DÜVELERDE KÖR MEME

ARKADAŞLAR BENİM YENİ DOĞAN DÜVENİN BİRTANESİNDE ARKA MEMENİN BİRİSİ KÖR ÇIKTI OLUŞTA HİÇ DUYMAMIŞTIM DÜVEDE İLERKİ DOGUMLARDA AÇILIRMI YOKSA ÖLE KALIRMI

Ynt: DÜVELERDE KÖR MEME

Bu konuda kişisel bir bilgim yok kişisel deneyim olarak eskilerden bir düvemiz ilk laktasyonda 1 memesi kördü sonrakilerdede düzelmedi ,çevreden duyduğuma görede ham düvelerde kör memeler sonrasında pek düzelmiyormuş,ama yinede bu konuda uzman veteriner bir hekime danışmalısın ,Geçmiş olsun :(
Ahmet hayvan hastalıkları diye yeni bir alt bölüm açtırmıştık konuyu oraya açarsan daha faydalı olur
yeri:http://www.trakkulup.net/hayvan-hastaliklari/

kardeşim ben çok rastladım ancak kör olan memenin ileriki dönemde düzeldiğini hiç görmedim geçmiş olsun

selam,

düvedeki kör meme genel düvenin kendisini yalaması ya da diğerinin memesini yalamasından oluyor. Süt olmadığı dönemde emilince meme hastalanır ve körelir.

aschkar link=topic=41315.msg449217#msg449217 date=1317382719' Alıntı:
selam,

düvedeki kör meme genel düvenin kendisini yalaması ya da diğerinin memesini yalamasından oluyor. Süt olmadığı dönemde emilince meme hastalanır ve körelir.
aynen katılıyorum ok-*-s sütten ayrılan buzalar birbirini emiyolar sut verilmeyince alışkanlık yapıyolar sonra o emilen memesinde kor olma riski oluyo bence oyle bişey olabilir.