goble kullanımı?

Ynt: goble kullanımı?

Hayırlı uğurlu olsun. Bizde buna vambey diyoruz. ortalama 15 hızla gitmek gerekiyor sanırım. Yavaş gidildiğinde istenilen sürüm kalitesini alamazsın.

çeki demirine taktığında lastik üzerindeyken goble bir metreyle ön şase den yeri ölç geç arka şaseden de yere dikey bir ölçüm yap yani teraziye makinayı getir ki makinanın önü ve arkası aynı anda yere insin ve düzgün gitsin. ha ayar yeri ön disklerin üstünde geriye doğru giden boru şeklinde bir aparatı var ayar yeri orasıdır.

Arkadaşın goble dediği benim anladıgım kadarıyla diskaro..

arkadaşlar resmini konu içinde yayınlamışlar sende kullanıpta ayarını bile yapmasını öğrenirsen bence daha verimli tarım yaparsın.
gençler 28 liğide çeker tas büyüklüğü ve sıklığıda var.

tasların çapı 510mm yani ufak boylarından. 560 yada 610mm olsaydı çekmeyebilirdi ama yarın kullanıcam bakalım neler oluyo alk-*s

kullandım çok rahat gidiyo motor ayrıca iyide iş çıkarıyo keşke daha önce alsaymışım duva*-*0

umut. link=topic=64370.msg727338#msg727338 date=1364859039' Alıntı:
bi sorum olacak.. makinenin çeki demirinin sağındaki gergi demirini tarlada çıkarıyozmu????
Tarlada calişırkan traktörün önünü sağa veya sola çekerse o gergiden ayar yaparsın,bir defa yaptınmı bir daha ayar gerekmez.

hayırlısı olsun.
resimde gösterdiğin çaprazda mı çektin az gibi geldi. çapraz az verdin mi diskler arası çekilmemiş kalıyor , çim kalıyor. ben inip kontrol ediyordum işe başlarken çim kalıyor mu kalmıyor mu diye, kolay gelsin