Domuz avı ustlarına birkaç sorum olcaktı ?

Ynt: Domuz avı ustlarına birkaç sorum olcaktı ?

nailyetek link=topic=84975.msg1022952#msg1022952 date=1442602106' Alıntı:
Ben beklemeye devam ediyorum, çok yaklaştılar fakat daha mısır tarlasına uğramadılar. 3 dekar olan yerde babam bekliyor 2 de av kopayı var, onlar kokuyu alınca haber ediyor.
Benim beklediği yer 13 dekar baya eğimli bir yer, alt başta bekliyorum projektörler 10 dk. bi kontrol. Bayram sonu biçip kurtulcam İnşallah bu nöbet işinde.
Mücadele de en iyi taktik ara bul yok et, bir gecede 5 diğerinde 2 tane vurdum. Reno 9 ile devriye atarken.
Nail abi masallah ava giden avcilardan iyi vuruyorsun , genelde domuza bir veya iki atis imkani oluyor tarlada gece beklerken cok hizli menzilden cikiyorlar

2004 yılında meşe ağacının dibine yerden 2 metre yüksekte kocaman güme yapmıştım. o zamanda lamba yok desem yeridir. mevki hafif iniş etraf ormanlık. sık sık gelirlerdi bir gecede 13 domuzun geldiğini bilirim.

Aspir link=topic=84975.msg1022954#msg1022954 date=1442602462' Alıntı:
Nail abi masallah ava giden avcilardan iyi vuruyorsun , genelde domuza bir veya iki atis imkani oluyor tarlada gece beklerken cok hizli menzilden cikiyorlar
Avda bende korkuyorum, yalnız araba ile gezerken denk geldimi ışık derdin falan yok, ata atabildiğin kadar. Nohutu beklerken bende atamadım, yani domuz vurcam menzile girsin derken nohutttan biraz yedirdik, yinede vuramadım. Birde sisi çöküyor geceleri o zaman ne görebiliyorum ne de atabiliyorum o daha sakat bir durum.

ofas link=topic=84975.msg1022947#msg1022947 date=1442600720' Alıntı:
Doğanın dengesi...
Düşmanı çok olan, çabuk ürer.
Koşullar normalin üzerinde kolaylaşır ise 'bolluk' olur aksinde ise nesli tehlikeye girer.
Düşmanlarından birisi kurt.

Hayvancılık ( küçükbaş ) yapan için domuz, çiftçi için ise kurt 'fayda' sağlar.

Domuz ürüne zarar verir hasat yapılamaz hale getirir. Hayvanlar fazla gezmeden karınlarını güzelce doyurur. Kurt ise koyunun düşmanı.

Çiftçi için ise 'baş belası' denilecek hayvanın doğadaki avcısı kurt olduğu için aynı safta sayılırlar.
Eskiden domuz bizim bölgede yoktu yüksek ,daglik ve sapa alanlarda olurdu ama dagda koyun ve cobanda coktu
dolayisi ile sadece daglik bölgelerde dar bir alanda popülasyonunu sürdürmekteydi
90 li yillarin basinda koyun hic kalmadi bölgemizde tabiki cobanda iste ne olduysa ondan sonra oldu domuz bir kac yil icinde asiri cogaldi ve büyük bir alana yayildi simdi neredeyse her yerde dagda ovada rahatsiz edilmedigi her yerde cogaliyor ve iyi adapte oluyor
Ovada celtiklerin icinde bile aylarca yasiyor

arkadaşlar sizleri uyarayım ormanlık alanda domuz vurmak yasaktır. sürek avı yapmak yasaktır.
tarım alanları da dahil bu yasağa
girmesin diye beklemek serbest :D
populasyonun fazla olduğu ve zararın çok olduğu bölgelerde özel izin çıkartılabiliyor ama oda belirli bir tarihi ve avcıyı kapsıyor.
bir de bizim orada yaşanmış bir hikayeyi anlatayım
köylünün biri domatesleri sulamış biliyor akşam gelecekler çamurda oynamaya karıkları bozacaklar domatesleri ezecekler başlamış beklemeye
neyse gelmiş domuzlar ama baya kalabalık
vatandaş bi tanesine sıkıyor ortalık harman yeri :D tarkayı çiğneyip çıkmışlar :D attığına pişman olmuş :D

nailyetek link=topic=84975.msg1022952#msg1022952 date=1442602106' Alıntı:
Ben beklemeye devam ediyorum, çok yaklaştılar fakat daha mısır tarlasına uğramadılar. 3 dekar olan yerde babam bekliyor 2 de av kopayı var, onlar kokuyu alınca haber ediyor.
Benim beklediği yer 13 dekar baya eğimli bir yer, alt başta bekliyorum projektörler 10 dk. bi kontrol. Bayram sonu biçip kurtulcam İnşallah bu nöbet işinde.
Mücadele de en iyi taktik ara bul yok et, bir gecede 5 diğerinde 2 tane vurdum. Reno 9 ile devriye atarken.
vallahi büyük başarı abi :) seneyede olmaz artık sanırım çünkü toroslarla araya hızlı tren giriyor tel örgü var tahminimce geçemezler bizde daha domuz görmeyiz :)

Bu sene domuz değilde porsuk gelmeye başladı onu da vurmadan kurtulamazmıyız? başka metot yokmu? yada domdomla vururuz artık.