HANGİ YEMİ NAKADAR PARAYLA ALIOYORUZ

Ynt: HANGİ YEMİ NAKADAR PARAYLA ALIOYORUZ

sedaat_42@hotmail.com link=topic=41313.msg371405#msg371405 date=1301812382' Alıntı:
konya seker süt yemi 35

topram yem nasıl memnun musun biz kullandık pek memnun kalmadık expander e döndük torbası 37 38 civarı 21 22 protein güzel yem

Valla biz tarladan ne cikiyorsa kirdirip onu veriyoruz. Genelde arpa ve elek alti bugdayi kal kirdirip pamuk ve aycicek küsbeyisle karistirip 2 ögün samanla karistirip veriyoruz. Onun disinda yonca. Bu sene yoktu ama yine hergün 1 ögünde fig balyesi veriyoruz...Mayis 1 eylül bir arasi zaten merada.

Besa besi yemi 35 tl,21 protein 2750 enerji süt yemi 36,75 tl arkadaşlar bu ay yemlerin genelinden 1 ton kıstım yerine 1 ton keçi boynuzu posası verdim tonu 300 tl almıştım genel süt veriminde pek düşüş olmadı

CYMERA_20141224_173129_zpsp8bjyruo.jpg

Tarım kredi 24 pro tahıl mixs süt 51 tl bu ay çok zam geldi doları mana ettiler 3 tl zam yaptılar , değiştirecektim markayı çoğuda zam yaptı hayvancılıkta istikrarda önemli şimdilik gidiyor bakalım .

Şimdi büyük işletmeler yemini kendi yapanlar yazdan aldılar ham maddeyi etkilenmezler ne güzel .

Birde bizim buralarda yemciye buğday arpa yazdan verip yeme çevirenler var onlarda etkilenmez.

Yemi yada ham maddeyi aylık alanlar işi zor , benden 300 tl aylık ortalama gitti .

Bu arada konu da çok eskimiş