Ekimden Sonra Mibzer Temizliği

İmkanın varsa basınclı makineyle önce yıkamak sonra asperox ile bi köpürtmek en son bi daha yıkamak lazım kapaklar açık 1 gün kuruduktan sonra gresörlükleri yaglamak geri kalan pas yapabilecek yerlere de mazot ve 10 numara yag karıştırıp kompresör ile püskürtmek lazım sıvı gres de olur tabi imkan meselesi yagış almayan kapalı garajda yaylar gerili kalmayacak şekilde diger yılı beklemeli diye düşünüyorum

Kolay gelsin son tarla bitmeye yakın gübre ayarı sonuna kadar açıyorum eve gelince yıkadıktan sonra sert zeminde diskleri indirip gezdiriyorum işe başlayacağım zamanda önce yağlıyorum sonra yıkayıp yine boş şekilde gezdiriyorum birde ayda bir iki kez gübre ayar kolunu sağa sola çekiyorum ne kadar yıkanıp yağlansada yine bir yerler korozyon yapıyor

Biz ekim yapmadan önce de yaptıktan sonra demir bir çubukla tüm ayaklara sokuyoruz gibi bazen tohum veya toprak kalabiliyor ondan sonra iyice yıkıyoruz hatta tohum ve gübre haznelerini de elden geçiriyoruz basınçlı suyla sonra güneşli bir günde kapaklar açık güneşte kurumaya bırakıyoruz hiç bir yerde gübre v.s kalmamasını önemsiyoruz çünkü oksitlenme yaparsa bu kez zorlaşıyor yağ zaten olmazsa olmaz..Tarla da tohum az kalınca kenarları tekrar ekiyoruz bir de tarla da belli aralıklarla gidip geliyoruz ki atlanmıştır birşey olmuştur tohum düşmediyse diye..