ekim hakkında..

herkeze selam.Bayadır foruma girmiyordum ama size işişm düştü.Geçen gün buğday ekimi yaptık mibzerle.tohumu fazla derin olmasın diye ayar yaptık ama toprak tavlı olduğundan traktörün arka lastikleri izinde mibzerin balta ayakları yukarıda kalıyor ve kapatamadık.Bu sefer arka lastik izine batsın deyip ayarlayınca derine gidiyor.çıkış zor ve iyi olmuyıor.neyse yağmur gelecek diye birşey olmaz dedik ama arka lastiğin bastığı yerler açıkta kaldı.yağmurda kaydı.Dişli merdane çekeyim dedim gece gittim çekmeye aklıma gelmedi çektikten sonra sabah bakmaya gittiim diğer ekilen yerleride merdane biraz sardığı için tohumları dışarı çıkarmış.birazdaha derin ekseydim çıkmayacaktı onu hesap etmedim.çok saçma bir durum oldu.Geçen sene ektiğim derinlikte ekseydim bu sorun olmayacaktı.komedi gibi daha bitmedi.Karıncaları hesaba katmadık :D Deli gibi topluylar.Onlarında nasibi ama çok fazla topluyolar.Sonrasında bende gittim yere diskaro çektim yüzde 80 i kapandı tohumların.Yüzde 10 gibide patlamış tohumlar.Ama mısıryeri haliylen beton gibi oldu.üzerinde az bir toprak örtülü ama yine küçük kesekleri arasında tohumlar.34 dönüm yerde böyle bir hata yaptık.şimdi size sormak istediğim bu yerlere ne yapabiliriz?önümüze ayın 12 si gibi yağış gösteriyor ama tutmayacak gibi.yağış garanti geleceği zaman fırfırla biraz tohum saçsam 10 kg gibi zaten 20 kg attık mibzerle. üzerine merdane çeksek bastırsak yağışla beraber kurtarabilirmiyiz tarlayı.Birde siz nasıl yapıyorsunuz.Arka lastiğie deng gelen balta ayağını nasıl ayarlıyorsunuz.Makineyi birazdaha önemi yaslasak orta koldan nasıl yapalım.

Hocam mibzer kaçlı bilmiyorum da bizim İrtem 24 lü 3 metre tam kapatıyor 22 li olsa bizde aynı sorunu yaşardık önceki sene biz de aynı sizin gibi ekime girdik bir yağmur bir yağmur kaldı açıkta herşey sabahında gittik tekrar ektik yani amaç kapatmaktı çok da güzel çıkış sağladık..Merdane de çekebilirsin veya en güzel tırmık böyle kapatacak şekilde hafif kapatırsan bile olur