Hasat sezonunun ardından

Merhaba arkadaşlar,
Sezonun özeti olarak.
Kazasız belasız biçimi tamamladık şükür , hızlı bir biçim oldu.
Biçtirdiğimiz makinada müşteri sayısının az olması , buğdayların zayıf olması sebebiyle benim bildiğim en erken biten hasat oldu bizim için.
Özetlemek gerekirse , verimler için oldukça kötü bir sezon oldu , başaklarda doğru düzgün tanenin olmaması özellikle kıraç topraklarda bu durum böyleydi. Verimleri dekar ' dan 100 kg ' ya kadar düşürdü. En iyi tarladan 350 kg ye ancak ulaştık. Taneler cılız , iyi dolmamış ve yanıktı , biçin öncesi yağan yağmurlarında etkisiyle mevcut tanelerde kilo eksikliği vardı. Allah bu senemizi aratmasın , cümlemize bereketli hasatlar nasit etsin , lakin buğday işinden bu sene zarar ettiğimiz bir sene oldu. Seneye ya nasip artık.
Sizlerde değerlendirmelerinizi buradan yapabilirseniz memnun olurum.

Ynt: Hasat sezonunun ardından

Abi bunada şükür.Benim hasatta senin özetin aynısı.Buğday aynı cins olmasına rağmen ve geçen seneye nazaran daha iyi bakılmasına rağmen 100-120kg kadar daha düşük verim elde ettik.Buğday yumuşak olup sert buğday gibi parada etmediğini düşünürsek bu sene kayıp bir sene oldu.Artık önümüzdeki seneye bakacağız. :)

alper4u link=topic=66687.msg756522#msg756522 date=1373031351' Alıntı:
Abi bunada şükür.Benim hasatta senin özetin aynısı.Buğday aynı cins olmasına rağmen ve geçen seneye nazaran daha iyi bakılmasına rağmen 100-120kg kadar daha düşük verim elde ettik.Buğday yumuşak olup sert buğday gibi parada etmediğini düşünürsek bu sene kayıp bir sene oldu.Artık önümüzdeki seneye bakacağız. :)
Öyle kardeşim , sağlık olsun. Benim verimler 100 kg kadar düşmedi , bir dekar yerden 100 kg aldığım tarlalar oldu yani , anlam kargaşası olmuş biraz , yazdığımdan şimdi fark ettim.

Hasat sezonu kapanmak üzere, verimlerimiz çeşitlere ve toprak yapılarına göre 400 ile 550 kg arasında oldu. Hava koşullarına bağlı olarak kalite düşüklüğü var.

Sende bizim bölgeye yakınsın galiba kardeşim,ben arpa ekmiştim , yarısını ota biçtim kalanı da 100 kg . gibi verim yaptı umut ekip hayal kırıklığı biçtik kış yağışlı geçti bahar kurak olmadı ürünler.
Seneye demiş çiftçi ve ölmüş, açmışlar karnını bakmışlar 40 tane daha seneye çıkmış