hayırlı olsun güle güle kullanın
teşekkürler daha iyileri sizin olsun
hayırlı olsun güle güle kullanın
Ek yapılsa olur tahminim çünkü bazı firmalar makinalarına ek koyup kapasitesini 1 m3 kadar artırdıgı oluyor.Bizde makinaya ek ilave yaptırmayı düsünüyoruz makina satan birine gösterdik ek yaptırsanız olur sıkıntı olmaz dedi.evet ot balyasından sonra slaj veya küspe dökünce otu bastırıyor daha güzel karıyor, peki makinanın üstüne 30-40 cm arası ek yapılsa makinedeki helezon karmaya yetmez mi içerideki malzemeyi
Asil dikkat etmeniz gereken icine attiginiz malzemenin temiz olmasi , bozuk , küflu ,don, tasli toprakli veya balya teli gibi dikkat edilmeden atilan malzeme malesef pahaliya mal oluyor . Eger coban yada bakici kariyorsa yemi muhakkak basinda durup kontrol edin.
Biz 2 ay kadar cobanlara biraktik , icine attiklari malzemeye hic dikkat etmemisler hayvanlar hastalandi ,ölenler oldu.
Hayırlı olsun makina güzele benziyor fazla bilgim yok ama Bereket tv de Benim Çiftliğim programında geçen hafta yem karma hatalarınıda anlattıkları ve daha iyi verim için neler yapmanızı anlattıkları bir bölüm oldu izlemenizi öneririm.
yorumunuz için teşekkürler dikkat ediyoruzBalya iplerini makinaya kaçırmamaya dikkat edin zira hayvanların önündeki yemde parça parça ipler bulursunuz
Tartı sistemi var mi
Karma süresi makinenin doluluk oranı ile de alakalı. Mesala 2 balya ve aynı oranda diğerlerini 5-10 dakikada karıştırır. 4 veya 5 alırsa 6 balya ise 15 20 dakika veya daha fazla sürebilir. Bunu gözlemleyerek tespit edersin artık.İyi forumlar 4m küp fimaks yem karma aldık, fimaks veya herhangi marka makinalar ortalama kaç dakika da karıyor acaba Yemi bilgisi olanlar var mı ya da kullanan? Ve birde verim artışı görülür mü sizce hayvanlar karılmış yem yediğinde
![]()
![]()
bende senin makinanin aynisi 4m3 izelmak var 2 yulaf 2 yonca 1 saman asistan kepcele 3 kelce silaj 1kepce pancar kuspesi tuz falan atiyorum hayvanlarin tuketimine gore ekliyorum azaltiyorum
herhangi bir kesif yem kullanıyor musunuz, kullanıyorsanız direk makineye mi döküp karıştırıyorsunuz onu da