Ford’un binek araç pazarındaki büyümesi 2012’de hız kazanacak


Ford’un binek araç pazarındaki büyümesi 2012’de hız kazanacak
Ford’un Frankfurt Fuarı’nda tanıttığı en küçük motoru ve çevreci ECOnetic teknolojileri, binek araç pazarındaki büyümesine ivme katacak.

BlobServer


Frankfurt Otomobil Fuarı’yla birlikte tarihindeki en güçlü ürün gamına sahip olan Ford, global olarak tasarlanmış performans araçları Focus ST, Fiesta ST Concept’in yanı sıra Fiesta WRC, Focus ST-R, B-MAX Concept, FormulaFord, C-MAX PHEV, C-MAX HEV ve Yeni Ranger ile birlikte birçok teknolojik yeniliği Avrupa fuarlarında bugüne kadar sahip olduğu en büyük standda sergiliyor.

ECOnetic teknolojilerini tüm ürün gamına yayan Ford yeşil teknolojiyi erişilebilir kılıyor
Ford, yüksek performans ve düşük yakıt tüketimi sunan EcoBoost motor serisini önümüzdeki yıl Focus, C-MAX ve B-MAX ve Fiesta modellerinde satışa sunulacak en küçük motoru olan 3 silindirli 1.0 litrelik motor ile genişletiyor.

İlk olarak 2012 yılı başlarında Focus’la başlayacak ve yıl içinde B-Max, C-Max ve Fiesta’da da yer alacak yeni 1.0 litrelik EcoBoost motor, Ford’un çevreci kimliğini daha da güçlendirecek. Yeni turbo şarj, direkt enjeksiyonlu 1.0L EcoBoost motor düşük tüketim yanında ürettiği yüksek güç ile müşterilerin performans isteklerine de sonuna kadar cevap verebilecek bir yenilik olacak. Ford’un düşük CO2 emisyonlu ürün gamı stratejisi doğrultusunda geliştirdiği yeniliklerin Ford Otosan’ın 2012 yılında binek araç pazarında büyümesine ivme katacağını belirten Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay; ‘’İlk olarak 2012 yılı başında Focus modelimizde satışa sunacağımız yeni 1.0L EcoBoost motorumuz, yılın geri kalanında diğer araçlarımızda da yer alacak. Yeni 1.0L EcoBoost motor ilk etapta 100 ve 120 PS’lik versiyonlara sahip olacak,’’ dedi.

Hem mevcut ürün gamında bulunan hem de gelecek modellerde yer alacak Otomatik Start Stop, Akıllı Şarj Sistemi, Aktif Ön Izgara, EcoMode ve yakıt tasarrufu sağlayan benzer teknolojileri ECOnetic teknolojiler çatısı altında birleştiren Ford, premium olmayan üreticiler içerisinde Aktif Ön Izgara sunan ilk marka olarak da öne çıkıyor. Ford, EcoBoost motorlar ve 1.6L dizel motorlara sahip araçlarda gelecek yıldan itibaren Econetic Teknolojiler logosuna yer vererek çevreci teknolojilerini vurgulayacak.

Türkiye, hem Focus hem Fiesta pazar payı sıralamasında Avrupa’nın en iyi ikinci ülkesi
Yüzde 15,4’lük pazar payı ile 2011 yılının ilk 8 ayı sonunda pazardaki lider konumlarını devam ettirdiklerini söyleyen Otay, “Yılın geri kalanında yüksek performansımızı devam ettirip üst üste 10’uncu kez lider olmayı hedefliyoruz. Fiesta ve Focus araçlarımızın bu başarıya ulaşmamıza büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz,” dedi.
Yeni Focus’un segmentindeki standartların üzerinde olan teknolojik özellikleri ile lansmanından itibaren showroomlara en çok ziyaretçi çeken model olduğuna dikkat çeken Nuri Otay, Focus satışlarının toplam binek araç satışlarından aldığı paya göre, Avrupa’nın en iyi ikinci ülkesinin Türkiye olduğunu belirtti. Otay; ‘’Yılın son çeyreğinde devreye alacağımız 125 PS benzinli motorlarla sunulacak 6 ileri PowerShift benzinli otomatik seçeneği ve oldukça şık ve sportif bir görünüme sahip SW gövde tipi ile Focus müşterileri 2 yenilikle daha buluşacaklar. 2011 yılında hedefimiz 25 bin adet Focus satışıyla C segmentinde ilk akla gelen modellerin başında yer almak’’ dedi.

Fiesta’nın ise tasarımı ve kalitesiyle segmentindeki en iyi seçenek olduğunu söyleyen Otay; 2011 Temmuz sonu itibariyle Fiesta’nın 13.592 adetlik satış rakamına ulaştığını ve segmentinde en fazla tercih edilen araç olmakla birlikte tıpkı Focus gibi Türkiye’nin Fiesta satışlarında Avrupa’nın en iyi ikinci pazarı olduğunu belirtti.
BlobServer

Ford Evos Concept ile teknoloji deneyimi
Ford’a yeni bir global tasarım yönü belirleyen Evos Concept, Ford’un global araştırma ve inovasyon ekibi tarafından geliştirildi. Tasarımı kadar geleceğe yönelik teknoloji deneyimi sunmasıyla da ön plana çıkan Evos Concept, Ford’un SYNC araç içi bağlantı sistemi ile yaptığı gibi yeniliklere hız verme isteğini gösteriyor. Geleceğe yönelik araç teknolojilerinin ip uçlarını veren Evos Concept geliştirilmekte olan yeni nesil otomobillerin sürücü ile etkileşimde olan ve sürücüyü uyaran yönünü ortaya koyuyor.

Ford 2012’de B-MAX ile tasarımla fonksiyonelliği bir araya getirecek
Ford’un küçük otomobil pazarına yönelik yenilikçi vizyonu doğrultusunda geliştirilen B-MAX, geleneksel B sütununu ortadan kaldıran ve arkada iki sürgülü kapıya sahip yeni gövde tasarımı ile öne çıkıyor. Türkiye’de de oldukça yoğun ilgi görmesi beklenen bu yenilikçi tasarım hem sınıfında en iyi kabin erişimini sunuyor hem de benzersiz bir kolaylık ve esneklik sağlıyor.
BlobServer


Yeni Ranger Türk müşteriler ile tanışmaya hazır
Ford, 2012 yılı başında satışa sunmayı planladığı Yeni Ranger pick-up’ı, üretime hazır versiyonu ile fuarda sergiliyor. Baştan sona yenilenen araç, artan yük kapasitesi, performansı ve ekonomikliğinin yanı sıra konfor, teknoloji ve güvenlikte de çıtayı yükseltmesiyle bir dizi iyileştirmeyi biraraya getiriyor. Yeni Ranger, Türk müşteriler ile ilk kez Kasım ayında gerçekleştirilecek olan Ticari Araçlar Fuarı’nda buluşacak.
Ford-Ranger_Wildtrak-2012-wallpaper.jpg

Ford’un elektrikli araç filosu büyüyor
Frankfurt Fuarı’nda Focus BEV ile birlikte beş kişilik C-MAX üzerinden geliştirilen iki elektrikli model C-MAX Energi plug-in hibrit ve C-MAX HEV de yer alıyor. Her iki hibrid araç da Avrupa'da 2013'te satışa sunulacak.

Ford-Taurus_2013_800x600_wallpaper_01.jpg

Ford-C-MAX_Hybrid_2013_800x600_wallpaper_02.jpg

Ford-Escape_2013_800x600_wallpaper_04.jpg

Ford-Fusion_2013_800x600_wallpaper_08.jpg

Ford-Fusion_2013_800x600_wallpaper_12.jpg

Ford-Flex_2013_800x600_wallpaper_07.jpg

Ford-F-150_Harley-Davidson_2010_800x600_wallpaper_03.jpg

Ford-Territory_2012_800x600_wallpaper_19.jpg

Ford-Mustang_GT_2013_800x600_wallpaper_05.jpg
 

Benzer Konular