Tümosan 9115 için dipkazan almayı düşünüyoruz daha önce dipkazan kullanmadık duruma göre pulluk yada çizel kullandık dipkazan önerir misiniz? 9115in arkasına 5li dipkazan düşünüyoruz motoru yorar mı?
Cekemez ki yorsunbiz 6 silindir. 135 bg de 5 li kullaniyoruz traktorun canani aliyo. Ama batirmak kaydi ile.. Sizinkinin harci tam olarak 3 lu.. Hatta 3lu dip kazan 100 bg icin fazla bile oluyo.
Cekemez ki yorsunbiz 6 silindir. 135 bg de 5 li kullaniyoruz traktorun canani aliyo. Ama batirmak kaydi ile.. Sizinkinin harci tam olarak 3 lu.. Hatta 3lu dip kazan 100 bg icin fazla bile oluyo.
Anlatim yanlisligi yapmisim orda ben ornek vermek icin 100 beygire fazla geliyo demek istemistim. Sizinkinin yeterli olacagini dusunuyorum yinede 5 li almak sizin tercihiniz ilerde traktoru buyuturseniz avantajli olur. Ama unutmayin ki dipkazan en agir kosullarda calisan bi makinadir. Amac burda surup gecmek degil olabildigince derdinden topragi patlatmaktir, bu da ancak yilin en sicak ve en kurak zamani calismakla mumkun olur.http://www.turkaysan.com/tr/extras/katalog/super-dipkazan.pdf
burda yeterli hp gücü olarak 110la 130 bg arası yazdığı için çekebilir diye düşündüm zaten çekemezse 3lüye çevriliyor 3lü 100bg için fazla bile geliyor demişsiniz ama 9115 115bg
Tümosan 9115 için dipkazan almayı düşünüyoruz daha önce dipkazan kullanmadık duruma göre pulluk yada çizel kullandık dipkazan önerir misiniz? 9115in arkasına 5li dipkazan düşünüyoruz motoru yorar mı?
Arkadaşlarında dediği gibi ağırlıklı olarak kurakta kullanıldığından 5'li yerine 3 lü daha uygun olur tümoya.5'li genelde 140-150hp lik motorlarda kullanılıyor Trakya topraklarında.İleriye dönük olsun istiyorsan 5li al dene çekmezse 3lüye çevirirsin fiyat farkı çok yoksa.
Biz ayçiçeği ve buğday yetiştiriyoruz benim düşüncem buğdaylar biçildikten sonra temmuzda anızlara hemen dipkazan çekmek ayçiçeği ekili yerlerede seneye buğdaylar biçildikten sonra anızken çekmeyi düşünüyorum. Bu şekilde yapmayıp ayçiçekleri biçildikten sonra ciguli yapıp ondan sonra hemen dipkazan çeksem de olur mu?
![]()
Böyle oluyor hocam ben bu sene denedim cok pişman oldum birde çok kurak gitti bu yıl içini çıkartıyor insanın
sanırım buğday biçildikten sonra sadece anıza dipkazan çekmemi öneriyorsunuz öteki türlü baya zahmetli
Cok doğru söylemişsin usta ben t5050 ye 3lü aldım anızda çekmeyince 2liye çevirdim
Dipkazan uygulamasi her yil yapilan bi uygulama olmadigi icin aynen dediginiz gibi aniza cekim en uygunu olur. Ekim nobetinize gore 4 yilda bir kez cekmeniz yeterli olacaktir. Biz uygulamayi arpa anizindan sonra kurakta mumkun olan en fazla derinlikte yapiyoruz. Daha sonra arazinin bi yagmur almasini bekliyo ve topragi ikinci kez pullukla deviriyoruz. Bunu yapmadaki amacimiz yabanci ot tohumlarini derinlere gommek ve cikislarini azaltmak. Dipkazan cekilen yerlerin ekimi ise bahar aylarina kaldigi icin toprak inceltme sorun olmuyor. Verim olarak da mutlaka artilari vardir cunku bitki kokleri daha derinlere daha az efor sarfederek ulasabiliyor. Ayrica kis ve bahar yagislari daha derilere sizabildiginden topragin su tutma potansiyeli artmis oluyor.sanırım buğday biçildikten sonra sadece anıza dipkazan çekmemi öneriyorsunuz öteki türlü baya zahmetli
ozaman ileriye dönük olsun diye 5li alıcaz 3lü şeklinde kullanıcaz. Dipkazan çekmek verimi çok etkiliyor mu? Çizellede toprağı patlatmış oluyoruz ama fazla değil çizel yeterli gelmez mi? Dipkazandan sonra verimde falan nasıl fark oluyor?
Evet tutuyor biraz 2li ancak 3 lü hiç yürümedi bende2 li 3 lide. Fazla yoruyor 3 lude orta kazik onden girdigine patlatiyor 2 liye gore 3 lu daha kolay gidiyoe bence tumosana 3 lu bile fazla al tekliyi bak rahatina 3 luyu ben 140 hp claasa takiyorum
Evet tutuyor biraz 2li ancak 3 lü hiç yürümedi bende
https://youtu.be/sG9m8xeg8kA
| Benzer Konular | |||
|---|---|---|---|
|
|
Çizel veya dipkazan? | 1 | 2K |