Ynt: erkuntların vites hız aralıkları ???
Traktörün hızını sadece bir kez otomobil ile ölçme şansımız oldu onda da 43 km/sa hızını gördük ama traktörün tam gazda olup olmadığından emin değilim. Benim verdiğim 38,75 km/sa değeri zaten 2200 motor devri için gerçerli. Motorun maksimum devri yaklaşık 2350 d/d olduğu için bu durumda 41,4 km/sa gibi bir hız çıkmakta. Tabi bu da lastiğin dinamik yarıçapına bağlı olarak değişmekte olduğu için lastiğin o anki durumuna göre traktörün hızı değişebilmektedir.
50-55-48 km/sa gibi hızlar biraz gerçek ötesi olduğu muhtemeldir. Bir kısmı da toros, R12 benzeri hız göstergesi artık bozulmuş otomobillerle ölçülmüş değerler olabilir.
Yakın zamanda imkan bulup gps ile ölçüm yapabilirsek ortaya çıkacak en gerçekçi değerleri sizinle paylaşırım. Tabi bizim bulduğumuz değerlerin hemen hemen hepsi açılmamış motorlarla bulunan değerler. Şu an elimizdeki en eski test motoru en fazla 50 saattedir.
ceya023 link=topic=21527.msg181482#msg181482 date=1243180465' Alıntı:
Teşekkurler ersan bey..
bide burda herkes bişey diyor cevremdede öle yok benim erkunt 50yapıyor benimki 55 benimki 48 , 45 yapıyor diyorlar burda tabloda 39km biraz daha fark eder demişssiniz nekadar fark eder gercekte traktör acıldıktan sonrada kaç km yapıyor son surat.. bilmiyorum biz denemedik geregide yok ama merak ettim..