FUAR İPTAL

Ynt: FUAR İPTAL

yanı başımızdaki fuara gitmedik Cuma Cumartesi gidecektim bu gün son anda vazgeçmiştim yarında İl tarım ve damızlık birliği ile özel gidecektik iptal oldu,bu gün fuarda sıtant açan bir arkadaşı aradım tam üzerlerinden yırtılmaya başlamış çadır bu gitseydim galiba tam orada olurdum.

hacimmet link=topic=63841.msg719016#msg719016 date=1363370184' Alıntı:
yanı başımızdaki fuara gitmedik Cuma Cumartesi gidecektim bu gün son anda vazgeçmiştim yarında İl tarım ve damızlık birliği ile özel gidecektik iptal oldu,bu gün fuarda sıtant açan bir arkadaşı aradım tam üzerlerinden yırtılmaya başlamış çadır bu gitseydim galiba tam orada olurdum.

İyiki de gitmemişsin. Yırtıldığı, daha doğrusu taşıyıcıların yıkıldığı anda o çadırdaydım... İskambil kağıdından yapılan kuleler gibi bir anda yıkılmaya başladı. Tanrıya şükür paniğe kapılmadan oradan çıkabildim. Haberlerde izlediğim kadarıyla benim kadar şanslı olmayan 31 kişi yaralanmış.

Bu günün tespiti: Tesadüfen yaşıyoruz...

atila link=topic=63841.msg719065#msg719065 date=1363371558' Alıntı:
İyiki de gitmemişsin. Yırtıldığı, daha doğrusu taşıyıcıların yıkıldığı anda o çadırdaydım... İskambil kağıdından yapılan kuleler gibi bir anda yıkılmaya başladı. Tanrıya şükür paniğe kapılmadan oradan çıkabildim. Haberlerde izlediğim kadarıyla benim kadar şanslı olmayan 31 kişi yaralanmış.

Geçmiş olsun Atila Abi, dostlardan kimsenin zarar görmemiş olması sevindirrici, yaralıların olması üzücü bir durum.

geçmiş olsun abi.verilmiş sadakanız varmış.

Geçmiş olsun abi

Geçmiş olsun abi.

A.A. Haberi.
TÜYAP ' ın düzenlediği Konya Tarım ve Hayvancılık Fuarları ' nda kurulan çadır, kuvvetli lodos nedeniyle yıkıldı. Stantların devrilmesi sonucu 17 kişi yaralanırken, fuarın kapatıldığı açıklandı.

15 Mart 2013 Cuma, 13:45
KONYA - Konya-Ankara karayolu üzerindeki KTO-TÜYAP Uluslararası Fuar Merkezi ' nde önceki gün açılan Konya Tarım ve Hayvancılık Fuarları ' nda kurulan çadır, kuvvetini artıran lodosun etkisiyle çöktü.

TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, çok şiddetli rüzgar nedeniyle bazı çadırların brandalarının uçtuğunu, çökmeler olduğunu söyledi.

Öte yandan, TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş ' den yapılan açıklamada, ' ' Kuruluşumuz Tüyap Konya Fuarcılık A.Ş. tarafından KTO–TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi ' nde 13–16 Mart 2013 tarihleri arasında hazırlanan Konya Tarım ve Hayvancılık Fuarları, olumsuz hava muhalefeti nedeniyle ortaya çıkabilecek güvenlik zafiyetini önlemek amacıyla 15 Mart 2013 Cuma günü itibariyle kapanmıştır ' ' denildi.

Vali olay yerinde inceleme yaptı

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, TÜYAP ' ın düzenlediği Konya Tarım ve Hayvancılık Fuarları ' nda kurulan çadırın, kuvvetli lodos nedeniyle yıkılmasıyla ilgili, toplam 17 yaralı olduğunu öğrendiğini belirterek, ' ' 15 yaralı hemen ayakta tedavi edilip taburcu olacak durumda, 2 arkadaşımızın hayati tehlikesi olmamakla birlikte tedavileri biraz daha zaman alabilir ' ' dedi.

Olaydan sonra fuar alanına gelerek incelemelerde bulunan Doğan, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Kuvvetli lodosun sadece bu bölgede değil Ankara-Konya, Ankara-Adana ve Ankara-Aksaray yolunda ulaşımda aksamalara neden olduğunu belirten Doğan, şunları kaydetti:

' ' Dün bunları biz öngörmüştük, ilgili Emniyet, Jandarma, sağlık birimlerimiz ve Sivil Savunma birimlerimiz gerekli tertibatı almış ve oralarda görevli ilçe teşkilatlarımız da sorumluluklarını almışlardı. Bugün TÜYAP ilgileri, hava koşullarının devam etmesi nedeniyle fuarı tatil ettiler. Biz de fuar bölgesinde bulunan araçların ve insanların güvenli bir şekilde alanı terk etmesi için duruma vaziyet etmeye çalışıyoruz. Tabii buradaki durumla ilgili olarak TÜYAP yetkilileri ayrıca kendileri açısından gerekli açıklamaları yapacaklardır. ' '

' ' Bu bir tabiat olayıdır ' ' diyen Doğan, açıklamasını şöyle sürdürdü:

' ' Fuar kapatıldı. Yaralanan bütün kardeşlerimize, aynı zamanda Konya ' ya gelerek fuarımızı destekleyen ancak hava şartları nedeniyle bu desteği yarım kalan bütün işletmelerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Toplam 17 yaralı olduğunu öğrendim. 7 ' si kendi imkanlarıyla, 10 ' u da ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Tamamı tedavi altında, yaralıların durumunu sağlık teşkilatımız takip ediyor. 15 yaralı hemen ayakta tedavi edilip taburcu olacak durumda, 2 arkadaşımızın hayati tehlikesi olmamakla birlikte tedavileri biraz daha zaman alabilir. Muhtemelen onların da tedavileri gün içinde tamamlanmış olacak. Bize şu ana kadar bir ölüm hadisesi intikal etmiş değil. ' ' AA

Çok geçmiş olsun abi bişey olmamış şükür,doğal afet diyorlar abi ama tüyap ın bu olasılıkları hesaplaması ona göre çadır kurması gerekirdi malum fuar merkezi açık alanda bu bölgeninde lodosu güçlü olur !

hacimmet link=topic=63841.msg719237#msg719237 date=1363380026' Alıntı:
Çok geçmiş olsun abi bişey olmamış şükür,doğal afet diyorlar abi ama tüyap ın bu olasılıkları hesaplaması ona göre çadır kurması gerekirdi malum fuar merkezi açık alanda bu bölgeninde lodosu güçlü olur !

Sağol Mehmet.

Doğal afetmi !
Bence tamamı ile TÜYAP`ın para hırsı. Doğru dürüst bina yapmak masraflı tabii... Bereket TV`de Mehmet Bey`in çok güzel yorumları vardı. Belki izlemişsindir.
İkincisi; daha salı günü bir çadırda yırtılmalar olmuş. Bazı katılımcılar bugün çadırlarda standlarını açmamışlardı ve ben bu duruma hayret etmiştim. Demekki adamları bir bildikleri varmış...
Bereket TV`de detaylı olarak izledikten sonra kendime ' ' demek daha görülecek günlerin varmış ' ' dedim...
üçüncüsü;

ramazanpullu link=topic=63841.msg719270#msg719270 date=1363382425' Alıntı:
50 metre kare yere 7500 lira para alıyorlar
Büyük ihtimal Firmalar Tüyaptan tazminatlarını alırlar En yoğun gün olan 2 günleri heba oldu...
Yaralananlarda aynı şekilde

anayurtlu 3105d link=topic=63841.msg719302#msg719302 date=1363388729' Alıntı:
Büyük ihtimal Firmalar Tüyaptan tazminatlarını alırlar En yoğun gün olan 2 günleri heba oldu...
Yaralananlarda aynı şekilde
bereket tv de haber yapıldı, tüyap aldığı paraları iade etmiş tüm firmlara, sadece turizm açısından kayıplar, çiftçilerin zaman kaybı, firmaların lansman yapamaması telafi edilemiyor dediler.:)
Aslında ucuz atlatıldı, yangın falan çıkabilirdi, o rüzgarda binlerce insan yanardı Allah Korusun.

Herkese geçmiş olsun. Bu sene fuar için ekip kurulamadı, ben kesin giderim diyordum fuar yaklaşınca bir isteksizlik geldi, bazı arkadaslar da hep erteleyip son gune bıraktı vs. Demek ki bir hayır varmış.

TT 55 link=topic=63841.msg719319#msg719319 date=1363407373' Alıntı:
aslında bu fuar bundan sonra nisan sonuna alınsa daha güzel olur.
Bence Bursa Fuarı Kasım 15 civarı olsa daha iyi olur, ekim ayında hem çok sıcak ve nemli oluyor, hemde buğday ekim zamanına geliyor

Gidemedim diye üzülürken böyle üzücü bir durumdan dolayı fuar iptal edilmiş.Cümleten geçmiş olsun.

Fuar kompleksinin mülkiyeti konya ticaret odasının, oda başkanı başka yerlere iltifat edeceğim diye başka işlerle ilgilenmiyor. İlk zamanlar iki hol yetiyordu ve bu kadar kalabalık olmuyordu, her geçen yıl katılımcı firma ve ziyaretci katlanarak arttı buna paralel hol ilavesi yapılabilirdi. Geçen yılda gittiğimizde fırtınalı bir güne rasgeldik çadırları tutan büyük iskeleler lastik gibi sallanıyordu benim çocuk baba bu çadırlar göçecek gibi diyordu, çocuk korkmakta haklı imiş. Gelirin birazını da tekrar yatırıma dönüştürseler.