Ynt: erkunt traktorlere uyumlu intercoller
Ben hala sözümün arkasındayım. Euro-2 motorlu servetlere intercooler takılması doğru değil, böyle bir uygulamada traktörünüz garanti kapsamı dışında kalır. Fabrika olarak böyle bir değişikliğe onay vermiş değiliz. Şu an üretilen intercoolerli 80.3 servet ve nimetlerde ise euro-3 motor bulunuyor, bu motorlar orjinalde intercoolerlı olarak kullanılmak zorundalar, çünkü bu şeklide tasarlanmışlar. Sizin servet80e intercooler takılmaz dememdeki neden buydu.
Bahsettiğim intercoolerli euro-3 motorlara intercooler takılana kadar onlarca test yapıldı, intercoolere giren borunun büküm açısı bile çok büyük farklar yaratabiliyorken kafana göre alıp takacağın intercoolerden 10 beygir güç artışı elde edeceğini iddia edenler yanılıyorlar. Ben taktım, yakıtım düştü, çekişim arttı diyenler, yaptıkları masraf nedeniyle psikolojik olarak kendilerini kandırırlar.
Resimde görülen intercooler da şu an üretilen intercoolerlı modellerimize ait bir parça değil. Uyanık birisi çıkmış, orjinal fabrika ürünü diye böyle bir ürünü pazarlamaya çalışıyor anlaşılan.
anayurtlu 3105d link=topic=45618.msg429696#msg429696 date=1312051020' Alıntı:
ben ersan abiye ilk aldığımızda okadar danıştım intercooler taktırmak istiyorum diye oda olmaz dedi turbonun basıncı filan ayarlanmalı dedi sonrada intercoolerli erkuntlar çıktı..