Güncel Gübre fiyatları

Ynt: Güncel Gübre fiyatları

gubretas/tuccar/pesin/bugun:
URE 46%: 1155 tl/tn
AN 33%: 1000 tl/tn
13.25.5+10(SO3)+Zn : 1140 tl/tn

10 gun once, 3 gun once ve dun aldigim fiyatlar surekli artti, dunden bugune degismedi...

Uzunköprü toros gübreden cumartesi gübreleri aldım
granür üre 1,130 tl
26 nitrat 850 kr
ayçiçeği gübresi Altın çiçek 1,070 tl

biz toros ' un 26 lığını 720 almıştık aralık başında tarım kredi de şuan 880 olmuş
kütahyanın 33lüğünü 820 aldık şuan 950 civarında

çimen gübresinin dönemi gelince hemen zam yapılıyor
harman gelir mozatta zam üstüne zam gelir
ekiliş zamanı yaklaşır taban gübrelerine zam geliir nasıl bir düzendir bu böyle

Bugün aycicekleri icin altinçiçek alarak bu seneki gübre alımını bitirdik. Yağlı tohumlarda 1155 iken bu sabah az bir indirim olmuş. 1140 lira tonu.

Dünkü fiyatlar;
DAP 68 TL
POTASYUM 100 TL (Bu fiyat gerçektende çok anormal, 1 ay önce 78 ' den almıştım pahalı diye şikayet etmiştim)
ÜRE 62 TL

Fiyatlar sezon olmamasına rağmen kurdan dolayı aşırı yüksek. İnşallah normale döner yoksa sezonda daha yüksek olursa ki, kesin olur kazancımız gübreye gidecek bu yıl ya da çok az yani yetersiz gübre kullanmak zorunda kalacağız.

bugün tarım krediden aldığım fiyatlar...
20-20=51 TL
26.nitrat=46 TL
33.nitrat=53 TL
15.15.15=56 TL
tiriple=56 TL
üre=63 TL
DAP=70 TL
süpertlan=56 TL (bana liste yazıverdi en sona bunu yazmış bende sormayı unutmuşum bu gübrenin içeriğini bilen varsa bana söylerse çok sevinirim...)

Bayi den ; Toros 33 nitrat Nisan vadeli 1000 lira ya alındı. Köye teslim . Nasıl sizce ? Peşin 980 dedi.

TKK 20-20-ZN bugün için 58 TL olduğunu söylediler yani dolar Euro yükselişi bizi vurdu

bugün CAN 26 yı kg mını- 880 krş tan
ayçiçek gübresibi NPK (15-15-15) i 1 tlden aldım.

merkez bankası açıklamasından sonra sert bir düşüş başladı dövizde .. umarım bu sert düşüş gübreyide mazotuda vurur aynı sertlikte ..

balon gibi etkisi 3 günde söner gibime geliyor. MB nın bundan başka çözüm üretememesi ve başbakanın bu müdahalenin arkasında durmayışı bence etkisinin de gübre fiyatlarına yetişemeyecek kadar az olacagını gosterıyor.

ademin link=topic=59129.msg836738#msg836738 date=1390952586' Alıntı:
balon gibi etkisi 3 günde söner gibime geliyor. MB nın bundan başka çözüm üretememesi ve başbakanın bu müdahalenin arkasında durmayışı bence etkisinin de gübre fiyatlarına yetişemeyecek kadar az olacagını gosterıyor.
laf olsun diye bi artış olmadı faizde .. %50nin üzerinde bir artış oldu .. öyle 3 günde sönmez .. ha dediğin gibi sönerse zaten bunun etkisi türkiyenin yarısını batırır .. olayı iyi idrak etmek lazım ..

inşallah hayırlısı olur. yani az buz bi oynama değil dediğin gibi. çok hareketli bi 3 gün izliycez bakalım neler olacak :)

benim anladigim bu faiz arttirimi dolarin 1.90 dan 2.19 veya yarin her ne olacak ise o seviyeye gelmesini dengelemek icindi. oncesinde faiz dusukken dolarin eski seviyelerine merkez bankasi satisi veya bir yerden sicak para girisi ile dusebilecegi ihtimali vardi. simdi faizin de artisi ile dolarin bulundugu seviyeyi kabul ettik, daha once kucuk de olsa dusme ihtimali vardi. her hangi bir seyin fiyati artmis idi ise dusmeyecegi kesinlesti, daha da artar mi bilinmez... ben alacagim iki makinanin pesinati icin tuketici kredisi alacaktim, yarin bankaya gittigimde sen artik misirlari bahce hortumu ile sular, elle capalarsin diyecekler muhtemelen. umarim ben yaniliyorumdur.

akrabaya aldık tüccardan toros 33 nitrat köye teslim 1000 lira tonu nisan vadeli.

güncel fiyat alan varmı ? dediğim çıktı faiz arttırımı balon gibi söndü dolar aynen devam.

kur ile birlikte dahada artar gübre fiyatları bence.atım sezonuda yaklaşıyor kur artmasaydıda artacaktı zaten oda bahanesi oldu

umutmalkoc link=topic=59129.msg839718#msg839718 date=1391425768' Alıntı:
kur ile birlikte dahada artar gübre fiyatları bence.atım sezonuda yaklaşıyor kur artmasaydıda artacaktı zaten oda bahanesi oldu
Müdahale falan da hikaye oldu sırf dolarda 60 krş fark var bugünden düşük olmaz bence de