FİĞ de verimler ne durumda?

Ynt: FİĞ de verimler ne durumda?

doktorsihirbaz link=topic=66041.msg749677#msg749677 date=1370177444' Alıntı:
fiğ yetiştiriciliğinde masraf olarak neler var yani nekadar gübre atılır vb şeyler.
Fiğde verim genelde 20-25 balya olarak değişiyor buralarada ama bir defa sulamak gerek en az.Ekerken dekara en az 10 kg DAP suyundan öncede 15 kg kadar ÜRE iyi oluyor verim için.Fiğ ekiminde destek var yanılmıyorsam dönüme 35 tl gibi olacaktı.Ama ayçiçeği desteğiyle aynı yılda verilirmi onu araştırmak gerek.Ben bugün taşıdım balyaları dönüme 26-27 gibi denk geldi bu yıl.

selamün aleyküm abiler aranıza yeni katıldım güzel ortam olmuş burda birbirinizin bilgilerinden faydalanmanız çok güzel. bende fiğ ekimini öğrenmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim. (ekiminden biçimine ve sonrasına dair bilgiler yani). Hepimizin kazancı bol ürünü bereketli olur inşallah.

bu yıl arpa ektiğim tarlamızın 3,5-4 dönüm kadar yeri çok sulak olduğu için ekememiştik nisanın 5 de babam çizelle fiğ ekmiş boş kalmasın diye Allah ıma Şükürler olsun 105 balya çıktı dün

doktorsihirbaz link=topic=66041.msg750122#msg750122 date=1370303437' Alıntı:
bu fiği illaki sulamamız gerekiyor mu su olmayan yerlerede eksem verim nasıl olur?

yağış alan bi bölge ise sorun yok ama yağış sıkıntısı olursa sulaman gerekir yoksa verim çok düşük olurr

BOZKURT07 link=topic=66041.msg750129#msg750129 date=1370325780' Alıntı:
yağış alan bi bölge ise sorun yok ama yağış sıkıntısı olursa sulaman gerekir yoksa verim çok düşük olurr
şehir olarak ben edirnedeyim macar fiğ olarak baktığımda ekim süresiyle biçim süresi arasındaki zamanda bizim bölgede haftada 1 en kötü 2 hafta 1 kere güzel yağışlar oluyor tabi 3 4 gün üst üstede yağdığı zamanlarda oluyor bana göre yağışlar yeterli olacaktır.

25 DÖNÜMDEN 900 BALYA ALDIK VE YERİNEDE TRUVA CİNSİ SİLAJLIK MISIR EKTİK.ARKADASLAR BİDE SİZE BİR TAVSİYE FİĞDE FAZLA ARPA KATMAYIN YOKSA HEPSİ SAP OLUYOR O ZAMANDA SAMANDAN FARKI KALMIYOR.

BOZKURT07 link=topic=66041.msg750129#msg750129 date=1370325780' Alıntı:
gecen sene konyada kırac arazide 40 donumde 200 balya aldık masrafa bile değmez.tabi konya az yagıs alan bir yer.

Fiğ Trakyanın her tarafında rahatça yetişir , sıkıntı olmaz. Ancak aşırı soğuklar uzun sürerse güz fiğsinde azda olsa soğuk zararı olabilir.