DOLU MAHVETTİ ÜRÜNLERİMİZİ

Ynt: DOLU MAHVETTİ ÜRÜNLERİMİZİ

Geçmiş olsun , dolu bakımından senenin en tehlikeli , en çok zarar yapacağı dönemdeyiz , daha önceden fındık ve kayısı başta olmak üzere birçok ürün zarar gördü , birçok ilimizdende dolu zararı haberleri gelmeye başladı. Mümkün olduğunca birlikte hareket edip , milletvekili , bakanlık , ziraat odası , tarım kredi vb tüm yapıları çifti derneklerini harekete geçirmeye çalışıp kamuoyu oluşturmaya çalışın.

Geçmiş olsun. Gerçekten kötü bir durum. Devlet dikkati alıp bölgenize yardım edecektir. Bölgenizdeki ilgili makamlara giderek durumu iletmeniz lâzım. Ama bu kadar büyük bir afetide görmemezlikten gelmezler heralde...

Geçmiş olsun .allah beterinden saklasın .inşallah bir sonuç alırsınız . tüm mercilere müracatları hemen topluca yapılırsa faydalı olur herhalde . tekrar geçmiş olsun .

çok geçmiş olsun bana kalırsa kimseden bişey beklemeden hemen yerine yüzeysel bi toprak işleme ile bi ürün örneğin: sılajlık mısır veya tekrar çekirdek ekilebilir diye düşünüyorum

Yerine birşey ekmek için hemen bozulur mu tarla yanı urunun doludan etkılendıgını gormek için devletten yetkılı biri gelecek ve tarlaya bakacak olabilir. hemen bürülmeli mi tarla?

ORION link=topic=75825.msg895498#msg895498 date=1401531210' Alıntı:
Yerine birşey ekmek için hemen bozulur mu tarla yanı urunun doludan etkılendıgını gormek için devletten yetkılı biri gelecek ve tarlaya bakacak olabilir. hemen bürülmeli mi tarla?
valla yetkili kişi gelse ne yapar masrafı ödermi bilmem tarlalar çks de kayıtlımı onuda bilmiyorum bana kalırsa acil bi şekilde tarım il ilçe müdürlüklerine danışmalı onların verdiği bilgiler doğrultusunda hareket edilmeli

Arkadaşım tekrar geçmiş olsun . bir sene bizimde başımıza gelmişti . belili bir bölgeye dolu vurmuştu hemen ikinciye ektik bundan dahada geçti şöyle hatırlıyorum hıdrellez ( 6 mayıs ) 40 gün geçmişti , yani 15 haziran gibi ektik şanşa dedik . vede normal zamanda olan çiçeklerden çok daha iyi randıman verdi .tabiki sene yardımıda önemli . eskilern bir ATA sözü vardır ekici olda bilici olma derler . sen tekrar ek mevlam yardım eder inşallah . hoşçakal .

Herkese cok cok tesekkur ediyorum saolasiniz.. Allah kimseye boyle olaylar yasatmasin cok zor inanin caresiz kaliyosun . Resmi kurumlara basvurularimizi yapacagiz elbette lakin nekadar etkili olur ne kadar yardimci olurlar orasi mechul.. Iki uc gun icinde yerler kurur kurumazbozuo ayni urunu tekrar ekecez ve yine Allah a sıgıncaz caremiz yok. Belki daha iyi olur belki hic olmaz orasi alnimiza yazilmis artik bize dusen elimizden geleni yapmak.

alim1903 link=topic=75825.msg895499#msg895499 date=1401531473' Alıntı:
valla yetkili kişi gelse ne yapar masrafı ödermi bilmem tarlalar çks de kayıtlımı onuda bilmiyorum bana kalırsa acil bi şekilde tarım il ilçe müdürlüklerine danışmalı onların verdiği bilgiler doğrultusunda hareket edilmeli

Kendi tarlan olsa kanıtlarsın ektiğini dolu vurdugunu da icar tarla da anlaşmalı belgeler olcak çks de kayıtlarda isterler büyük ihtimal devlet dolu tutan yerlere yardım yapıyor gecen sene yaptı bizim burda. bizim tarlaları tutmamıstı tam olrak presedür nasıl işliyor bilmiyorum ancak çok sıkı takip edilmeli 200 bin tl masraf yaptıktan sonra peşini bırakmayın... tekrar çok geçmiş olsun.

gecmış ler olsun hepınızee arkadaşım inşallah devlet yardımcı olurrr bızımde bugün ve yarın yağış beklıyoruz inşallah bişi olmaz allahım artık korusunn

büyük geçmiş olsun özkan :( :( inşaallah yetkili mercihler bişeyler olsun yapar....