Flamura ekmeklik buğday tohumu

Tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum yozgat bölgesinde kuru tarım yapmaktayız bu sene 1.5 ton flamura buğday tohumu aldık haftaya ekeceğiz eken veya çevresinde yetiştiren oldu mu bu buğday çeşidini hastalıkları verimi hangi ayda ne duruma göre gübre atılmalı bilgi verirseniz çok sevinirim herkese hayırlı işler bol kazançlar

Tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum yozgat bölgesinde kuru tarım yapmaktayız bu sene 1.5 ton flamura buğday tohumu aldık haftaya ekeceğiz eken veya çevresinde yetiştiren oldu mu bu buğday çeşidini hastalıkları verimi hangi ayda ne duruma göre gübre atılmalı bilgi verirseniz çok sevinirim herkese hayırlı işler bol kazançlar

Verim düşük un değeri yüksek

Çok eski bir tohum flamura 85
Orijinalliğini yitirmiş bir tohum
1991 yılında köyümüzde ilk denemiştik ve yıllarca trakyada yaygın olan bir tohum cesidiydi artık eken kişi azaldı orjinalliğini kaybetmiş bir çeşit.

Tanesi iri normale göre mibzeri bir diş açmalı.septoryaya hassas.kökboğazına toleranslı.bizde pas 5 yılda bir olur oda karapas.üzerinde hiç pas görmedim.soğuğa bir çoğundan daha iyi hatta enoladan iyi diyebilirim ama bezostaja kadar değil.verim yağışa bağlı suyu sever kısaboyludur yatmaz.bezotaja ile aynı kalitede yalnız hektolitresi biraz düşük.

Son düzenleme:
Bizim trakya bölgesinde ekilen eski bi çeşit şuan genelde geliboluyla karıştırıp ekilir satarken flamura85 denir. Kalite değerleri yüksek verimi 300-650 kg yerine göre. Kurağa soğuğa dayanıklı.

IMG_1412.JPG
8A8A0AA4-DCD1-4DA7-9A92-0FEA6257121D.jpg

Çorumda bende ekiyorumda artık yavaş yavaş değiştirmemiz gerkiyor verim düşük kalıyor kardeşlenmesi az,iri taneli o yüzden dönüme 25kg aşşağı düşmemen lazım soğuğa dayanıklı,kuraklığa çokda dayanıklı olduğunu düşünmüyorum bahar yağışları özellikle verimi çok belirliyor 600kg aldığımız yerde oluyor 200kg da kalanda oluyor

Resimler ve ekler

• 8A8A0AA4-DCD1-4DA7-9A92-0FEA6257121D.jpg
    8A8A0AA4-DCD1-4DA7-9A92-0FEA6257121D.jpg
    386.9 KB · Görüntüleme: 41
Bu yıl dönüme 20 kg ektim zaten buğdayı seven ve eken biri değilim mavi etiketle geldi yerlerin neredeyse tamamını yazlık bıraktım bakalım ne olacak.