Gubre Romorku-Kampanya

Fiyati en uygun bu..

Sahibi de bi yandan ciftci.. bi yandan ustalikda var galiba..

Bahcesine gubre atmaktan bikmis usanmis.. bu romorku tasarlamis yapmis..

Bi fuarda ayakustu bi sohbetimiz olmustu..

---

Acizane bi fikrim var ne dersiniz..

Bu romorktan alip gunluk 150 tl gibi vatandasa kiraya vercen..

Isteyene isini gorsun gelsin..

Bizim tarim mudurlugunde var.. ikiz dingil buyuk.. 4 hidrolik cikis ve buyuk motor lazim.. baya tuttu kiralaniyo..

Ama kucuk-orta motoru olanlar kullanamiyor..

Buna 640 bile yetiyor..

Alsak kiralasak..

Olur mu tutar mi.. kararsizim..

Fiyati en uygun bu..

Sahibi de bi yandan ciftci.. bi yandan ustalikda var galiba..

Bahcesine gubre atmaktan bikmis usanmis.. bu romorku tasarlamis yapmis..

Bi fuarda ayakustu bi sohbetimiz olmustu..

---

Acizane bi fikrim var ne dersiniz..

Bu romorktan alip gunluk 150 tl gibi vatandasa kiraya vercen..

Isteyene isini gorsun gelsin..

Bizim tarim mudurlugunde var.. ikiz dingil buyuk.. 4 hidrolik cikis ve buyuk motor lazim.. baya tuttu kiralaniyo..

Ama kucuk-orta motoru olanlar kullanamiyor..

Buna 640 bile yetiyor..

Alsak kiralasak..

Olur mu tutar mi.. kararsizim..
Tutar ama insanlar gübreyi tarlaya öbekleyerek atmayı daha kolay mı buluyor yoksa daha mı basit buluyor bilmiyorum artık.

İnsanlar bunun kolaylığını anlasalar bence tutar. Bende düşünüyorum aslında ama nedense bizim burdaki köylüler pek uygun görmüyorlar nedense.

Bu aletin çalışma mantığı nasıl yakından incelemiş olan var mı ?

Tahminim altta 4 adet helezon gübreyi disklerin üstüne taşıyor.

Bizim buralarda terkedilmiş kömür madenlerinde oldukça toz kömür ve leonardit var, onları tarlaya serpmek için çok iyi bir remork, şu an ahırdan çıkan gübreyi serpmesi imkansız, serpme işini yapsa bile biz tarlalara giremeyiz.

Tahminim altta 4 adet helezon gübreyi disklerin üstüne taşıyor.

Bizim buralarda terkedilmiş kömür madenlerinde oldukça toz kömür ve leonardit var, onları tarlaya serpmek için çok iyi bir remork, şu an ahırdan çıkan gübreyi serpmesi imkansız, serpme işini yapsa bile biz tarlalara giremeyiz.

Helezonlar disklerin üzerine çekecekte parçalama olmadan verimli olacak mı. Toz kömür leonardit granül kireç ve kükürt içinde kullanılabilir ama hayvan gübresine o diskler dayanabilecek mi. Yurtdışında gübre işini çok güzel yönetiyorlar ilk önce biogaz tesisine oradan da tarlaya. Bizimde çağa ayak uydurmamız gerekli. Deden kalma yöntem ile tarlaya faydadan çok zarar oluyor.

Helezonlar disklerin üzerine çekecekte parçalama olmadan verimli olacak mı. Toz kömür leonardit granül kireç ve kükürt içinde kullanılabilir ama hayvan gübresine o diskler dayanabilecek mi. Yurtdışında gübre işini çok güzel yönetiyorlar ilk önce biogaz tesisine oradan da tarlaya. Bizimde çağa ayak uydurmamız gerekli. Deden kalma yöntem ile tarlaya faydadan çok zarar oluyor.
Helezonlardan ayrı olarak yanlarda ve ortada parçalama amaçlı helezon benzeri bıçaklar var bildiğim kadarıyla.

Screenshot_2016-12-28-23-16-20.png

İçi böyle

Yas kuru ne bulsa atiyor..

Suan En ucuz en alengersiz bu..

Tek saft var o kadar..

---

Gunluk 150 tl al vatandas isini gor getir desek burda is yapar gibi..

Kendim doldurup tasiyim dedimi vatandasa pahali geliyor..

Kamyonla tasiyoz.. yaymasi zor..

Pahalı abi bizde ahbun çok bir tarlaya 3 motor fazla çekerim bunun parasına da erkek dana alır seneye güze satarım max 500 lira yer

Ama dengeli dağıtım ve harcadığın fazladam mazot paradı var yıllık. Harcadığın zaman da cabası.

abi yanık ahbun dengeli dağılıyor civık ahbunu tarlaya çok nadir dökerim benim tarlaya döktüğüm ahbun en az 2 yıl biryerde durup yanmış ahbun dengeli dağılımına da kazayağının bacaklarının arasına 3 metrelik tahta tarlanın üstüne sini gibi seriyor valla

abi yanık ahbun dengeli dağılıyor civık ahbunu tarlaya çok nadir dökerim benim tarlaya döktüğüm ahbun en az 2 yıl biryerde durup yanmış ahbun dengeli dağılımına da kazayağının bacaklarının arasına 3 metrelik tahta tarlanın üstüne sini gibi seriyor valla
Bizde yanık gübre kullanırız. Ama harcadığın mazot ve zaman çok iki iki işçilik yapıyorsun ki mazot parası da belli sonuçta. Bu gidişle de mazot fiyatı durmaz.

Bizde yanık gübre kullanırız. Ama harcadığın mazot ve zaman çok iki iki işçilik yapıyorsun ki mazot parası da belli sonuçta. Bu gidişle de mazot fiyatı durmaz.

Abi haklısın ama 25 liralık traktöre 20 liralık römörk çok mantıklı değil be abi, gübreyi tarlaya dağıtma işini pulluk çekilmiş tarlaya döküp üstüne Karayağı çekiyorum. Araya kalın tahta koyunca gayet iyi dağılıyor

Abi haklısın ama 25 liralık traktöre 20 liralık römörk çok mantıklı değil be abi, gübreyi tarlaya dağıtma işini pulluk çekilmiş tarlaya döküp üstüne Karayağı çekiyorum. Araya kalın tahta koyunca gayet iyi dağılıyor
Benim aklımda şöyle bir fikir var aslında. Römorku istediğinde taşıma işimde gübre dağıtma işinde kullanılabilecek duruma getirebiliriz. Başak makinanın yaptığı sistemin taban kısmını ve dağıtma kısmını römorka takılıp sökülebilecek şekilde yapabilirsek bu iş olur ve hem kullanışlı olur hemde maliyeti az olur bence.