Gübre denemeye gönüllü arkadaşlar aranıyor

Ynt: Gübre denemeye gönüllü arkadaşlar aranıyor

Ne kadar süper ürün olursa olsun 50-60 dekar arazide deneme zorunluluğu neden ki ?!

servetim link=topic=73525.msg859138#msg859138 date=1394097078' Alıntı:
yuh yani adama hemen yüklenmeyın arkadaslar yavas yavas sorun belkıs de super bi urun
Yuh olacak ne var adı sanı olmayan bişeyi kim bodoslama tarlasına atacak ? Sorgulamadan eyvallah mı diyecez ?

tarım bakanlığından onaylı bi gübre..50 dekara atılma sebebi ise daha geniş arazide sonuç daha net ortaya çıkar.ayrıca bn ürünün pazarlamacısı değil sizin gibi deneyiciyim..ürünü çilek ve biber gibi kısa sürede yetişen bitkilerde gördüm ve cddi farklar vardı diğer bahçelere göre.
triktikale ve buğdayda ise yeşillk ve coşku anlamında bariz bi fark var fakat sonuç yok.
dediğim gibi aralıkta kendi tarlama attım ve az da olsa bi fark var ölse zaten 3 ay önce ölürdü.

sahin aga link=topic=73525.msg859228#msg859228 date=1394112027' Alıntı:
tarım bakanlığından onaylı bi gübre..50 dekara atılma sebebi ise daha geniş arazide sonuç daha net ortaya çıkar.ayrıca bn ürünün pazarlamacısı değil sizin gibi deneyiciyim..ürünü çilek ve biber gibi kısa sürede yetişen bitkilerde gördüm ve cddi farklar vardı diğer bahçelere göre.
triktikale ve buğdayda ise yeşillk ve coşku anlamında bariz bi fark var fakat sonuç yok.
dediğim gibi aralıkta kendi tarlama attım ve az da olsa bi fark var ölse zaten 3 ay önce ölürdü.

Markası ne? Daha geniş arazi dediğiniz 50 dekar da tekrar yineliyorum olmaz... Siz deneteceğiniz o insanların ilk önce toprak analizini yaptırmak zorundasınız.

Ürünün ne olduğu, ne işe yarayacağı, bitki de ne işlev göreceğini soran arkadaşlar size söylüyorum.

Ürün zorla size satılmaya çalışılmıyor.
KONYA bölgesinde ürünü denemek isteyen ve bu işi aşama aşama takip edip net sonucu ile bi istatistik veri elde edilmek isteniyor.
Ürüne zarar konusuna gelince ben kendim 3 ay önce denedim 50 dkar tarlanın uygulma yapılan yarısında az da olsa bi fark var.
Ama daha konya bölgesinde ekinlerde ciddi bi ilerleme yok.
önümüzde ki bir ay içinde ciddi bi fark görürsem uygulama yaptığım tarla haricinde ki tüm tarlalarımda bu ürünü kullancam.

Olay bu kadar basit.yeniliğe açıksındır ya da değilsindir.Zorla değil..

sahin aga link=topic=73525.msg859464#msg859464 date=1394129074' Alıntı:
Ürünün ne olduğu, ne işe yarayacağı, bitki de ne işlev göreceğini soran arkadaşlar size söylüyorum.

Ürün zorla size satılmaya çalışılmıyor.
KONYA bölgesinde ürünü denemek isteyen ve bu işi aşama aşama takip edip net sonucu ile bi istatistik veri elde edilmek isteniyor.
Ürüne zarar konusuna gelince ben kendim 3 ay önce denedim 50 dkar tarlanın uygulma yapılan yarısında az da olsa bi fark var.
Ama daha konya bölgesinde ekinlerde ciddi bi ilerleme yok.
önümüzde ki bir ay içinde ciddi bi fark görürsem uygulama yaptığım tarla haricinde ki tüm tarlalarımda bu ürünü kullancam.

Olay bu kadar basit.yeniliğe açıksındır ya da değilsindir.Zorla değil..
:) Beyfendi bu şekilde bir davet olmaz. Madem bu işe girişmişsiniz o zaman merak edilenleri burada paylaşmak zorundasınız... Afaki konuşmalarla ve verilerle bu işler yapılmaz. Ayrıca ne öyle yeniliğe açıklık yada kapalılık söylemleriniz. Siz yeniliğe açıksınız buradaki üyeler kapalı mı yani... Siz ne iş yapıyorsunuz? Gübre imalatçısı mısınız? Yoksa çiftçi mi? İlk önce sizleri bir tanıyalım. Bin bir güçlükle üretilmeye çalışılan ürünlerini kimse riske etmek istemez. Siz ilk önce pazarlamaya yada denetmeye çalıştığınız ürünü bir tanıtın. Ondan sonra denemek isteyenler dener.

Eğer Adana ' yada yollarlarsa bende alırım.Patates ve buğday var şuanda.Eğer olursa patatesede atarız bir 50 dönüme.

Ph %4,3-6,3
orgnk madde %40
orgnik azot %2
toplam azot %2,5
p2 o5 %0,50
çözünürlük %4

değerler bunlar.

Ben 1500 dekar arpa buğday ekerim ve her yıl en az 5 6 farklı ürün, tohum, gübre....denerim.
Kulaktan duyma bilgilerle değil;gözümle gördüğümle, aldığım net istatistik sonuçlarla hareket ederim.
Bu ürünü burda yazma sebebim de sebzelerde yaptığını kendi gözümle gördüm.
Akdeniz bölgesinde uygulama yapılan tarlalarda farkı gördüm...
Ama ben net sonuca bakarım bu ürüne 5 lira harcayıp 15 lira aldıysam işe yarıyor demektir.
50 60 dekarlık tarlada denemede ki diretmemse; 50 dekar da ki yanılma payı 5 dakardan daha azdır.

sahin aga link=topic=73525.msg859560#msg859560 date=1394134163' Alıntı:
107 tl demişlerdi ama emin değilim tam ben para vermedim.:)
en azından bi foto atsaydınız yokmu elinizde resim veya görsel bir öğe..
kullanmayı denemeyi isterdim açıkçası

Tam ögrenip haber verirmisiniz bahçeye atıyım fark edecek mi birde ne kadar atılck bilgi verirseniz sevinirim...

sahin aga link=topic=73525.msg859544#msg859544 date=1394133697' Alıntı:
Ph %4,3-6,3
orgnk madde %40
orgnik azot %2
toplam azot %2,5
p2 o5 %0,50
çözünürlük %4

değerler bunlar.

Ben 1500 dekar arpa buğday ekerim ve her yıl en az 5 6 farklı ürün, tohum, gübre....denerim.
Kulaktan duyma bilgilerle değil;gözümle gördüğümle, aldığım net istatistik sonuçlarla hareket ederim.
Bu ürünü burda yazma sebebim de sebzelerde yaptığını kendi gözümle gördüm.
Akdeniz bölgesinde uygulama yapılan tarlalarda farkı gördüm...
Ama ben net sonuca bakarım bu ürüne 5 lira harcayıp 15 lira aldıysam işe yarıyor demektir.
50 60 dekarlık tarlada denemede ki diretmemse; 50 dekar da ki yanılma payı 5 dakardan daha azdır.
Bunu yazdığınız için ben teşekkür ederim. 10 dekar alanda 5 farklı bölgede denemeler yapılsa sonuçlar daha iyi gözlenir. Ayrıca bu gübrenin ham maddesinin ne olduğunu biliyor musunuz?

Yapan adam bi kimyacı.açıkçası birazda çatlak bi herif.sordum içinde ne var diye.bi çok özelliği ile diğer gübrelerle aynı şeyler var dedi.
fakat farklı bişey daha koyuyormuş benm farkım bu diyo onu da söylemedi. zaten söylesede anlayacağımı sanmıyorum.
ben kum ve toprakta 2 farklı tarlada 50 şer dekarlık tarlalarda denedm.yakın köylerde farklı topraklarda dostlarıma verdim.

Sezon başlarında hep çıkıyor bu tip şeyler, geçen sezon tutturdular ellerindeki gübreden yoncaya bir kere uygularsanız sezonda 4 yerine 6 biçim yaparsınız mümkün değil dedim dedim çok ısrar etti çok iddialı konuştu, bi parçaya attık denedik markası modeli yoktu gübrenin Sonuç olarak 4. biçimi zor gördük oda yağmura kaldı zaten :D
Tavsiyem gerçekliği kanıtlanmamış bişeye itibar etmeyin, gübreyi üreten firma mı merdiven altı bi yer mi neyse kendi deneme alanını da oluşturması lazım diye düşünüyorum.