EN İYİ YONCA TOHUMU HANGİSİ

arkadaşlar bölgemız tokat bölgesi doğu kara denızin iç kesimleri ,, hızlı gelişim ve erken büyüyen en kalitelı thum hangisi acaba ...

Ynt: EN İYİ YONCA TOHUMU HANGİSİ

kayseri veya elçi en çok tutulan çeşittir kayseri yoncası sapı daha boylu elçi kardeşlemesi daha fazla sap daha ince seçim senin.

ertuğrul link=topic=44592.msg417433#msg417433 date=1308173290' Alıntı:
kayseri veya elçi en çok tutulan çeşittir kayseri yoncası sapı daha boylu elçi kardeşlemesi daha fazla sap daha ince seçim senin.
kardeşlenme çoklugu ve ince sap terçihidir

ok-*-s bahsedilen tohumlar yanında bana tavsiye edilen GA ve Sunter yonca çeşitleride varmış çok iddalılar sunter kaplamalı ve ithal çeşitlere göre daha hesaplı uyy-*s ama bizm buralar da kuru soğuklara ve sonbahar ekimine dayanıklı çeşit hangisi karar veremedim...daha sizin gibi :S

Bilensoy 80 arastır iyidir bitavsiyemde kaplamalı tohum alma 100 kg de 40 kilosu yüzündeki kaplama 100 kilo tohum attım sanarsın ama 40 kilosu yüzündeki kaplamadır..

Arkadaşlar bölgenize uyumlu mudur bilmiyorum ama ben gulia diye bir çeşit ektim bu yıl. Büyük bol yapraklı, sapı ince, çabuk büyüyen on numara bir çeşit tavsiye ederim

Araştırdım biraz ve bizim burdaki tohumcuyla konuştuk ordan aldım markayı hatırlamıyorum ama köydekiler de çok beğendi sattım çoğunu :)