Bugün fide yapmak için tohum aldım bir yapı marketinden. Salatalık tohumlarına bakıyorum "çekirdeksiz melez" yazıyor. Karpuza bakıyorum "çekirdeksiz" yazıyor. Tamam, melezdir eyvallah. Hibrittir eyvallah... Da çekirdeksiz ne ola ki?
Çekirdeksiz bir meyve, sebze olmaz. Çekirdek tohumudur bunların. Yaratılışlarına ters. Doğaya ters.
Bana göre üreyemeyen bir canlı, sağlıksızdır ve mutsuzdur. Bitki de olsa hayvan da olsa bu böyledir. Çünkü yaratılışları gereği hayatta kalmaya ve çoğalmaya odaklanmışlardır. Eğer çoğalamazlarsa nesilleri biter. Çoğalamayan canlı sorunludur. Doğa dışı bir durumdur. Canlılar yaşı geldiğinde değil, sağlıklı olduklarında ürer. Sağlıksızlarsa üreme dönemine girmezler. Biz bunları istediğimiz kadar doğal besleyelim, bu canlı doğal olmaz. İstersen sadece hayvan gübresi kullan. Yine de doğal değildir. Bir şekilde genetiğine müdahale edilmiştir.
Konu tavuklar... Çiftliklerde gördüğümüz tavukların bırakın üremeye, 2 adım atmaya bile canları yok. Bu hayvanlar mutsuz ve sağlıksızdır.
Ne yapmak gerekir? İmkanı olan 5-10 tavuk, 3-5 koyun, 3-4 kovan arı kendisi için ayıracak. Tamam hayvancılık yapıyoruz, geçim kaynağımız bu ama bunları satıp marketten almanın da bir mantığı yok. Bir derin dondurucu alınır. Zamanı geleni keser, temizler orada saklarsın. Eskiden insanlar mağaralarda saklardı ya da derin çukurlara gömerlerdi. Bu şekilde kışlıklarını hazır hale getirirlerdi. Bizim de bunu yapmamız lazım.
Köy imkanı olmayanlar da köylere gelip bir aile ile anlaşacak. Hepimiz halden anlayan insanız. Kapımıza geleni kovalayacak değiliz. Adam değerini verir, kaliteli etini sütünü alır gider. Hem o kazanır hem de biz... Bu şekilde sektörü baltalayan, fiyatları bu hale getiren aracılardan da kurtulmuş oluruz. Doğrudan tüketiciye ulaşmış oluruz.