Ebru gündeş te çiftliğini satışa çıkardı.

Ynt: Ebru gündeş te çiftliğini satışa çıkardı.

Konuları birleştirdim bir sorun kalmadı,devam edilebilir.

Malesef küçük üreticiler bitirilip yok edilip büyüklerin önü açılıyor ülkemizde ama çiftçilik uzaktan bakıldığı gibi kolay değil anlamak lazım bu girdilerle para kazanmak çok zorlaştı. Desteklenen büyüklerin hali bence yetkilileri düşündürmesi gerekiyor

tümosan 8095 link=topic=71743.msg829212#msg829212 date=1389947195' Alıntı:
sıkıntı bile olmaz ,çiftliğin satılması.paraya pula ihtiyacımı var kadınında sanki.

asıl sorunda o zaten paraya ihtiyacımı var ki çiftçilik işine girdi. herkes kendi işini yaptığı sürece bi sıkıntı yok ama sanatçısı doktoru avukatı hayvancılık işine merak sararsa bu işi asıl yapan insanların zarar etmesine ve işi bırakmasına sebep oluyolar. bunlara dokunmaz ama bu işten geçimini sağlayanı çok sarsar. sade bir vatandaş nasıl doktorluk yapamıyosa avukatlık yapamıyosa bu insanlarda çiftçilik hayvancılık yapamasın.

doktorlar sanatçılar çok kolay kazandıkları paraları hayvancılıkta batırıyorlar terleyipte kazanmadılar ya .Böylece hayvancılığın ve çiftçiliğinde bir meslek olduğu ve bu işin ehli köylü tarafından yapılması gerektiğini yetkililer anlamıştır inşallah

sarilar1 link=topic=71743.msg829578#msg829578 date=1389991236' Alıntı:
doktorlar sanatçılar çok kolay kazandıkları paraları hayvancılıkta batırıyorlar terleyipte kazanmadılar ya .Böylece hayvancılığın ve çiftçiliğinde bir meslek olduğu ve bu işin ehli köylü tarafından yapılması gerektiğini yetkililer anlamıştır inşallah
doktorun işi senden benden zor bence, insan canı emanet adamlara

Bu konuda engelleme gelmeli öncesinde çifçi hayvan üreticisi olmayan bu işe girmemeli.

NAsıl bir mesleği yapabilmek için gidip okulunda okuyorsun , diploma veya mesleki yeterlilik alıyorsun , bir berber dükkanı açmak için bile gidip eğitim alıyon usta olabilmek için , bu çiftçiliktede böyle olmalı , hatta mevcut çiftçiler bile eğitimden geçirilmeli.
Geleneksel yöntemler ile yapıyoruz birçok işi , yeterince ilaçları tanımıyoruz , gübreleri iyice tanımıyoruz , böyle bir eğitim seferberliği olsa iyi olur , bir ara Yayçep projesi vardı , öyle bir eğitim programı olacak yine , herkez takip edecek , kitap yollanacak evine , AÖF gibi , internet gibi bir kaymak var onunlada desteklenebilir. Bu eğitimin sonundada diyecenki , sınava girip sertifikasını alanlara DGD 1 tl farklı ödenecek vs , eğitimin sağlanabilmesi için özendirme olacak yani.

kesinlikle çiftçilerde eğitimden geçirilmeli vede işin ehli olmayanlara bu işin yaptırılmaması lazım.bu topraklar hepimizin geleceklerin nesillerin . hunharca toprakları bilinçsizce zehirleyen ve bilinçsizce sulama yapan çiftçiler mevcut.yurtdısında örnekleri var herkes kafasına göre yapamıyor bu işleri

aygün link=topic=71743.msg828921#msg828921 date=1389899158' Alıntı:
hani mars ' ı alıcaklardı noldu ?
o lafına çok içerlemiştim ..
yani paraya o kadar güveniyorduki mars bile ona uzak birşey değildi ..
şimdi herşey elden gitti ...
mevlamın terazisi hiç yanlış tartmaz gündeş hak böyle tecelli eder inşallah aç kalır marslılardan yardım dilerdin....

umutmalkoc link=topic=71743.msg830465#msg830465 date=1390150936' Alıntı:
kesinlikle çiftçilerde eğitimden geçirilmeli vede işin ehli olmayanlara bu işin yaptırılmaması lazım.bu topraklar hepimizin geleceklerin nesillerin . hunharca toprakları bilinçsizce zehirleyen ve bilinçsizce sulama yapan çiftçiler mevcut.yurtdısında örnekleri var herkes kafasına göre yapamıyor bu işleri
Aynen tarım ciddi bir iş , ilacı değerinden çok atıyon orda ot bile bitmiyor kaç sene , değil buğday bitmessi :)
Bilinçsizlik olunca , yapılan hareketlerin ne tür yansımaları olduğunu bilmiyor insanlar.