Geçmiş olsun.
40 günde kökten yeşillenecekmiymiş? kayseridemi olacakmış bu? resimdeki tarlada ?
Sn. Hacı Mehmet Coşkun un dediğini yapmanızı öneririm bende, 2 yıl önce 29 mayısta doludan sanki biçerdöverle biçilmiş gibi olan kıraç buğday yerimi nadas yaptım ve ekim zamanı arpayı bastım ektim, ortalama verim 250-300 kg dır bizim buralarda ve havalar iyi gitti senesi tuttu arpa 400 kilo yaptı, bilmeyen gençler dolu vurduğunda buğdayın başakta olduğunu, artık anız olduğunu, aktarıpda ekersem anıza ekmiş olacağımı öne sürdü, verim alamazsın dedi, siz dedim Allah ın işini bilemezsiniz, normal nadasa yakın gibi olur seneside tutarsa ekilen arpanın bereketini görün dedim, verende ALLAH alanda ALLAH, önemli olan zamanı değerlendirmektir benim aklım buna erer, toprak işlenmek ister boş durmamalı, zamanında işleyebildiysende ekmek ister, sen bunları yaptıysan bereket ALLAH tandır.
Yalnız dolu vurduktan sonrada bir müddet yağışlardan dolayı tarlaya girilemedi, ancak 21 haziranda aktarabilmiştim, normal haziran sonu harman başlar bizim buralarda ve temmuz 15 dedimi biter, bazı yıllar 1 hafta 10 gün daha geç başlayıp bitebilir.