EKİNLER ÇIKMADI :(

Ynt: EKİNLER ÇIKMADI :(

akcaorenli link=topic=48765.msg476541#msg476541 date=1322339223' Alıntı:
bende yarın foto cekıp bu konuyu acmayı dusunuyordum yagmur yagmadı bıızm koyun sabırsız cıftcılerı yagmurdan once ekdı tarlalar beton gıbı merdane ıslemıyo bnde az yagmurdan sonra ekdım bazı yerler cıkmıs ama ekın sakata gelecek toprak kuru ekunler cıkmadı bizde kara kara düsünüyoz...
sen bizim köyü tarif etmişsin :D

atom karınca link=topic=48765.msg476446#msg476446 date=1322332259' Alıntı:
SAYIN arkadaşlar ekinleri ekeli 1-1.5 ay oldu daha hala çıkmadı köyde yağmur sıkıntısı var,2 ay önce eken insanlarda var çok hafif çimlenmeler oldu ama onlarda nedense karardı bizim buralarda her sene bu mevsimlerde ekinler yem yeşil olurdu ve tarlalar gözükmezdi bu sene ise hala tarlalar öylece hafif çimlenmeler oldu ama sıralar bile belli olmuyor bu durum verimi etkilermi iyimi olur kötümü sizce???

memleket nere

aynı sıkıntı bizdede var ya 1 aydır yağmur yok ekinler toprakta şimdilik uykuda yakında bi yağmur yağarda çıkar inşallah.

Eski yıllarda,kar yağarken veya don olayları varken buğday ektiğimiz çok oldu. Hiçbir problem olduğunu hatırlamıyorum. Buğday kardan veya dondan korkmaz. Bu yıl ki durum,rüzgarların da soğuk ve kuvvetli esmesinin etkisiyle, toprağın işlediğimiz üst kısmında yeterince nemin kalmadığından dolayı buğdayların çimlenememesinden ibaret. Bitişenler bitişti, kuruda kalanlarda yağmur yağdığında bitişecekler ama buğday ilk başlarda biraz nem bulup patladıktan sonra tekrar kuruduysa o tohum ölmüş oluyor ve tekrar yeşermez. Birşey daha var, bitişmemiş bir buğdaya havalar soğuk olup da yağmurlar da fazla geldiğinde o buğdayın nişasta olup bozulma riski de var, bu durum da özellikle tarlaların alçak ve su tutan yerlerinde olur. Tarlalarınızı dolaşın ve iyi kontrol edin. :)

Bizde de aynı sıkıntı var,havaların soğuk olması asıl problem bizde de.Gece sıcaklıklar -6 7leri buluyor,azcık sıcak görse yemyeşil olacak tarlalar çünkü zaten tavlı toprağa ekmiştik biz ancak havalar işi bozuyor bundan sonra da zor düzelir hava yapılacak birşey gözükmüyor ancak bizim burda da söylüyo millet kar yağarken çok ektik birşey olmaz diye ama bakalım hayırlısı.

arkadaşlar bu sorun sanırım sadece bizim yozgatta değil bütün hertarafta böyle,ama umarım inş. herhangi bi zararımız olmaz bu çıkmama ve çıkıpta kuruma olayında....

İnşallah hiç kimseyi utandırmaz sağ salim çıkarlar.Bizim evin önündeki parktaki çimler bile sarardı gitti.Yağmur yok ama sabahları kırağı ve ayaz çok oluyor bizim burada.

vaktinde ve erken ekimde fayda var.erken ekim derken biliyorsunuz tarlalar kuru yağmur yagsında öyle tarlayı hazırlayım olayı risk getiriyor.buğday için arpa için çok da yumuşak ve bol topraklı bir tarla hazırlıgına gerek yok.zaten 5-10 cm kalınlıgında bir toprak örtüsü mükemmel çıkış saglıyor.hasatdada hiç sorun çıkarmıyor.

size metorolojik bilgi vereyim.
1- 2012 kış 3 defa okullar istanbulda tatil olacak, tepelerde kar günlerce erimeyecek. az kaldı biraz daha sabır.

2- 2012 OCAK AYINDAN İTİBAREN MUHTEŞEM BİR KIŞA HAZIRLANIN, YAKLAŞIK 4-5 YIL KADAR ŞİDDETLİ VE BOL KAR YAĞIŞLI KIŞLAR OLACAK. BEKLEYİN VE GÖRÜN!!

3-aralık ayını beklemeyin, eylul ayından itibaren kışlıklarınızı çıkarın. muhteşem ve bol karlı geçecek 36 yıla giriyoruz , ne varsa eski medeniyetlerde var, yeni ve beyaz adamın medeniyeti ancak ve ancak bu dünyayı kirletmek için var,,

4-
(27-11-2011)

Ege Bölgesi az bulutlu. Denizli, Uşak, Kütahya çevrelerinde sis görülebilir. Sıcaklık yer yer bölgenin kıyı kesimlerinde 15 derecelerde ölçülüyor. Önümüzdeki günlerde de bu değerlerde önemli bir değişim beklenmiyor.

Akdeniz parçalı az bulutlu. Güneş yüzünü gösteriyor. Sıcaklık Antalya dolaylarında, Mersin çevrelerinde 20 dereceye yaklasiyor.. Önümüzdeki günlerde de bu durum çok fazla değişmeyecek.

İç Anadolu Bölgesi’nin tamamında sis gorulebilir. Gece ciddi soğuklar söz konusu. Sivas dolayların da -10 derecelere kadar geriliyor. Sıcaklık gunduz 8-10 derecelerde.

Karadeniz’in tamamında gri bulutlar gökyüzüne hakim. Yoğunlaşan bu bulutlar yer yer bölgenin doğusunda yağış bırakabilir. Bolu çevrelerinde sis bekleniyor. Sıcaklık 9-10 derecelerde.

Doğu Anadolu‘nun kuzeyinde çok bulutlu bir hava var. Güneyinde ise parçalı bulutlu, yer yer sisli bir hava bekleniyıor. Sıcaklıklar deprem bölgesinde sıfır derecede. Kars, Erzurum çevrelerinde gece eksi 19, eksi 20 derecelere iniyor.

Güneydoğu az bulutlu güneşli. Sıcaklık Şanlıurfa çevrelerinde, Gaziantep dolaylarında 12-13 derecelerde. Sıcaklıklar bu değerleri pazartesi, salı da koruyor. Yakın gelecekte yağış yok.

ZATEN BENDE BU NA BENZER KONULARI ÇOK ÖNCEDEN AÇMIŞTIM BURADA.VE BAHAR AYININ BOL YAGIŞLI ŞİDDETLİ GEÇECEGİNİ TAHMİN EDİYORUM.

ben gec ekim yaparım her zamanda gec ekecem 10 kasımda falan ekini ektim 1 gün sonra kar yagmur yagdı konya gibi yerin ova cukur kısmına en son kar yagardı yüksek kesimlere yagardı ama bu yıl farkı oldu ilk kar ova kısmına yagdı yagdıa şu kepek karı dedikleri ıslattı ama şu anda geceleri cok don yapıyor cimlenme zamanı cok sıkıntılı olur cıkanlarda verim kalite ddüşüklügü olur

Ben bu yıl izinlerimin tarihinden dolayı, 4-5 Ekim tarihlerinde ekim yaptım (Esperia-Altınekin/Konya), ekerken hava sıcaktı ve toprak kuraktı, bizim köylüler bana kızdılar, 'acelen ne yağmurlar hele bi yağsın' dediler, benim ekinlerin üstüne iki kere yağmur yağdı, çıkış güzel oldu, merdanede çektim. Şimdi 'iyi ki erken ektin akıllılık ettin, biz geç kaldık ekinler çıkmadı' diyorlar. Aslında çok bildiğimizden değil biraz öyle denk geldi. Ama iyi bildiğimiz bir şey vardı ki o da = 'Ekici ol bilici olma'
Rabbim herkesin rızkını hayırlısından versin.

bizdede geçen sene aynı sorun oldu. ekinleri ektik hafif göğerdi, 1-2 ay yağmur yağmadı ekinler başlarından kurumaya başladı biz umudu kestik artık olmaz dedik ama çok şükür kuruyan ekinler yağmurdan sonra dipten yeniden verdi. inşallah hayırlısıyla yağmur yağar bereketini alırsınız.

Arkadaşlar şu aşamadaki don çok fazla etkilemez bence ekinleri ama toprak kuruysa ve biraz filizlenirse tohumlar sıkıntı yaratabilir belki ,normal şartlarda çok güzleyen ekinler hastalık yapıyordu ve dondan daha çok etkileniyordu özellikle esperia çeşidi çok güzledimi iyi olmuyordu ama bu yıl erken ekilecekmiş soğuklar erken çöktüğü için çıkmadı ekinlerimiz