GASPARDO Zeno Gübre Serpme Kullananlar

Ynt: GASPARDO Zeno Gübre Serpme Kullananlar

Zeno kullanıyorum. Serpme yeknesaklığından memnunum.
Makinayı incelediğiniz zaman farkları göreceksiniz.

Atilla Abi detaylı bilgi verebilir misin ayarladığın miktardan şaşma payı varmı mesela ben 18kg üre atıcam dediğim zaman 18 kg atabiliyor muyum birde tarlada renk dalgalanması oluyor mu? kısacası aradaki fiyat farkını amorti edebiliyor muyuz?

onurs link=topic=63713.msg716643#msg716643 date=1363010781' Alıntı:
Atilla Abi detaylı bilgi verebilir misin ayarladığın miktardan şaşma payı varmı mesela ben 18kg üre atıcam dediğim zaman 18 kg atabiliyor muyum birde tarlada renk dalgalanması oluyor mu? kısacası aradaki fiyat farkını amorti edebiliyor muyuz?
O dediğin net kiloyu atması senin kullanım alışkanlıgına, gübre markasına, gübredeki nem oranına göre değişebilir.En iyi kilo ayarlamasını her gübre için deneyim ve tecrübelerinle atabilirsin.Sonuçta dekar başına kilo tartımı yaparak atmıyor makineler.

Tam kg tutturabilmeniz için, her seferinde kullandığınız gübre çeşidine göre kalibrasyon yapmanız lazım. Çünkü gübrelerin dane büyüklükleri (hacim ağırlıkları) yıldan-yıla, fabrikadan-fabrikaya değişebiliyor. Biz sadece 33 Nitrat ve Gübretaş kullandığımız için 2 yıldır aynı ayarla istediğimiz miktarları tutturabiliyoruz.

Bizim için ayrıca önemli olan hususlar; atım mesafesindeki (biz 18 metrelik kanatçıkları kullanıyoruz) yeknesaklık, ekipmanın bakım kolaylığı ve kullanılan malzemenin kalitesi.

Bölgenizdeki GASPARDO bayisinden demo için alın veya daha iyisi tarlanızda size kullanımı göstersin. Eğer ciddi bir bayi ise bu talebinize hayır demez ve siz diğer makinalarla olan farkları kendiniz görebilirsiniz.

Anlaşabilirsem hatun saraylının 1200 kg lisini alacam fuarda.Bu makinayı tigem 2 yıldır tercih ediyor.Şu an elektrikli sistem üzerinde deneyleri yapılıyor.Belki Konya fuarında bu açıklanır.Yani traktör üzerinden bir monitörle ayar yapıyorsun.hatun saraylı 1200 kg si 5000 tl civarında.

bizim burda gaspardo çok satı 2 seneden beri satıyorlar bayada bir sattılar yani aralarında ne gibi bir fark vardır bilemem ama fark olmasa millete o kadar salak değil herhalde 4 bin lira fark verip onu alıcaklar bu sene dönder ve güngöre sorduk
güngör 1200 lt 3750 lira
dönder 1200lt 4500 lira olduğunu söylemişlerdi

HassaN20 link=topic=63713.msg716644#msg716644 date=1363011050' Alıntı:
O dediğin net kiloyu atması senin kullanım alışkanlıgına, gübre markasına, gübredeki nem oranına göre değişebilir.En iyi kilo ayarlamasını her gübre için deneyim ve tecrübelerinle atabilirsin.Sonuçta dekar başına kilo tartımı yaparak atmıyor makineler.
Tabi ki öyle de bazı makinalarda da ayar tutturmak imkansız gibi birşey.

Kilo ayarlaması tabiki atan kişinin ayarına ve gübre biçimine bağlı bu yıl yaşadığım diğer bir sorun çift diskli olan makinamın diske dökülen bölümlerin birinde sürekli gübre sıkışarak akmadı ve uğraştırdı herhalde bu içindeki karıştırıcının görev yapmamasından kaynaklı, tarlaları gezdiğim zamanda bir renk uyumsuzluğu oluşuyor bununda her köşeye aynı miktar gübre saçamadığım için olduğunu düşünüyorum.

Bahsettiginiz makina buysa eğer bizde 2 tane var yıllardır kullanıyoruz 1 kere arıza yapmadı. Çok denk atıyor ne fazla ne az.

bilgi için teşekkür ederim evet abi makina bu sanırım, üstüne ilave parçayı kendiniz mi yaptırdınız? birde aldığınız zamandaki fiyat nedir? daha önce hangi makinayı kullandınız ona göre bunun farkı ne?

onurs link=topic=63713.msg717109#msg717109 date=1363036631' Alıntı:
bilgi için teşekkür ederim evet abi makina bu sanırım, üstüne ilave parçayı kendiniz mi yaptırdınız? birde aldığınız zamandaki fiyat nedir? daha önce hangi makinayı kullandınız ona göre bunun farkı ne?
Valla biz alalı 2-3 yıl oldu belki geçmiştirde fiyatı hatırlamıyorum. üstündeki ilave orjinal kendinden. ondan önce güngör vardı. Önceki makinayla farkı ve en önemlisi denk atması dayanıklı olması.

768 link=topic=63713.msg717112#msg717112 date=1363037591' Alıntı:
Gübre serpme makinası olarak RAUCH un da çok iyi bir makina olduğunun akılda bulundurulması gerek. Tabi ki parası olanlara. :)

http://www.rauch.de/deutsch/home/index.html
gaspardo yu para çok olduğu için değil gübre sarfiyatını düşürüp verim artışı için araştırma konusu yaptım levent abi :) sence sayfa başında yaptığım uani bana yapılan hesabın doğruluk payı nedir? asıl aklımda olan güngör, dönder yada 2.el İrtem 1200kg bir makina almak

onurs link=topic=63713.msg717117#msg717117 date=1363038638' Alıntı:
gaspardo yu para çok olduğu için değil gübre sarfiyatını düşürüp verim artışı için araştırma konusu yaptım levent abi :) sence sayfa başında yaptığım uani bana yapılan hesabın doğruluk payı nedir? asıl aklımda olan güngör, dönder yada 2.el İrtem 1200kg bir makina almak

Ne demek istediğini anladım kardeşim. Yaptığın hesabın kağıt üzerindeki doğruluk payında çok fazla bir sapma olmaz belki ama iş pratiğe geldiğinde farklı sebeplerden dolayı farklı sonuçlarla karşılaşılabiliyor. Geçen gün arkadaşlardan birisi Güngör marka sıfır bir gübre serpme makinasını istersen 2000 tl ye alabiliriz demişti. Tam olarak bilmiyorum ama makina ya 800 ya da 1000 lt lik olması lazım.

ibrahim5959 link=topic=63713.msg716585#msg716585 date=1363003022' Alıntı:
teşekkürler çok güzel reklam yapmışsın muhtemelen gaspardo bayii sin. Ama söylediklerin yalanda değil
ibrahim5959 link=topic=63713.msg870616#msg870616 date=1395605283' Alıntı:
Onur kardeş ne yaptın acaba aldın mı. Merakımı mazur gör
Hayır alamadım bu makinayı almayı bi kac yıl erteledim onun yerine irtem aldım forumda fotograflarında var gaspardo bayisi falan olmadığımı anlamissindir umarım, keske forumumuza bizi gercek bilgilendirecek bayilerde olsa ama zaten olsa bile bu tavırlar onlarında moralini bozacaktır

onurs link=topic=63713.msg870705#msg870705 date=1395612272' Alıntı:
Hayır alamadım bu makinayı almayı bi kac yıl erteledim onun yerine irtem aldım forumda fotograflarında var gaspardo bayisi falan olmadığımı anlamissindir umarım, keske forumumuza bizi gercek bilgilendirecek bayilerde olsa ama zaten olsa bile bu tavırlar onlarında moralini bozacaktır
seni çok kızdırmışık anlaşılan. canın sağolsun kardeş.