Forumdaki en büyük 10 çiftçi kimler?

Ynt: Forumdaki en büyük 10 çiftçi kimler?

Gecen yıl 3000 dönüm aycekirdeği 800 dönüm bugday ve arpa.

Bu yıl 4500 dönüm Aycekirdeği 600 dönüm bugday ve arpa :)

mete26 link=topic=49497.msg488652#msg488652 date=1323769123' Alıntı:
forumun en büyük çiftçileri çukurova, ege ve trakya bölgesi çiftçileridir.
iç anadoluda 5000 dekar yer eksen ne olur. sen 4 kez su vererek 700 kg. buğday almaya çalışırsın.
trakya şartlarında hiç su vermeden 500 kg. bugday alırsın. çukurova da 600 kg. alırsın. yerine bir ürün daha ekersin. ege bölgesindede aynı.
orda ekini sulamazlar burda ben susuz kırac ekinini bicmem bile olmazki dk 500 kilo bugdayın altı bana zarar gecer öz degerleride düşük cıkar yemlik ben daha yem fabrikasına bugday satmadım

aksoylar link=topic=49497.msg488945#msg488945 date=1323796152' Alıntı:
sitede romanyada havuç sökümü yapan arkadaşlar vardı.onlarında sanırsam arazisi bihayli fazla.
romanya ekenler bizim burdan mal varlıklarına boşve en basit örnek 3 tane tarım makinası var degeri 1 trilyonun üzerinde bizim muhasebemiz yetmez onlara ama baş patronları cok calışkan daha calışıyor şu anda mısır alımı yapıyolar işcilerle mısır boşaltır doldurur en ufak bi ukalalık begenmemezlik vs hic bir şey yok adamda cok güzel bi esnaf konya casporda ve ic anadolu jd bayisi birinci kaliteli adam asla malını rezil edip fiyat düşürecem diye ugraşmaz konya borsa fiyatında alım satım

bızım kendımıze aıt 300 donmu tarla var kaç dekar pek anlamam ıcarla bırlıkte 400 250 donmu sulu yanı pancar kabak cekırdegı ıste gerı kalnda ekın buyday arpa

mete26 link=topic=49497.msg488652#msg488652 date=1323769123' Alıntı:
forumun en büyük çiftçileri çukurova, ege ve trakya bölgesi çiftçileridir.
iç anadoluda 5000 dekar yer eksen ne olur. sen 4 kez su vererek 700 kg. buğday almaya çalışırsın.
trakya şartlarında hiç su vermeden 500 kg. bugday alırsın. çukurova da 600 kg. alırsın. yerine bir ürün daha ekersin. ege bölgesindede aynı.
Bizim ekinleri biçerken biçerci arkadaşlar adanalı ağaları arıyorlarmış sizin ektiğiniz tohumlar Aksarayda 800 kg geçiyor diye onlarda inanmıyormuş,hakktende öyle biz buğdayda 800 kgr ları geçiriyoruz ayçiçeğindede 500 kgr lara yakın verim alıyoruz ve ürünlerimizide istediğimiz fabrikaya piyasada en yüksek fiyatlara veriyoruz işin aslı verim ve kalitede avrupa Amerikayla yarışıyoruz,büyük çifçiliğe gelince bizimde kendimize ait 400 dk sulu yerimiz var birinci sınıf toprak icarlarla daha fazlasını ekiyoruz bence büyük çifçilik binlerce dönüm arazi sahibi olup büyük tarktörler kullanmak değil ektiğimiz ürünlere en üstün düzeyde bakabilmek,en yüksek vaerimleri alabilmek ve sahip olduğumuz ekipmanlarla sahip olduğumuz toprakları profesyonelce işleyebilmek

hacimmet link=topic=49497.msg489154#msg489154 date=1323807453' Alıntı:
Bizim ekinleri biçerken biçerci arkadaşlar adanalı ağaları arıyorlarmış sizin ektiğiniz tohumlar Aksarayda 800 kg geçiyor diye onlarda inanmıyormuş,hakktende öyle biz buğdayda 800 kgr ları geçiriyoruz ayçiçeğindede 500 kgr lara yakın verim alıyoruz ve ürünlerimizide istediğimiz fabrikaya piyasada en yüksek fiyatlara veriyoruz işin aslı verim ve kalitede avrupa Amerikayla yarışıyoruz,büyük çifçiliğe gelince bizimde kendimize ait 400 dk sulu yerimiz var birinci sınıf toprak icarlarla daha fazlasını ekiyoruz bence büyük çifçilik binlerce dönüm arazi sahibi olup büyük tarktörler kullanmak değil ektiğimiz ürünlere en üstün düzeyde bakabilmek,en yüksek vaerimleri alabilmek ve sahip olduğumuz ekipmanlarla sahip olduğumuz toprakları profesyonelce işleyebilmek
rençber çiftçilik desene hacım

hacimmet link=topic=49497.msg489154#msg489154 date=1323807453' Alıntı:
anlş-*s aynen öyle en büyük zenginlik budur işinden zevk almak ülkemizde biraz gec başladı ama sonunda başladı kaliteli üretim ekim dikim satmak artık bugday bize öz degeri üzerinden satılıyor karambole cifcilik yapmak artık hem yorucu hem stresli iş

arkadaşlar şuda bir gerçek sulu tarımın500 dekarı kuru tarımın 1500 dekarına bedel diye düşünüyorum..bilmem yanlışmı

vale link=topic=49497.msg489282#msg489282 date=1323816883' Alıntı:
arkadaşlar şuda bir gerçek sulu tarımın500 dekarı kuru tarımın 1500 dekarına bedel diye düşünüyorum..bilmem yanlışmı

işçi tutmadan kendi ailemle 150 dekar sulu tarıma güçlükle yetişiyorum.çapa işleri için çoğu zaman işçilerimiz oluyor...ayrıca 10 inekde var.kendi işimin hem patronu hem işçisiyim.huzurluyum.

dolcevita link=topic=49497.msg489173#msg489173 date=1323808199' Alıntı:
anlş-*s aynen öyle en büyük zenginlik budur işinden zevk almak ülkemizde biraz gec başladı ama sonunda başladı kaliteli üretim ekim dikim satmak artık bugday bize öz degeri üzerinden satılıyor karambole cifcilik yapmak artık hem yorucu hem stresli iş
Bu iki yoruma tamamıyla katılıyorum. alk-*s

vale link=topic=49497.msg489282#msg489282 date=1323816883' Alıntı:
Toprağın verimliliği bence daha önemi noo*-*-