Faizsiz traktör almak

Selamun aleyküm arkadaşlar hayırlı günler.
Forumu baya takip ediyorum da herkes krediyle faize bulaşarak traktör alıyor.
Ben faizsiz alabilmek için birevim, eminevim, tarzı Bi kuruluş olan imece yatırım ile 75.000 tl lik araç için sözleşme yaptım sabit taksitli 12 ay sonra teslimat yapacaklar bana kurasız yani. 5.874 tl masraf ücreti alıyorlar onunda 3 de 1 ini ilk taksite geri kalanını 12 taksite bölüyorlar. Ben bu 3 gün önce ilk taksidi mi ödedim yani seneye bugu şerde 75 000 tl lik traktör alabilecem. Toplamda 38 ay ödeme yapacağım.
Belki işinize yarar diye düşündüm.
Screenshot_20200119_170218_com.google.android.apps.docs.jpg

Şuanda zaten ziraatin faizleri cok düsük yarın bürgün eldeki bulgurdanda olma derim 1 sene sonra kim öle kim kala Allah göstermesin
Cemal abi doğru söylüyorsun da faiz siz olsun uzun olsun. Ben faizle iş yapamam.
Belki ziraat ödeme ve vade konusunda hatta üzerine gelen Ek konusunda avantajlı ama haram abi benim için önemli olan helal olması

Cemal abi doğru söylüyorsun da faiz siz olsun uzun olsun. Ben faizle iş yapamam.
Belki ziraat ödeme ve vade konusunda hatta üzerine gelen Ek konusunda avantajlı ama haram abi benim için önemli olan helal olması
Faiz yemek haram da faiz ödemek te haram a giriyor mu acaba bunu hep merak ediyorum bide geçenlerde diyanet haram değildir diye fetva verdi