erkuntun bayılması

s.a arkadaşlar okul nedeniyle biraz ara vermiştim trakkulup e . bi konu hakkında bilginizi almak istiyoorm . akrabamızın erkunt ( 80.4 s ) bayılıyor çift te ve kazayağında hemen kesiliyor diye servise qittiler serviste çekiş artar pompayı büyültelim demiş garanti kapsamında . şimdi pompayı büyülttü traktörün sesi bile değişmiş çok hoşuma gitti. yanlız çekişi şimdi nasıl bilmiyorm daha çifte yada kazayağına girmedi traktör daha yağmur yağmadıqı için tohumları bile ekemedik cçr-*-s . bnde yaptırmayı düşünüyorm acaba yakıtta fark olur mu bayılma olayı ortadan kalkar mı çekiş artar mı ?

Ynt: erkuntun bayılması

Pompa büyültme diye birşey yok.Arkadaş yanlış anlamış yada yanlış anlatmışlar. Erkunt servisleri garanti kapsamında pompayı söküp Eskişehir de gönderiyor.Orada pompaya test-ayar-deneme yapılıyor.Yaklaşık 2-3 günde geliyor pompa.Sonuç olarak şaşırtıcı derecede fark oluyor eski haline göre.

pompa ayarı dediğin sonucu veride servisin pompa büyütmesi herhalde yanlış anladın gibi ne iş :S. kıymetmi takmış yoksa ne olursa olsun Erkunt çeker kopartır ZF ise birde güçç*-* güçç*-*

Pomba bakım ve ayarı yapılmış olması kuvvetle muhtemel çünki burada bir arkadaşımda aynı dertten buradaki bir pompacıda birkaç kez ayar yaptırdı yani büyütme falan olmadı..

yahu ben yanlış anlamadım abilerim olay bu . traktör 300 saat bana denilen pompa büyütüldü . belki de bana anlatan abi yanlış anladı zuha-*-s . yani traktör sahibi . hatta bişi daha yapıyolarmış 10 bg daha artıyormuş hp si .

alperen_37 link=topic=71414.msg823634#msg823634 date=1389204767' Alıntı:
yahu ben yanlış anlamadım abilerim olay bu . traktör 300 saat bana denilen pompa büyütüldü . belki de bana anlatan abi yanlış anladı zuha-*-s . yani traktör sahibi . hatta bişi daha yapıyolarmış 10 bg daha artıyormuş hp si .
Enjektörleri değişirlerse artabilir :) Zaten enjektör değişmeden pompa büyüse de çok değişmez.

nuribeyli link=topic=71414.msg823663#msg823663 date=1389207195' Alıntı:
yolda bayılmasına alışkınızda tarlada harika çekişinden çok memnunuz

abi ben daha öyle bi çekiş göremedim valla zf şanzuman 70 lik var kesiliyo hemen .

bence erkuntun zf serileri cok seri oldugu için yol vitesinde bayılıyor tarla vitesinde okadar bayılmıyor buda normal

Zf şanzıman motor gücüyle verim alınabilen bir şanzıman diyebilirim.100-110 luk erkunt-zf ikilisini bir deneyin ne demek istediğimi tam olarak o zaman anlarsınız.

işin aslını serviste öğrendim pompayı söküp ankaraya yollamışlar teste sokmuşlar bi iki ayar yapıp qeri yollamışlar :) :)

yaw arkadaşlar bendede 80.3 erkunt var alırken uçak alıyormuş gi,bi hevesle aldım inannın bütün hayallerim suya düştü yoldada bayılıyo tarladada

Kesinlikle pompa ayarı sart.
Bayi bize demisti pompayı ucretsiz ayarlatalim die. Bende yeni motorun ne pompası ayarlanacak, mazotu acacaklar baska ne yapacaklar dedim..
2sene o sekilde kullandık :) garantı bitecegi zaman yine konusu gecti bizde hadi ayarlatalım bakalı zaten garantide bitiyo dedik ücretsiz ayarlandı, 9ton veren pancarda söküm makinasi ile yol2ile banamısın demiyor :D
Sonra farkı görünce hemen hasmeti de ayarlattik :D

anayurtlu 3105d link=topic=71414.msg834075#msg834075 date=1390647600' Alıntı:
Kesinlikle pompa ayarı sart.
Bayi bize demisti pompayı ucretsiz ayarlatalim die. Bende yeni motorun ne pompası ayarlanacak, mazotu acacaklar baska ne yapacaklar dedim..
2sene o sekilde kullandık :) garantı bitecegi zaman yine konusu gecti bizde hadi ayarlatalım bakalı zaten garantide bitiyo dedik ücretsiz ayarlandı, 9ton veren pancarda söküm makinasi ile yol2ile banamısın demiyor :D

Sonra farkı görünce hemen hasmeti de ayarlattik :D

pompayı nerde hangi ustaya ayarlattınız