç herkeze bedeva biçtik sapını aldık sap az olan yerleri 8 lira veya 10 lira düşüğüne biçtik yani para kazandırıyormu derseniz bağladığın sermayeye karşılık bence az kazandırıyor sonuçta en 200 bin lira semaye bağlıyosun bu işe çalışıcağın yılda 15 günü geçmez çok iş yapayım diye biçersin adama 300 dekar yer sen iş yaptın diye sevinirsin karşı taraf parayı 2 yıl sonra verir veya hiç vermez otur ağla ama değiniz gibi hastalık yanı bizde 40 yıldan beri dedimin zamanından beri makina var öylede gidiyor eskiden çok güzel para kazandırıyomuş dedemin dediğine göre 1 dekar yer biçtimi 8 litremi 9 litremi ne mazot alınıyomuş biz makinacıyız iş yapmak için çıktık yola hayrabolu ovasında en son biz kendi yerlerimizi biçeriz :) önce milletin işi olsunda sonra bizim ki olur hesabı güzel yanlarıda var tabi mesale bizim makina ara sıra bize şest yapıpp traktörümün arkasına takım alır :) sonra yazın makina ustanın tarlasını biçerek öder bizede daha ucuza gelir

Ertuğ Aslan link=topic=69832.msg796529#msg796529 date=1384805315' Alıntı:
arkadaşlar şunu söyleyim ben makina alıcamda iş yapıp parayı toplayıp taksit ödeycem diyen yalan söyler hiç olmaz iki yakan bir araya gelmez takla atırp durursun sade ee varsa hambarında buğday v.s gibi ürünün ozaman ödersin biz 2004 ee 1984 model olması lazım clayson 8070 aldık onun borcu bitti kaza yaptık 2008 de 2003 model l 520 aldık onun borçunuda bu sene bittirdik yani 2 makinaya 9 sene borç ödedik ama bir taksidi bile biçimden topladığımız parayla değil hep depomuzdakli mahsülümüzle veya balya parası ile yukarda yazmışlar 1 dekarı 5 liraya masrafı oluyormuş öyulede bir dünya yok 1 litre mazot zaten 5 lira ortaama bizim buranın şartlarında bizim makinamız en az 1,4 ile 2 litre arasıonda oynuyor hani bunun şöför parası hani bunun yıkllık bakım masrafı ..... bu masraf böyle uzar gider 5 liraya masrafla 1 dekar yer biçilse hiçç durmadan bir tane daha alırdık bizim burda bu sene biçim 16 lira idi ama hayvancılar hariç herkeze bedeva biçtik sapını aldık sap az olan yerleri 8 lira veya 10 lira düşüğüne biçtik yani para kazandırıyormu derseniz bağladığın sermayeye karşılık bence az kazandırıyor sonuçta en 200 bin lira semaye bağlıyosun bu işe çalışıcağın yılda 15 günü geçmez çok iş yapayım diye biçersin adama 300 dekar yer sen iş yaptın diye sevinirsin karşı taraf parayı 2 yıl sonra verir veya hiç vermez otur ağla ama değiniz gibi hastalık yanı bizde 40 yıldan beri dedimin zamanından beri makina var öylede gidiyor eskiden çok güzel para kazandırıyomuş dedemin dediğine göre 1 dekar yer biçtimi 8 litremi 9 litremi ne mazot alınıyomuş biz makinacıyız iş yapmak için çıktık yola hayrabolu ovasında en son biz kendi yerlerimizi biçeriz :) önce milletin işi olsunda sonra bizim ki olur hesabı güzel yanlarıda var tabi mesale bizim makina ara sıra bize şest yapıpp traktörümün arkasına takım alır :) sonra yazın makina ustanın tarlasını biçerek öder bizede daha ucuza gelir
Ertuğ bende senin gibi duşundum ama bölge farkı diyelim.biz günde 200 biçerken onlar 400-500 biçiyorlar buda dengeliyor olmalı

umutmalkoc link=topic=69832.msg796486#msg796486 date=1384801614' Alıntı:

abi senin makina nasıl 1 litre yakıyor değiştirtçeksiniz bana makinayı :) ha bide şöför tutalım bari en son günlük 300 liraydı 16 liranın 1 lirasınıda şöföre verelim ;D ben gidiyorum seneye Ankara ' ya yaw günde 1200dekar yer biçicem vurucam kırbacı vurucam kırbacı günde 6000TL net para usta bu fırsat kaçarmı 10gün çalışsam seneye köşeyi dönerim burda 20 gün çalışıyorum biçerin yıllık taksidinin yüzde 65i anca çıkıyor biçtiğim arazide büyük çiftlik arazisi üstelik o da olmasa yandık...

dustero link=topic=69832.msg796535#msg796535 date=1384805663' Alıntı:
abi senin makina nasıl 1 litre yakıyor değiştirtçeksiniz bana makinayı :) ha bide şöför tutalım bari en son günlük 300 liraydı 16 liranın 1 lirasınıda şöföre verelim ;D ben gidiyorum seneye Ankara ' ya yaw günde 1200dekar yer biçicem vurucam kırbacı vurucam kırbacı günde 6000TL net para usta bu fırsat kaçarmı 10gün çalışsam seneye köşeyi dönerim burda 20 gün çalışıyorum biçerin yıllık taksidinin yüzde 65i anca çıkıyor biçtiğim arazide büyük çiftlik arazisi üstelik o da olmasa yandık...
kıyıcısız 1litreyi bile bulmuyor.claasların yakıtlar çok hesaplı 2 yıldır biçiyorum.ayçiçeğinde kıyıcılı 550-600 gram kadar yakıyor

umutmalkoc link=topic=69832.msg796540#msg796540 date=1384805851' Alıntı:
kıyıcısız 1litreyi bile bulmuyor.claasların yakıtlar çok hesaplı 2 yıldır biçiyorum.ayçiçeğinde kıyıcılı 550-600 gram kadar yakıyor

vuavvv çok çılgın bir rakam bu gerçi bizde CX ten önce TX vardı o da öyle yakıyodu 700gr ile 900gr arası. bugün aynı kasa sıfırnı çıkarsalar gider alırım para kazanmak için çok ideal makina.

umutmalkoc link=topic=69832.msg796533#msg796533 date=1384805583' Alıntı:
Ertuğ bende senin gibi duşundum ama bölge farkı diyelim.biz günde 200 biçerken onlar 400-500 biçiyorlar buda dengeliyor olmalı
ne bileyim be gene imkansız gibi duryor
dustero link=topic=69832.msg796535#msg796535 date=1384805663' Alıntı:
öyle yapanlar oldu abi bizim burdan kalktılar eskişehire biçmeye gittiler zarar eden bile oldu girdikleri kapıdan anca çıktık diyorlar senin makinan neydi abi

Ertuğ Aslan link=topic=69832.msg796544#msg796544 date=1384806144' Alıntı:
öyle yapanlar oldu abi bizim burdan kalktılar eskişehire biçmeye gittiler zarar eden bile oldu girdikleri kapıdan anca çıktık diyorlar senin makinan neydi abi

CX 740

dustero link=topic=69832.msg796546#msg796546 date=1384806312' Alıntı:
senin makinan büyük be abi kaç hp motor var onda bizim 520de 200 hp motor var buğdayda 1,3 ile en çok bayırda olsa 2 litre yakıyor ayçiçeğinde 700 900 gram arası değişiyor

dustero link=topic=69832.msg796543#msg796543 date=1384806086' Alıntı:
vuavvv çok çılgın bir rakam bu gerçi bizde CX ten önce TX vardı o da öyle yakıyodu 700gr ile 900gr arası. bugün aynı kasa sıfırnı çıkarsalar gider alırım para kazanmak için çok ideal makina.
çaktırma bak bu aramızda kalsın.biçer almadan önce 2-2.5 litre yakıyor diyordu biçerciler.ben aldım köyde 9tane oldu biçerdöver :)

Ertuğ Aslan link=topic=69832.msg796548#msg796548 date=1384806452' Alıntı:
senin makinan büyük be abi kaç hp motor var onda bizim 520de 200 hp motor var buğdayda 1,3 ile en çok bayırda olsa 2 litre yakıyor ayçiçeğinde 700 900 gram arası değişiyor

248hp yaww motor ufak 14.5tonu hareket ettirmede pasif kalıyor beygiri fazla gelipte yaksa anlıycam ortalama 1.5litre yakıyor buğday ve çiçek. buğdayda 2 litreyi doğrultuyor hele 600 650kg gelirse.

umutmalkoc link=topic=69832.msg796549#msg796549 date=1384806486' Alıntı:
çaktırma bak bu aramızda kalsın.biçer almadan önce 2-2.5 litre yakıyor diyordu biçerciler.ben aldım köyde 9tane oldu biçerdöver :)

merak etme aramızda kimseye söylemem ;)

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt