tiger68 link=topic=85078.msg1019536#msg1019536 date=1440313231' Alıntı:
Barış abi bu çiftlik ziyaretlerini kim organize ediyor
Ben... [emoji3]
Fransa ' da hayvancılığın yoğun yapıldığı bir bölgesi var. Lyon, Clermont tarafları. Orada her yıl fuar düzenleniyor. Bu fuarda besi biraz daha ağırlıklı gibi. Clermont civarında da birçok Limuzin, Şarole, Montbeliard çiftlikleri var.
Bu fuarın organizatörleri yurtdışından gelen ziyaretçileri çok önemsiyor. Öyle ki; yabancı ziyaretçilere fuar girişi ücretsiz. Ayrıca hergün otobüslerle çiftlikleri gezdiriyorlar. Bu geziler de yabancılara ücretsiz.
Fuar 3 gün. Biz Çanakkale ' den 4 arkadaş gitçez. İlk gün fuar alanını gezcez. 2. gün bir Şarole büyükbaş, bir Şarole küçükbaş ve bu hayvanların kesilip, paketlenip satışa sunuluşu konulu bir geziye katılcaz. Son gün de bir Limuzin çiftliği gezicez.
Bunlar için ayarlamaları yaptık. Fransızlar her konuda olduğu gibi bu konuda da o kadar organizeler ki, geçen gün beni bu konuda Fransız Dış Ticarat Müsteşarlığından bir yetkili arayıp her konuda yardımcı olabileceklerini söyledi. [emoji3] Çok acayip hissettim. Sanıyorum bizim de kavgaları, seçimleri bırakıp; elele verip bir Avrupa ülkesi olma yoluna acilen girmemiz şart. Yoksa tren kaçıyor. Bilimi, sanatı, edebiyatı, sanayiyi kaçırdık bu gidişle Tarım ve Hayvancılığı da kaçırcaz.