Forterra 115-Ormanda Şahlanıyo

Ynt: Forterra 115-Ormanda Şahlanıyo

4 çekere almak anlamsız olmuş. Birde kepçesi boş, eğer bir kepçe toprak alsa belki ağırlık yeterli olacak ve şahlanmayacak.

abi forterra sınıfının en sallı ağır motorlarından.. önünde kepçeyle bile şahlanıyosa ciddi yük çekiyo, biniyordur.. arka lastikten de belli..

not: kepçenin sağlı sollu 2 kolu rahat 600 KG vardır.. En öndeki aparatta 250 KG ve ön dingilden 2 metre kadar uzakta.. yani önü ÇOK zor kalkar aslında..

tek başına ormanı almış gidiyo:)

http://youtu.be/lMM27c5ycLM

nasıl bir motor yahu bu zetor. Helal olsun. Eline , emeğine sağlık Uğur hocam.

işte bu yüzden.. koltuğa oturup marşa bastımı.. parça/servis/2. el durumu vs hepsini unutuyo insan.. :)

inşallah yeni mümessil bunları da oturtcak.. tadından yenmez o zaman..

kendinden hem büyük hem ağır orman traktörü.. ve zetor:)

http://youtu.be/Rw2lKUTC7Ao

Diğer arkadaşların da dediği gibi Tomruk çekerken,boyu daha kısa olan odunlarıda kepçeye doldursa hem iş daha çabuk bitecek hem traktör ön kaldırmayacak.

Gelirken kepçe boş gelmesin bari dedim odun getirsin diye :) Yoksa farketmez ormana çıkmadan ön kaldırmasın diye gübre doldursun kepçenin içini isterse.)

ağaçlar uzun, yollar dar ormanda.. o yüzden önle taşımak pek uymaz dedim ismail..:)

bide orman traktörü istediği kadar şahlansın arkaya ters takla atamaz! arkada tomruk sürütücü güvencesi var.. ona dayanıp kalır..

Bence boş da olsa ormanda önyükleyici kullanmak yanlış seçim.Dediğin gibi yollar dar.Kimi zaman iğne deliğinden sokuyoruz traktörü, zaten zar zor ağaçların arasında manevra yapıyoruz.Bir de kullanılmayan kepçeyle manevra yapmak dar alanda kendine eziyet olur.Ağaçların arasından Tampon kurtarıcam diye çok uğraşmadım.Tampon bile yamulttum.