Yakında Tarım bakanı olursa şaşırmam.Esref bey de [MENTION=46698]UÖZKAN.77[/MENTION] sizin gibi duşünüyor kardeşim. Bir soru sorayım. Katıldığı bir TV programinda yurt dışından hayvan almakla görevli yetkililerin kimlerle yemek yedikleri neler yaptıklarını bildiğini, onların fotoğraflarını kendisine gönderenler olduğunu söyledi. Devletini vatanını sevdiği için Bunları ifşa etmediğini söyledi. Bu vatan millet sevgisi mi yoksa tarafseverlik mi?
yani saklar miyiz![]()
İthal et fiyatında birilerinin cebine ciddi anlamda para giriyor. Aksi taktirde bu kadar verimli arazileri olan bi ülke et knusunda bile bağımlılıkta ısrar eden bi politika yürütmezdi. Eşref hocamı tv de ilk gördüğümde ülkeye çok faydalı bi bakan olacağını düşündüm . Adam sen ben gibi halkın içinden biri . Kimsenin hakkında gözü yok. Milli değerlere sadık biri. Devletimiz böyle insanlara görev vermeli. Mehmet çelik gibi avrupa birliğini oven bakanlar istemiyoruz.
Türkiye'nin iklimi hayvancılık için fazla uygun değil. Çünkü Türkiye'nin genelinde hava yağışlı olursa anca iki ay yeşil ot oluyor. Diğer zamanlarda ot diye bir şey yok. Ama Avrupa ve dünya genelinde hayvanlar ortalama 9 ay merada otluyor. Bizim meralarımız çok kalitesiz.
Türkiye hayvancılığı asıl darbeyi 2009 ekonomik krizinde yedi. Biz 2009 yılında 100 litre süt satıp 1 çuval yem alamıyorduk. Bunun sonucunda küçük çiftçi elindeki hayvanları satmak zorunda kaldı. Hayvan sadece büyük çiftçi ve zenginlerin elinde kaldı, onlarda piyasayı istedikleri gibi yönlendiriyorlar.
Hayvancılığın önündeki en büyük engel halkın tembelliği, herkes memur hayatı yaşamak istiyor. Küçük menderes ovasında çiftçi 1 ton samanı 430 liradan alıp hayvancılık yapıyor. Eskişehir'de çiftçi samanı tonu 100 liradan satıp, kışın köye bekçi tutuyor.
bir zamanlar Güney doğuya ahır desteği veriyordu devlet. Ama bizde yoktu. Ama benim iklimim daha uygun Temmuz 15e kadar yemyeşil ot var.akıl işte bunlarınkisiİthal et fiyatında birilerinin cebine ciddi anlamda para giriyor. Aksi taktirde bu kadar verimli arazileri olan bi ülke et knusunda bile bağımlılıkta ısrar eden bi politika yürütmezdi. Eşref hocamı tv de ilk gördüğümde ülkeye çok faydalı bi bakan olacağını düşündüm . Adam sen ben gibi halkın içinden biri . Kimsenin hakkında gözü yok. Milli değerlere sadık biri. Devletimiz böyle insanlara görev vermeli. Mehmet çelik gibi avrupa birliğini oven bakanlar istemiyoruz.
Türkiye'nin iklimi hayvancılık için fazla uygun değil. Çünkü Türkiye'nin genelinde hava yağışlı olursa anca iki ay yeşil ot oluyor. Diğer zamanlarda ot diye bir şey yok. Ama Avrupa ve dünya genelinde hayvanlar ortalama 9 ay merada otluyor. Bizim meralarımız çok kalitesiz.
Türkiye hayvancılığı asıl darbeyi 2009 ekonomik krizinde yedi. Biz 2009 yılında 100 litre süt satıp 1 çuval yem alamıyorduk. Bunun sonucunda küçük çiftçi elindeki hayvanları satmak zorunda kaldı. Hayvan sadece büyük çiftçi ve zenginlerin elinde kaldı, onlarda piyasayı istedikleri gibi yönlendiriyorlar.
Hayvancılığın önündeki en büyük engel halkın tembelliği, herkes memur hayatı yaşamak istiyor. Küçük menderes ovasında çiftçi 1 ton samanı 430 liradan alıp hayvancılık yapıyor. Eskişehir'de çiftçi samanı tonu 100 liradan satıp, kışın köye bekçi tutuyor.
TrakKulüp Mobil Uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Hayır ben saklarsınız manasında söylemedim. Eşref bey'in veya öyle düşünenlerin paradoksunu göstermek için bu soruyu sormuştum. Mesela bana böyle bir fotoğraf gelse ben ilgili yerlere şikayet etsem, vatanı milleti devleti düşünmeyen bir hain mi olurum? Yani devlete mi zarar vermiş olurum? yoksa tuttuğum tarafa mı? manasında sordum. Bu ne yaman çelişki anne![]()