GOOGLE EARTS işinize yarıyıyor mu?

Ynt: GOOGLE EARTS işinize yarıyıyor mu?

google a Uydudan arazi ölçümü yazın, ikinci sıradaki siteye girin, orada google destekli arazi ölçmeye ne dersiniz diye bir yazı göreceksiniz , oraya tıklayın, ordan ötesini de kendiniz bulursunuz artık. Hadi kolay gele :)

768 link=topic=44843.msg421440#msg421440 date=1309290771' Alıntı:
google a Uydudan arazi ölçümü yazın, ikinci sıradaki siteye girin, orada google destekli arazi ölçmeye ne dersiniz diye bir yazı göreceksiniz , oraya tıklayın, ordan ötesini de kendiniz bulursunuz artık. Hadi kolay gele :)
aynendediğin gibi hemşerim bende kullanıyoorum onu bayağıdır.. alttan üstten girmişler bizim tarlalara...

ben tarla nın dekarını şöyle hesaplıyorum ;
google earth ı açıyoruz yukarda çetvel ikonu var ona tıklıyoruz ekrana çetvel uygulaması gelecek gelince fare il 2 nokta arasını işaretleme ile çizgi çekeriz ve bu mesafenin metresini bize orda gösterir .
gelelim hesaplamaya ;
örnegin dikdörtken bi tarlamız var ben 4 tarafınıda bu çetvelle ölçtüm uzun kenarlar 260 metre ve 240 metre geldi kısa kenarlar 47 metre ve 53 metre geldi.
260 ve 240 toplanır eşittir 500 ikiye bölünür 250 elde var 250.
47 ve 53 toplanır eşittir 100 ikiye bölünür 50 elde var 50.
şimdi 250 yi 50 le çarpıyorum eşittir 12500
tarlamız 12 buçuk dekar