erkunt bereket çift çeker 4 lü 12 inç pullukla sürümde

Ynt: erkunt bereket çift çeker 4 lü 12 inç pullukla sürümde

cazgin0020 link=topic=46159.msg436385#msg436385 date=1314015550' Alıntı:
5 li tavsiye etmem 4 lü olsun 14 inç olsun açtıgı çukura erkuntun lastikler ebatlı oldugu için tam düssün tam düşerse güzel olur verimli olur bende 10 inç 4 lü var eski traktorumden kalma çok kucuk geliyo ii sürüm yaptırmıyo yeni pulluk alacak olsam nimete kesinlikle 4-14 inç alırım tavsiye de ederim çekmez die korkma rahat çeker ve 5 li 10 kadar nerdeyse yer goturur.
neden 5 li tavsiye etmiyosun kardeş bizde td85d ye 5 li 13 veya 5 li 12 almayı düşünüyoduk Ünlü

emeğine sağlık güzel paylaşım olmuş helal olsun erkunta döktürmüş yine ... :)

şarklılı18 link=topic=46159.msg436517#msg436517 date=1314036558' Alıntı:
neden 5 li tavsiye etmiyosun kardeş bizde td85d ye 5 li 13 veya 5 li 12 almayı düşünüyoduk Ünlü
tavsiyem şundan lastigi ebatlı olan traktor için büyük numara pulluk kullanılması gerek çunku pullugun açtıgı çukura motorun lastigi iyi düşmeli motor yan durmalı pullugun ucları sivri gelip pulluk güzel batmalı ebatı kucuk olursa bi pullugun iice pullugu dikmeden topraga güzel geçmiyo kendimde 4 10 inç var dikiyorum anca o zaman geçirebiliyorum topraga yoksa batmıyo topraga ama bu buyuk inç olsa düz durdugunda çukura ii düşse teker motor yan dursa pullugun ucları topraga daha iyi batıyo buda verimli bi tarla surmek oluyo tabi benim düşüncem tarladayken 2 pullukla deneyin bi kucuk inç birde 14 inç hangisi daha iyi batacak hangisinle daha verimli süreceksin.

enter link=topic=46159.msg436682#msg436682 date=1314048598' Alıntı:
emeğine sağlık güzel paylaşım olmuş helal olsun erkunta döktürmüş yine ... :)
ewt oyle olmus erkunt o :)
demirciler_14 link=topic=46159.msg436514#msg436514 date=1314036247' Alıntı:
Bence toprak yapısndan kaynaklanıyor. Yoksa Bereket bizde de var. Hiç öyle ahım şahım bir traktör de değil. Bu sene çift sürerken göreceğiz.
toprak yumusaga mı benziyo sence çıkan keseklerden belli olması lazım topragın zor olması deneyin gorun büyük viteste çekmeyebilir fakat kucuk vites olduktan sonra erkuntların bayılma gibi bi luxsu yoktur hatta ufak viteslerde rolantide bile çok rahatlıkla çeker adamlar 12 13 gazda sürmüşler yavaş sürmüşler.

cazgin0020 link=topic=46159.msg436747#msg436747 date=1314078779' Alıntı:
tavsiyem şundan lastigi ebatlı olan traktor için büyük numara pulluk kullanılması gerek çunku pullugun açtıgı çukura motorun lastigi iyi düşmeli motor yan durmalı pullugun ucları sivri gelip pulluk güzel batmalı ebatı kucuk olursa bi pullugun iice pullugu dikmeden topraga güzel geçmiyo kendimde 4 10 inç var dikiyorum anca o zaman geçirebiliyorum topraga yoksa batmıyo topraga ama bu buyuk inç olsa düz durdugunda çukura ii düşse teker motor yan dursa pullugun ucları topraga daha iyi batıyo buda verimli bi tarla surmek oluyo tabi benim düşüncem tarladayken 2 pullukla deneyin bi kucuk inç birde 14 inç hangisi daha iyi batacak hangisinle daha verimli süreceksin.

aynen katılıyorum...
sadece motorun tekerinin cızıya oturması değil topragın daha derinden aktarılarak daha verimli bir nadas oluyor, İNC ' i yüksek bi pulluk kullanınca...

örnegin td85e 5 12 takabilirsin, ama 4 14 takmak daha mantıklı olur...
hem lastik cızıya iyi oturur
hem daha derinden aktarmıs olursun...
ve asagı yukarı 4 14 ile 5 12 nin götürdükleri genişlik aynıdır...
tabi inc büyüdükce motor da yakıta biraz yüklenicektir ama olucak o kadar :)
16 inç ' i gecmemek kaydıyla yapılan derin sürüm iyi olur düşüncesindeyim(tabi toprak taban yapMAmıssa, tas yoksa, et topraksa...vs)...

omerfarukkoc link=topic=46159.msg436760#msg436760 date=1314082795' Alıntı:
aynen katılıyorum...
sadece motorun tekerinin cızıya oturması değil topragın daha derinden aktarılarak daha verimli bir nadas oluyor, İNC ' i yüksek bi pulluk kullanınca...

16 inç ' i gecmemek kaydıyla yapılan derin sürüm iyi olur düşüncesindeyim(tabi toprak taban yapMAmıssa, tas yoksa, et topraksa...vs)...
yakıt konusunda pek bişey değişecegini sanmam 2 kez fazla gidersin tarlada anca o olur ama motor daha rahat çalışır ve sürdügün tarla daha verimli olur.

yakıt nasıl değişmicek aga, tabikide değişir...

bi 5 12 incle sürüm yap bide 4 16 ile...

inc büyüyünce derinlikde(cm) artar o yüzden yakıtta değişir, ha 1.5 yakıosa 1.7 yakar :)

ama motorun eger 70 bg den büyükse inc ' i yüksek pulluk kullanmanın yararı cok...

omerfarukkoc link=topic=46159.msg436760#msg436760 date=1314082795' Alıntı:
aynen katılıyorum...

En iyi yorumu Ömer yapmış. Helal olsun.

omerfarukkoc link=topic=46159.msg436831#msg436831 date=1314112849' Alıntı:
yakıt nasıl değişmicek aga, tabikide değişir...

bi 5 12 incle sürüm yap bide 4 16 ile...

inc büyüyünce derinlikde(cm) artar o yüzden yakıtta değişir, ha 1.5 yakıosa 1.7 yakar :)

ama motorun eger 70 bg den büyükse inc ' i yüksek pulluk kullanmanın yararı cok...
pulluk 16 lı die iice batırmazsın yakıt artmaz arkasındaki açtıgı çukura toprak düşürmez motorda çizi çukuruna ii girer verimli sürüm olur büyük inç die sonuna kadar batırırsan yakıt haliyle artar :)

4 lu 11 den örnek vereyim 11le 12 alpler yada ünlü her kulak 2.5 cm fazla yer göturur 12 11den 4 kulakta 10 cm yani 10 cm daha işlenmemiş kalin toprk patates kavunkarpuz vs cogü sebzede daha ince nadas makbuldur 4lu 11 le yariayariya diskara cekmiş gibi olursün bizim yöre için tabi ;)

cazgin0020 link=topic=46159.msg436838#msg436838 date=1314115300' Alıntı:
pulluk 16 lı die iice batırmazsın yakıt artmaz arkasındaki açtıgı çukura toprak düşürmez motorda çizi çukuruna ii girer verimli sürüm olur büyük inç die sonuna kadar batırırsan yakıt haliyle artar :)

sn 16 inc pulluk kullanıp motor yakmasın die batırmazsan o pullugu almanın ne geregi kalır ki :)
hakkını vericeksinn, hem pullugun hem motorun hem de topragın....

omerfarukkoc link=topic=46159.msg436873#msg436873 date=1314119780' Alıntı:
sn 16 inc pulluk kullanıp motor yakmasın die batırmazsan o pullugu almanın ne geregi kalır ki :)
hakkını vericeksinn, hem pullugun hem motorun hem de topragın....
benim için önemli olan pullugun açtıgı çukur temiz ve derin olacak mesela 10 inç ilede derin sürüm yapabiliyoruz ama açtıgı çukur hem geniş olmuyo hemde kulaklarının uzerinden attıgı toprak çukurun yarısını dolduruyo motor çukura denk giremiyo yani 14 inç olsun normal batırsan yeter zaten ama açtıgı çukura motor denk düşsün pulluk denk batsın rahat sürüm olsun

ama 10 inc ile EN FAZLA 20 cm derinliğinde sürüm yapabiliyosan 16 inc ile 40 cm sürüm yapabilirsin... + çızı daha geniş olur...

bu arada pullugun actıgı cızının temiz olmasını istiyosan pullugunun en arka ayagının önünden topragı kesicek sekilde disk yaptır :)

avrupalıların pulluklarının her ayagında var gerci... kverneland, kaarsrecht pulluk videolarına bir gözat derim ;)

omerfarukkoc link=topic=46159.msg437109#msg437109 date=1314185828' Alıntı:
www.trekkertrekker.nl - Kaarsrecht Ploegen met J. Bolders zonder GPS (No GPS)

mesela bu video :)
o diskler topragı pasta gibi kesiyo... + avrupalıların bütün pulluklarının ayna açıları daha fazla ve aynalar daha uzun... o yüzden de cızıya toprak düşmüyor...
ewt gayet ii sürüm olmus benim istedigim sürümde boyle ama avrupaya uyamıyoruz işte .

ayynen :)

işte her zmn diyorum basımda babam olmasa tl100a ya direkt bi 4 16 pull otomatik pulluk alırım, aynı bu sekil sürüme basla ondan snra :)