GIDA KAYNAKLI HASTALIKLAR ORGANİK ÜRÜN TALEBİNİ ARTIRIYOR

Nüfus arttıkça organik ürün az ve pahalı vede fazla umursanmayan olacak.
Bugün her birey heryıl şöyle has tereyağını veya sızma zeytin yağını ağzına süremiyor.
sürme imkanıda yok.
var olacak o talebe yetişecek organik ürün yok
 
Guzel bir sorum olacak
ictigimiz caya mayis gelmeden 8 donum yere 2 ton 20-5-10 gubre atiliyor .
biz bunu organik olarak kimyasal kullanmadan solucan gubresi atsak verim nasil olur sizce donume 100 kg solucan gubresi nde onceki gubre attigimiz hasati alabilirmiyiz bilginiz varmi
 
Ürünlerin organik üretilmemesi bile çok çirkin bir durum. İnsanlık yine kendisini zehirliyor, aldatıyor ve kandırıyor. Özellikle şehirde yaşayan ve çiftçinin ürettiğinden başka bir şeyi tüketme şansı olmayan insanlar için ne kadar vahim bir durum. İnsanlar hasta oluyor, kanser oluyor ve kimsenin umrunda değil ama kime sorsak ondan iyi insan yoktur. Sadece para için, gerçekten çirkin, çok çirkin.
 
Guzel bir sorum olacak
ictigimiz caya mayis gelmeden 8 donum yere 2 ton 20-5-10 gubre atiliyor .
biz bunu organik olarak kimyasal kullanmadan solucan gubresi atsak verim nasil olur sizce donume 100 kg solucan gubresi nde onceki gubre attigimiz hasati alabilirmiyiz bilginiz varmi

Rize üniversitesinin senelerdir süren "organik çay" projesi var.. biçok organik gübre denediler.. bunlardan ayrıntılı bilgi alınabilir.. bildiğim kadar sadece organik gübre kullanarak çok güzel sonuçlar da aldılar.. ve proje halen devam ediyor..
 
Buğdaydan başlayalım
Önce genetiği değiştirilmemiş çeşit bulalalım
Tarlaya hayvan gübresi atalım ot çayır gübreside kullanmayalım ot ilacı pas ilacı kullanmayalım yani hiç kimyasal kullanmayalım yandaki tarlada kullanmamalı
Artık dönüme 100 kilo 200 kilo alırsak çok iyi. Verim olur şimdi bunu kaç liradan satalım ki sürdürülebilir olsun arkadaşlar
 

Benzer Konular