Emekliliği 'yaşa' takılanlara güzel haber

CHP ' li İzzet Çetin, emeklilik yaşının yükseltilmesi nedeniyle prim gün sayısını tamamlamalarına rağmen yaşa takılanların emekli olması için yasa teklifi hazırladı
CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, emeklilik yaşının yükseltilmesi nedeniyle prim gün sayısını tamamlamalarına rağmen yaşa takılanların emekli olması için yasa teklifi hazırladı.

TBMM Başkanlığına sunulan teklif, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ' na geçici bir madde eklenmesini öngörüyor. Buna göre, 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olanlardan erkek ise adına 9 bin gün, kadın ise 7 bin 200 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortası bildirilmiş olanlar; yürürlükteki yasanın hükümlerine bakılmaksızın düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altı ay içinde başvurmaları halinde yaşlılık aylığından yaralandırılacak.

Teklifin gerekçesinde, kamuoyunda “emeklilikte kademeli geçiş” olarak bilinen hükümlerin Anayasa Mahkemesince iptal edilmesinin ardından çıkarılan yasayla, emeklilik yaşının kademeli olarak yükseldiğine işaret edilerek, “Kademeli geçiş uygulamasıyla 1999 ' dan önce işe başlayan sigortalıların emekli olacağı yaş, 3 ila 10 yıl arasında uzamıştır” denildi.

Yasa teklifiyle, emekli olmak için gerekli prim ödeme gün sayısını tamamlamakla birlikte mevzuatın öngördüğü yaşı tamamlayamadığı için emekli olamayanların mağduriyetlerinin ortadan kaldırılmasının amaçlandığı

Ynt: Emekliliği 'yaşa' takılanlara güzel haber

peder bey de aynı dertten muzdarip,inşallah kabul edilir ama ben de katılıyorum 'rencçberçiftci' abime

keşke olsa. aynı durum benim babam da var . günleri fazlasıyla dolu askerliği bile ödedi ama yaşı bekliyo daha doğrusu hizmet süresi. 4 yıl var normalde . hemen emekli olsa harika olur :)

Benim durumum tam da bu şekilde. 49 yaşımı bekliyorum. Yasa teklifi muhalefetten geldiği için pek fazla umutlanamıyorum. :(

ya arkadaşlar bizlere çok büyük haksızlık oldu.8 yıl yş vurur mu.adama.
yaşar okuyan yaktı bizleri

aynı durumda bnm peder beyde var :( bu ay bitirdi ama 5 sene beklemesi lazm maaş alablmesi için sdece tazminat alıp çıkacak işten şuan önümzdeki 1 ay içinde bu yasa olursa ilaç gibi gelr maaşda bğlarlar oh :D

ülkemızde o kadar ıssız unüversite mezunu genclermız varken yapmaları cok ıyı olur onbınlerce kısı ıs sahıbı olur kotu de olmaz ama

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt